کاهش ۱۴هزار و ۸۷۰ واحدی شاخص بورس تهران

کاهش ۱۴هزار و ۸۷۰ واحدی شاخص بورس تهران با وجود اینکه دیروز(چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۱۴هزار و ۸۷۰ واحدی روبه‌رو شد، اما ارزش معاملات بورس و فرابورس به ۳۲ هزار و ۹۱۵ میلیاردتومان رسید. به گزارش فارس، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها تحت‌تأثیر شایعات و یا مباحثی در مورد احتمال عدم […]

کاهش ۱۴هزار و ۸۷۰ واحدی شاخص بورس تهران

با وجود اینکه دیروز(چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۱۴هزار و ۸۷۰ واحدی روبه‌رو شد، اما ارزش معاملات بورس و فرابورس به ۳۲ هزار و ۹۱۵ میلیاردتومان رسید. به گزارش فارس، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها تحت‌تأثیر شایعات و یا مباحثی در مورد احتمال عدم تصویب کلیات لایحه بودجه روند ریزشی به خود گرفته، دیروز چهارشنبه حدود ۵۲ هزار واحد افت کرده بود. هم در یک روند کاهشی، شاخص کل در پایان معاملات با ۱۴ هزار و ۸۷۰ واحد کاهش به رقم یک‌میلیون و ۴۱۳ هزار و ۴۵۴ واحد رسید. همچنین شاخص کل بورس با کاهش چهارهزار و ۶۱۹ واحد به رقم ۴۳۶ هزار و ۵۲۹ واحد رسید. ارزش بازار بورس تهران به بیش از پنج‌میلیون و ۶۰۸ هزار میلیاردتومان رسید. معامله‌گران در بورس تهران بیش از ۱۳٫۴ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۱٫۷میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۳هزار و ۸۶۶ میلیاردتومان دادوستد کردند. همچنین در فرابورس ایران ارزش معاملات به بیش از ۱۹ هزار و ۴۷ میلیاردتومان رسید که اگر این دو عدد را با هم در نظر بگیریم ارزش معاملات این روز بورس اوراق بهادار و فرابورس به بیش از ۳۲هزار و ۹۱۵ میلیاردتومان رسید.

وضعیت شاخص‌ها

همه شاخص‌های بورس قرمز بودند که حاکی از کاهش شاخص‌ها دارد، به‌گونه‌ای که شاخص کل و نیز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی هرکدام یک‌درصد کاهش یافتند. همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن و شاخص قیمت با معیار هم‌وزن یک درصد کاهش یافت. شاخص آزاد شناور ۹۱صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۸۷ صدم درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۱٫۲درصد کاهش یافت. نمادهای ملی مس و گل‌گهر بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای شستا، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی‌خلیج‌فارس، هلدینگ نفت‌وگاز و پتروشیمی‌تأمین و پتروشیمی ‌خلیج‌فارس و پالایش نفت تهران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند. نمادهای پرتراکنش در بورس تهران شامل شستا، لیزینگ پارسیان، ایران خودرو، سایپا، پالایش نفت اصفهان، بانک تجارت و ملی مس ایران بوده‌اند.

کاهش شاخص فرابورس

در فرابورس ایران نیز شاخص کل در پایان معاملات ۳۲ واحد کاهش یافته و به رقم ۱۸هزار و ۹۱۳ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک‌میلیون و ۲۹۰ هزار میلیاردتومان رسید. معامله‌گران در فرابورس ایران بیش از ۳٫۲ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۷۶۸ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۹هزار و ۷۵میلیاردتومان دادوستد کردند. نمادهای هلدینگ صنایع‌معدنی خاورمیانه، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی ‌زاگرس و فولادهرمزگان بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشتند و برعکس نمادهای صنعتی مینو و پتروشیمی‌تندگویان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند. نمادهای پرتراکنش مربوط به سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات، برق و انرژی پیوندگستر پارس، پتروشیمی‌ارومیه، توسعه مسیر برق گیلان، سهامی‌ ذوب‌آهن اصفهان، پلیمر آریاساسول و بانک‌دی بوده‌اند.