برگزاری مجمع عمومی بانک مرکزی در دستور کار قرار گرفت

برخلاف دو سال گذشته که مجمع عمومی بانک مرکزی با تأخیری بیش از ۶ ماه برگزار می‌شد، ظاهراً تشکیل مجمع در دستور کار قرار گرفته و به زودی برگزار می‌شود. به گزارش ایسنا، گرچه تیرماه موعد برگزاری مجمع سالیانه محسوب می‌شود، اما بانک مرکزی اغلب به موقع مجمع را تشکیل نداده است، به‌طوری که در […]

برخلاف دو سال گذشته که مجمع عمومی بانک مرکزی با تأخیری بیش از ۶ ماه برگزار می‌شد، ظاهراً تشکیل مجمع در دستور کار قرار گرفته و به زودی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، گرچه تیرماه موعد برگزاری مجمع سالیانه محسوب می‌شود، اما بانک مرکزی اغلب به موقع مجمع را تشکیل نداده است، به‌طوری که در سال گذشته در بهمن‌ماه و حتی سال‌ ۱۳۹۳ در آذرماه برگزار شده بود.

اطلاعات دریافتی بیانگر این است که اکنون بانک مرکزی در حال انجام تدارکات برای برگزاری مجمع بوده و احتمالاً به زودی برگزار می‌شود. در عین حال شنیده می‌شود بعد از برگزاری مجمع احتمالاً سیف، رییس کل بانک مرکزی،  تغییراتی در ترکیب اعضای هیأت عامل بانک مرکزی خواهد داشت.

مجمع سالیانه بانک مرکزی، امسال پنجاه‌‌وششمین دور خود را پشت سر خواهد گذاشت. بر اساس ماده (۱۷) قانون پولی و بانکی، مجمع عمومی بانک مرکزی با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر بازرگانی و رییس سازمان برنامه و بودجه تشکیل می‌شود. ‌این در حالی است که در سال جاری و در جریان رسیدگی به لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی نیز مشخص شد به گونه‌ای که براساس مصوبه مجلس، رییس‌جمهور (رییس مجمع) وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و دو نفر از وزرا به انتخاب هیأت وزیران ترکیب مجمع عمومی را تشکیل می‌دهند.

اما در دو سال اخیر که مجمع عمومی بانک مرکزی برگزار شده است، در سال ۱۳۹۳ بود که سیف در حضور روحانی ۳ درخواست مطرح کرد، ولی تماماً هنوز اجرایی نشده است. افزایش سرمایه بانک مرکزی، تسریع در پرداخت بدهی‌ها و تعدیل سقف تسهیلات تکلیفی ابلاغی به بانک مرکزی از درخواست‌های سیف بود که در این میان افزایش سرمایه بانک مرکزی اتفاق افتاد، ولی تسویه بدهی دولت به بانک‌ها و همچنین تعدیل سقف تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها همچنان در صف انتظار است و با وجود ارایه پیشنهاداتی در این رابطه به مرحله اجرا نرسیده است.

 

در عین حال که سال گذشته نیز که مجمع بانک مرکزی در بهمن ماه و در پسابرجام برگزار شد، رییس‌جمهوری ضمن تأکید بر انضباط پولی و رعایت آن درخواست‌هایی را از شبکه بانکی برای فضای بعد از تحریم را مطرح کرده بود.