چه رفتارهایی در قرنطینه کرونا، سلامت ما را تهدید میکند؟ پس از شیوع کرونا در کشور و توصیههایی مبنی بر ماندن در منزل برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹، ابتلا به بیماریهای غیرواگیر نظیر فشارخون بالا، چربی خون و… تبدیل به یکی از نگرانیهای اصلی کادر درمان شد. اما چگونه میتوانیم جلوی بروز چنین بیماریهایی […]
چه رفتارهایی در قرنطینه کرونا، سلامت ما را تهدید میکند؟
پس از شیوع کرونا در کشور و توصیههایی مبنی بر ماندن در منزل برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹، ابتلا به بیماریهای غیرواگیر نظیر فشارخون بالا، چربی خون و… تبدیل به یکی از نگرانیهای اصلی کادر درمان شد. اما چگونه میتوانیم جلوی بروز چنین بیماریهایی را در شرایط قرنطینه بگیریم؟ به گزارش ایسنا و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برخی رفتارها و شرایط جدید در زمان ماندن در منزل، در صورت عدم پیروی از اصول تغذیه مناسب و تحرک کافی میتواند سلامت ما را تهدید کند که شامل:
– مصرف زیاد فستفودها که حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی هستند و موجب تحریک سیستم ایمنی بدن میشوند.
– مصرف زیاد مواد قندی و شیرین بهخصوص انواع نوشیدنیهای دارای قندافزوده، نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای صنعتی که تحریک سیستم ایمنی بدن را بهدنبال دارد.
– ترک عادت ورزش منظم در طول روز.
– بیتحرکی بهدلیل استفاده بیش از پیش از بازیها و فیلمهای کامپیوتری، تماشای تلویزیون و فضای مجازی.
– تعطیلی برنامه کلاسهای ورزشی در مکانهای ورزشی و خارج از منزل.
– نبود فضای مناسب برای پیادهروی و قدمزدن.
-افزایش ریزهخواری و مصرف تنقلاتی که ارزش غذایی کمی دارند مثل انواع چیپس و پفک، شکلات و… بهویژه در زمان تماشای تلویزیون به مدت طولانی.
– بههم خوردن نظم خواب و بیداری روزهای عادی به دلیل تعطیل شدن فعالیتهای خارج از منزل.
– دیر خوابیدن شبانه و دیر بیدار شدن روز که سبب به هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن، اختلال سوختوساز و برنامه منظم تغذیه روزانه نیز میشود.
چگونه تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم؟
برای پیشگیری از این تهدیدها و استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماریها، میتوان به توصیههای تغذیهای زیر عمل کرد:
– برنامهریزی برای مصرف وعدههای غذایی اصلی در ساعات مشخص.
– مصرف حداقل دو وعده میوه در طول روز بهعنوان میان وعده یا قبل از غذا.
– مصرف سبزی خوردن و سالاد همراه غذا و به همراه اعضای خانواده.
– در دسترس قرار ندادن انواع تنقلات و استفاده از تنقلات در زمانهای مشخصی از روز برای جلوگیری از ریزهخواری.
– کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخشده و پرادویه.
– محدود کردن مصرف فستفودها و حتیالامکان تهیه آنها در منزل.
– محدود کردن مصرف نوشیدنیهای گازدار و یا آب میوههای صنعتی و سایر نوشیدنیهای شیرین مثل شربتها و استفاده از شربتهای کمشیرین خانگی و عرقیات گیاهی در صورت تمایل.
– غذا خوردن دور یک سفره در هر سهوعده غذایی اصلی، و صرف میانوعدهها در زمان تماشای برنامههای تلویزیون و یا گفتوگوهای خانوادگی.
– استفاده از فرصت پختوپز غذاهای متنوع و حتی ساده در منزل با همکاری اعضای خانواده و آزمودن دستورهای آشپزی غذاهای متنوع و سالم (کمنمک، کمچرب و کمشیرین) با استفاده از کتب آشپزی و یا برنامههای آشپزی تلویزیون و یا فضای مجازی.
– همکاری و همراهی با اعضای خانواده در انجام برخی فعالیتها در منزل از جمله کمک کردن در آمادهسازی و تهیهغذا، کمک کردن در نظافت خانه، گلکاری و یا کاشتدانه انواع سبزی و صیفی در حیاط منزل، پشتبام یا گلدانهای آپارتمانی، انجام حرکات نرمشی.
– برنامهریزی برای خواب منظم، تنظیم زمان خواب برای داشتن خواب به موقع و آرام.
– پرهیز از مصرف نوشیدنیها و خوردنیهای محرک و بر هم زننده خواب مانند قهوه و نسکافه و نیز شکلات تلخ در ساعات عصر و شب برای جلوگیری از بیخوابی.
– تعادل و تنوع در مصرف گروههای غذایی مختلف و جایگزینهای آنها به منظور دریافت کلیه ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن جهت افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری کووید۱۹٫
– عدم مصرف خودسرانه مکملهای مولتیویتامین برای پیشگیری از کرونا.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.