نقشه‌راه همکاری علمی ‌ایران و ایتالیا مشخص شد

نقشه‌راه همکاری علمی ‌ایران و ایتالیا مشخص شد در وبینار تخصصی همکاری‌های علمی، فناوری و فرهنگی ایران و ایتالیا بر گسترش همکاری‌های پژوهشی بین دو کشور تأکید و نقشه‌راه همکاری علمی‌بین دو کشور مشخص شد. به گزارش ایسنا، همزمان با افتتاح بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار کشور که در سال۱۳۹۹ به دلیل […]

نقشهراه همکاری علمی ‌ایران و ایتالیا مشخص شد

در وبینار تخصصی همکاری‌های علمی، فناوری و فرهنگی ایران و ایتالیا بر گسترش همکاری‌های پژوهشی بین دو کشور تأکید و نقشه‌راه همکاری علمی‌بین دو کشور مشخص شد. به گزارش ایسنا، همزمان با افتتاح بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار کشور که در سال۱۳۹۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شد، وبینار تخصصی همکاری‌های علمی، فناوری و فرهنگی ایران و ایتالیا با حضور سفرای دو کشور ایران و ایتالیا، مقام‌هایی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) و با سخنرانی متخصصینی از دانشگاه‌‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مؤسسات پژوهشی دو کشور با حضور ۱۸۰ نفر برگزار شد. در این نشست ابتدا عبدالساده نیسی؛ مدیرکل دفتر حمایت از پژوهش و فناوری وزارت عتف اهداف این نشست را تبیین و به عزم کارگروه تعاملات ایران و ایتالیا بر گسترش روابط‌ علمی‌و فناوری دو کشور اشاره کرد. سپس حسین سالارآملی؛ قائم مقام وزارت عتف در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی‌و بین‌المللی به ایراد سخنرانی پرداخت. در ادامه این برنامه حمید بیات؛ سفیر جمهوری اسلامی‌ایران در کشور ایتالیا و جوزپه پرونه سفیر ایتالیا در ایران ضمن استقبال از برگزاری این نشست تخصصی به بیان دیدگاه‌های خود و ارائه پیشنهادات در راستای تقویت همکاری‌های دو کشور به‌ویژه در زمینههای علم، فناوری و فرهنگی پرداخته و نقش حوزه دیپلماتیک دو کشور را در تقویت این همکاری تشریح کرد. سپس علی باستی؛ رئیس پارک علم‌وفناوری گیلان و دبیر اجرایی بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار کشور ضمن بیان پیشینه نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری و فرآیند تبدیل آن به یک نمایشگاه مجازی، با ورود به نمایشگاه به صورت آنلاین ویژگی‌های آن و شرکت‌کنندگان شامل دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مؤسسات پژوهشی را معرفی کرد. بررسی نقش دیپلماسی فناوری بر همکاری‌های علمی‌و فناوری ایران و ایتالیا در ادامه دکتر وینچنزو لیپاردی از مؤسسه SPICI ایتالیا فعال در همکاری‌های بین‌المللی حوزه نوآوری ضمن اشاره به نقش دیپلماسی علمی‌بر گسترش روابط علمی‌و فناوری ایران و ایتالیا، بر ارتباط بیشتر زیستبوم‌های نوآوری و استارت‌آپی دو کشور تأکید کرد. سپس محمدرضا موحدی؛ معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف ضمن ارائه گزارشی از وضعیت زیستبوم پژوهش و فناوری کشور به بیان پتانسیلها و زیرساختهای موجود در دانشگاه صنعتی‌شریف و پارک علم و فناوری شریف در راستای افزایش تعاملات دو کشور پرداخته و پیشنهاداتی در این خصوص ارائه کردند.

معرفی زیست‌بوم پژوهش و فناوری کشور توسط معاون پژوهشی دانشگاه شریف

در این نشست همچنین پروفسور کارلو‌چررتی؛ (استاد ایران‌شناسی دانشگاه ساپینتزا رم) همکاری‌های دوجانبه در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و باستان‌شناسی و نتایج به‌دست آمده در سال‌های گذشته مواردی را ذکر کرد، پروفسور جورجیو ونتره؛ (رئیس گروه مهندسی الکترونیک و فناوری اطلاعات دانشگاه فدریکو ناپل ایتالیا و مدیر علمی‌آکادمی‌توسعه‌دهنده اپل، تنها آکادمی‌اروپایی)، پرونده موفقیتآمیز قطب فناوری دانشگاه ناپل توسط کمیسیون اروپا و چندین آکادمی‌و تعامل با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی را معرفی کردند،‌ هادی شهریارشاه‌حسینی (معاون بین‌الملل دانشگاه علم‌وصنعت ایران)، مژگان یزدیان پور (رئیس مرکز همکاری‌های علمی‌و بین‌المللی شهرک علمی‌و تحقیقاتی اصفهان) و منیر خلقی (مدیر امور حقوقی و بین‌الملل مرکز پژوهش‌های میراث فرهنگی و گردشگری) در قالب ارائه سمینارهایی به بیان پیشینه تعاملات دو کشور و موضوعات مورد علاقه جهت افزایش همکاری‌های فیمابین پرداختند. در پایان دکتر لیپاردی و دکتر نیسی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر عملکرد آکادمیک دو کشور و سیاستگذاری سفارتخانه‌های دو کشور نشان داده‌ است که «دیپلماسی علمی» می‌تواند از جایگاه ویژه‌ای در روابط ایران و ایتالیا برخوردار باشد. دکتر نیسی همچنین ضمن تشکر از استادان ایرانی و ایتالیایی که در این برنامه با سخنرانی‌های خود بر اهمیت و غنای همکاری‌های پژوهشی میان دو کشور داشته‌اند تأکید کرد که این پایان برنامه ما نیست، بلکه آغازی تازه برای گسترش پیوندهای علمی‌و فرهنگی میان این دو ملت بزرگ است. این مقام مسؤول وزارت علوم جمع‌بندی این وبینار را در دو برنامه زیر و در واقع نقشه‌راه همکاری با کشور ایتالیا اعلام کرد:

برنامه کوتاه‌مدت: تقویت و ادامه همکاری‌هایی که با ایتالیا شکل گرفته و عملیاتی کردن پروژه‌ها و تفاهم‌نامه‌‌های همکاری بین مؤسسات علمی‌دو کشور.

برنامه بلندمدت: رویکرد برد-برد؛ ترکیبی از رویکرد بالا به پایین و پایین به بالا برای تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌ریزی منسجم برای اجرای آنها، از جمله تأسیس انجمن علمی‌ایران و ایتالیا که می‌تواند شبکه علم و فناوری دو کشور ذیل آن تعریف و کارهای پژوهش و فناوری دنبال کند؛ راه‌اندازی روز علم و فناوری ایران و ایتالیا و راه‌اندازی دومین فروم فناوری دو کشور.

همچنین در انتها پیشنهاد شد موضوعات مطرح شده در این نشست تخصصی از طریق کارگروه تعاملات ایران ایتالیا (IIAC Leading House) مستقر در وزارت عتف و با همکاری برخی از شرکای ایتالیایی از جمله مؤسسه SPICI برای برنامه‌ریزی بیشتر در دستور کار قرار گیرد.