گروه ارتباطات – طرح ملی ترابردپذیری شمارهها که قرار بود بهمن ماه سال گذشته اجرایی شود، مراحل آزمایشی را سپری میکند. راهاندازی طرح ملی ترابردپذیری شمارههای همراه براساس تفاهم وزارت ارتباطات با پیمانکار این پروژه از اواخر نیمه اول سال گذشته، در دستور کار حوزه اجرایی ICT قرار گرفت و مسؤولان حوزه وزارتی نیز […]
گروه ارتباطات – طرح ملی ترابردپذیری شمارهها که قرار بود بهمن ماه سال گذشته اجرایی شود، مراحل آزمایشی را سپری میکند.
راهاندازی طرح ملی ترابردپذیری شمارههای همراه براساس تفاهم وزارت ارتباطات با پیمانکار این پروژه از اواخر نیمه اول سال گذشته، در دستور کار حوزه اجرایی ICT قرار گرفت و مسؤولان حوزه وزارتی نیز آن زمان اعلام کردند که این پروژه در سال ۹۵ به مرحله بهرهبرداری میرسد.
به گزارش مناقصهمزایده، این طرح که تیر سال گذشته به کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات ارسال شد را میتوان رقابتی میان اپراتورهای تلفن همراه خواند که برای حفظ بازار خود ناچار به ارایه سرویسهای بهتر هستند. پیش از این قرار بود در طول ۱۸ ماه (تا بهمن ۹۴) طرح ترابردپذیری به مرحله بهرهبرداری برسد اما با مشکلاتی که در مسیر اجرایی شدن آن به وجود آمد هنوز هم به مرحله نهایی نرسیده و با عبور از آزمایشهای اپراتورها وارد فاز نهایی شده و امروز به اجرای آزمایشی در میان مشترکان محدود رسیده است.
پیمانکار هلندی؛ مسؤول بخش نرم افزاری
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در کارگاه آموزشی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه که در نمایشگاه تلهکام سال گذشته برگزار شد، با اشاره به اجرای این طرح توسط پیمانکار هلندی که رتبه دوم دنیا را در این زمینه در اختیار دارد، گفت: با اجرای طرح جابهجایی اپراتورهای موبایل بدون تغییر شماره، افزایش رقابت و کیفیت خدمات در حوزه تلفن همراه محقق میشود.
پیشتر صادقعباسیشاهکوه، معاون رگولاتوری در گفتوگویی عمده کار مربوط به اجرای این طرح را در زمینه اپراتورهای تلفن همراه و تغییرات در مراکز اصلی آنها دانست و اظهار کرد: کار متمرکز بوده و بخش زیاد آن نرمافزاری است که در یک مرحله انجام میشود.
همچنین حسینریاضی، مدیرعامل شرکت صنایع ارتباطی پایا، در گفتوگویی درباره همکار خارجی این پروژه ملی عنوان کرد: شرکت «پورتینگ اکساس» همکار خارجی ماست و ما را در بخش نرمافزاری و طراحی پروژه یاری میکند.
وی عنوان کرد: کارهای مربوط به بخش شبکه و سختافزاری را کاملاً شرکت داخلی پایا انجام میدهد و از این حیث اجرای و نگهداری پروژه با ماست.
ریاضی درباره اینکه چرا به سمت همکاری با این شرکت خارجی رفتید، گفت: قطعاً این شرکت که تجربه پیادهسازی و مشاوره ترابردپذیری شمارهها را در ۱۴ کشور دارد، تجربهاش از ما بیشتر است و راهکارهای فنی آن میتواند اجرای موفق پروژه را تضمین کند.
وی با بیان اینکه تمامی تجهیزات سختافزاری بهکار رفته در این پروژه داخلی است، اعلام کرد: تنها در بخش نرمافزاری همکاری با شرکت هلندی صورت گرفته است.
آشنایی با پیمانکاران ترابرپذیری
در بخش سختافزاری این طرح پیمانکار داخلی و در بخش نرمافزاری شرکت هلندی «پورتینگ اکساس» که تجربه اجرای ترابردپذیری در ۱۴ کشور دنیا را در کارنامه کاری خود دارد به همکاری با پیمانکار ایرانی میپردازد تا احتمال موفقیت ایران را در این طرح افزایش دهد. شرکت هلندی پورتینگ اکساس (PortingXs) ۱۴ سال پیش (۲۰۰۱م) به عنوان یکی از ارایهدهندگان راهحلهای ترابردپذیری شمارهها و تأمینکننده تجهیزات مربوط به این بخش در صنعت تلکام، بنیانگذاری شد. نیاز مبرم اپراتورها به مدیریت و حفظ شمارهها باعث شد تا خدمات این شرکت سال به سال، بیشتر مورد توجه اپراتورهای بینالمللی قرار گیرد تا جایی که شعار «ارایه خدمات فنی مرتبط با ترابردپذیری شمارهها با کمترین هزینه» را مطرح کرد. رسالت ضروری این شرکت باعث شد در دو-۳سال نخست فعالیت، سهم قابل قبولی (حدود ۸۰ درصد) از بازار هلند را بهدست آورد.
این شرکت در پاناما، غنا، کنیا و هائیتی دارای دفتر منطقهای است تا قادر به ارایه مدلهای مؤثر مطابق با الگوی حاکمیتی آنها باشد.
علاوه بر این طبق گفتهها این شرکت، یکی از بزرگترین مشاوران پروژههای مرتبط با صنعت تلکام است و بیشترین توجه را به سمت مناطقی دارد که نگران مدیریت شمارهها هستند و با بحران کمبود «نامبرینگ» دستوپنجه نرم میکنند.
دلیل تأخیر اجرای طرح ترابرپذیری
دستاندرکاران اجرای ترابردپذیری وقفهها و تأخیرهای موجود در روند عملیاتی شدن را دلیل دقت و احتیاط در اجرای آن میدانند و ۱۰۰ آزمایش موفق انجام شده در روند اجرای آن را نمونه این دقت میدانند و معتقدند زمانیکه این سیستم در کشور روشن شود امکان دارد که چند ده هزار نفر در روز ترابرد شوند به همین دلیل اهمیت اجرای درست این است که حقوق مشترکان و اپراتورها پایمال نشود. تاکنون ۳ فاز ترابردپذیری به اتمام رسیده و پس از اجرای آزمایشی آن با عنوان سنجش End to End، فاز چهارم که شامل پشتیبانی ۳ ساله از پروژه است آغاز خواهد شد که البته اعلام آغاز فاز چهارم بهطور مستقیم برعهده رگولاتور ارتباطی گذاشته شده است.
Smtnews.ir-Tasnimnews.ir
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.