وضعیت سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها

وضعیت سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها با شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز تأمین سوخت نیروگاه با تغییراتی مواجه شده است و آن‌طور که مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی اعلام کرده نیروگاه‌ها مجبور به استفاده از سوخت مایع شده‌اند. به گزارش ایسنا، نیروگاه‌های حرارتی نقش عمده‌ای در تولید برق کشور دارند، به‌طوری که در حال‌حاضر میزان […]

وضعیت سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها

با شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز تأمین سوخت نیروگاه با تغییراتی مواجه شده است و آن‌طور که مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی اعلام کرده نیروگاه‌ها مجبور به استفاده از سوخت مایع شده‌اند. به گزارش ایسنا، نیروگاه‌های حرارتی نقش عمده‌ای در تولید برق کشور دارند، به‌طوری که در حال‌حاضر میزان تولید برق این نیروگاه‌ها ۶۸هزار و ۴۱۳ مگاوات، معادل ۸۱درصد تولید برق کشور است. به نوعی بار تأمین روشنایی بر دوش نیروگاه‌های حرارتی قرار دارد و تأمین سوخت آن‌ها نیز برعهده وزارت نفت قرار گرفته است. آنطور که محسن طرزطلب؛ مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی گفته؛ وضعیت سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها در یک هفته اخیر مناسب نبوده و گاز کمتری نسبت به گذشته در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، به همین دلیل مجبور به استفاده بیشتر از سوخت مایع شدیم و از این باب کمی‌جای نگرانی وجود دارد. به گفته وی؛ قرار شده این مشکل برطرف شود و قول‌هایی نیز در این رابطه داده شده است و ما نیز امیدواریم مشکلات فعلی برطرف و سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها همچون گذشته ادامه یابد. مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی، گفت: با اشاره به علت عدم تخصیص گاز کافی به نیروگاه‌ها، گفت: علت عمده‌ای که ذکر می‌کنند مصرف مشترکان خانگی و صنایع دیگر است که اگر این مشکلات برطرف شود ما سوخت مایع کمتری مصرف خواهیم کرد.

اولویت تأمین گاز بخش خانگی و گرمایشی است

در این راستا محمدرضا جولایی؛ مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران، گفت: با توجه به اینکه مصارف بخش خانگی افزایش چشمگیری داشته است و در چند روز گذشته به ۵۹۲ میلیون مترمکعب برای مصارف خانگی و تجاری رسیدیم و تولید یک میزان مشخصی است و تقریباً در حداکثر ظرفیت قرار دارد، طبیعتاً اولویت تأمین گاز بخش خانگی و گرمایشی است که مابه‌التفاوت آن از سهم گاز نیروگاه‌ها کاسته می‌شود. وی با بیان اینکه وزارت نفت تعهد تأمین سوخت نیروگاه‌ها را دارد و اگر تخصیص گاز کاهش یابد سوخت‌های دیگر را تأمین می‌کنیم و اکنون تمام نیروگاه‌ها مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: مسأله دوم این است که وزارت نیرو یک تعهدی را برای کاهش میزان برق و نگهداشتن سوخت معادل در داخل نیروگاه دارد اما این مسأله را از ابتدای آذرماه رعایت نکرده است و موجب شده مخازن سوخت نیز تحت‌تأثیر قرار بگیرد. مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران، توضیح داد: یعنی می‌بایست سوخت نیروگاه‌ها روی ۱۸۰ میلیون مترمکعب قرار می‌گرفت، اما متوسط آذرماه نشان می‌دهد که این عدد به ۱۹۳میلیون مترمکعب رسیده یعنی مصرف برق نیز فراتر از برنامه و آنچه که بین وزارت نفت و نیرو توافق شده رفته است که فشار این مسأله روی مخازن گازوئیل می‌آید.

چقدر سوخت به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود؟

جولایی، ادامه داد: مورد سوم مصارف مازوت است که مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی را دارد و می‌بایست اجرایی شود که تاکنون به طور کامل اجرایی نشده است و از آن طرف نیز به مخازن نفت‌گاز فشار وارد می‌شود اما با این وجود برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها مشکلی نداریم. به گفته وی؛ به‌طور متوسط روزانه در ماه آذر ۹۳میلیون مترمکعب گاز، ۸۰میلیون مترمکعب گازوئیل و ۲۰میلیون مترمکعب مازوت به نیروگاه‌ها تحویل داده شده، البته این اعداد به‌روز تغییر می‌کند، به‌طور مثال اکنون گاز تحویلی ۶۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب است و مابقی گازوئیل و مازوت تخصیص می‌یابد.

آلودگی تهران ارتباطی با این مسأله ندارد

مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران، با تأکید بر اینکه هنوز مازوت اطراف تهران و اصفهان و کلانشهرهای دیگر استفاده نمی‌شود و نمی‌توان آلودگی‌های اخیر را به این مسأله ارتباط داد، گفت: باید فیلترهایی در نیروگاه‌ها نصب شود، در کشورهای دیگر زغال‌سنگ نیز در نیروگاه‌ها استفاده می‌کنند و تا این میزان آلودگی ندارند یکسری دستگاه‌هایی وجود دارد که باید در نیروگاه‌ها نصب شود که استفاده از آن‌ها میزان آلودگی را کاهش می‌دهد، علاوه بر این وزارت نیرو باید سعی کند در حد امکان از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی استفاده کند که هم راندمان بالاتری دارد و هم سوخت کمتری استفاده می‌شود.