تصمیم دولت برای دریافت ضمانتنامه از سیمانیها دبیر انجمن صنفی سیمان از تصمیم دولت برای دریافت ضمانتنامه بانکی از کارخانههای سیمان بابت مصرف مازوت به جای گاز خبر داد و گفت: وزیر صمت در حالی فرصتی برای گوش دادن به مشکل تولیدکنندگان سیمان ندارد که کارخانهها یکییکی در حال تعطیل شدن هستند. به گزارش مناقصهمزایده، […]
تصمیم دولت برای دریافت ضمانتنامه از سیمانیها
دبیر انجمن صنفی سیمان از تصمیم دولت برای دریافت ضمانتنامه بانکی از کارخانههای سیمان بابت مصرف مازوت به جای گاز خبر داد و گفت: وزیر صمت در حالی فرصتی برای گوش دادن به مشکل تولیدکنندگان سیمان ندارد که کارخانهها یکییکی در حال تعطیل شدن هستند. به گزارش مناقصهمزایده، عبدالرضا شیخان، با بیان اینکه پیگیری تولیدکنندگان سیمان برای برگزاری جلسه با وزیر صمت به نتیجه نرسید، اظهار داشت: در حالحاضر صنعت سیمان با مشکلات مختلفی روبهرو است و با توجه به اینکه نتوانستیم از طریق وزارت صنعت مشکلاتمان را پیگیری کنیم، قصد داریم این مسائل را به هیأت دولت و مقاممعظمرهبری در میان بگذاریم. وی با اشاره به تصمیم دولت برای دریافت ضمانتنامه بانکی بابت مصرف مازوت در کارخانههای سیمانی، گفت: از تولیدکنندگان سیمان خواسته شده تا بابت تفاوت قیمت مازوت یارانهای و قیمت فوب خلیجفارس، به شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، ضمانتنامه بانکی ارائه کنند که این اقدام برای تولیدکنندگان مقدور نیست. وی توضیح داد: در حالحاضر قیمت فوب خلیجفارس بابت هر لیتر مازوت ششهزار تومان است و قیمت یارانهای هر لیتر مازوت در کشور ۳۰۰ تومان تعیین شده است. در عین حال طبق قانون ۲۵ تسهیل کسبوکار، تولیدکنندگان سیمان باید هر لیتر مازوت را با قیمت گاز مصرفی یعنی حدود ۱۱۹ تومان دریافت کنند، اما این قانون اجراء نمیشود و این در حالی است که قطع گاز کارخانهها با تصمیم دولت صورت میگیرد. دبیر انجمن سیمان، ادامه داد: تولیدکنندگان سیمان هر سال با سرد شدن هوا به جای گاز از مازوت یارانهای استفاده میکردند که امسال مشکلاتی در این زمینه برای کارخانهها ایجاد شده است، به طوریکه به تولیدکنندگان اعلام شده در صورت استفاده از مازوت با قیمت یارانهای ۳۰۰ تومان باید به اندازه تفاوت قیمت مازوت یارانهای و قیمت فوب خلیجفارس یعنی پنجهزار و ۷۰۰تومان بابت هر لیتر مازوت ضمانتنامه بانکی ارائه کنند. وی توضیح داد: به این ترتیب اگر کارخانهای یکمیلیون لیتر مازوت نیاز داشته باشد، باید حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیاردتومان ضمانتنامه بانکی ارائه دهد که برای کارخانهها مقدور نیست. وی در مورد دلیل دریافت این ضمانتنامه بانکی نیز، گفت: دولت قصد دارد اگر کارخانهای بیش از سهمیهاش، مازاد استفاده کرده پول آن را محاسبه و از تولیدکنندگان دریافت کند. شیخان، با بیان اینکه مخازن مازوت کارخانهها براساس مصوبه دولت ایجاد شده است، گفت: طبق مصوبه دولت تولیدکنندگان باید از مازوت یارانهای به جای گاز استفاده کنند.
* درخواست سیمانیها برای آزادسازی قیمت
وی در ادامه، با بیان اینکه مدیران شرکتهای سیمانی خواستار آزادسازی قیمت سیمان هستند، گفت: در حالحاضر با مصرف مازوت یارانهای، هزینه هر تن سیمان با احتساب هزینه حمل، ۴۰ هزار تومان گرانتر از قیمت سیمان تولیدی با گاز است. این در حالی است که فکری برای تعدیل قیمت سیمان نمیشود و کارخانهها یکییکی در حال تعطیل شدن هستند. به گفته وی، برخی کارخانهها از محل موجودی مازوت قبلی خود در حال تولید هستند و برخی نیز توانستهاند مقداری گاز دریافت کنند و کورههایشان را گرم نگه دارند. شیخان، با تأکید بر اینکه صنعت سیمان با چنگ و دندان تولید خود را نگه داشته است، گفت: سهم سیمان در قیمت ساختمان کمتر از یکدرصد است و این در حالی است که عدم توجه به کارخانههای سیمان باعث تعطیلی آنها و الزام به واردات سیمان خواهد شد که اصلا ًبهصرفه نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.