ایجاد واحدهای فرآوری معدنی در آذربایجان غربی

ایجاد واحدهای فرآوری معدنی در آذربایجان غربی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: به‌زودی واحدهای فراوری معدن در استان آذربایجان غربی ایجاد می‌شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران، جعفرصادق‌اسکندری در مراسم معارفه معاون جدید امور معدنی و صنایع معدنی این سازمان، با تأکید بر این‌که بخش معدن هم در استان و هم […]

ایجاد واحدهای فرآوری معدنی در آذربایجان غربی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: به‌زودی واحدهای فراوری معدن در استان آذربایجان غربی ایجاد می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، جعفرصادق‌اسکندری در مراسم معارفه معاون جدید امور معدنی و صنایع معدنی این سازمان، با تأکید بر این‌که بخش معدن هم در استان و هم در کشور حایز اهمیت است، اظهار داشت: در این باره، دولت نیز از ۳ سال گذشته برنامه‌ریزی‌های بسیاری برای توسعه فعالیت‌های معدنی، نقش‌آفرینی بخش معدن در اقتصاد کشور و افزایش ارزش‌افزوده معدن در بخش تولید ناخالص داخلی و توسعه تجارت و بازرگانی خارجی انجام داده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با بیان این‌که ۳ فعالیت در سند توسعه استان پیش‌بینی شده است، گفت: در برنامه ششم توسعه، رونق تولید، توسعه صادرات غیرنفتی و توسعه معدن از نظر استخراج و اکتشاف، فراوری و صادرات انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: بنابراین توجه به معدن و این‌که بتوان کار‌‌ها را به شکل علمی و فنی به پیش برد حایز اهمیت بوده و علاوه بر این‌که جامعه انتظار آن را دارد، برای سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز تکلیف تلقی می‌شود پس باید کار‌‌ها را با تمام قدرت پیش برده و در این رابطه نقش آفرین شد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با اشاره به این‌که استاندار آذربایجان غربی، بخش معدن را به عنوان اولویت توسعه اقتصادی استان تلقی می‌کنند افزود: بنابراین باید در این مسیر گام برداشته و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد.

وی بیان کرد: هم اکنون در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، علاوه بر پیگیری مطالعات مربوط به پهنه‌های معدنی استان، کارهای مربوط به جمع‌آوری اطلاعات پایه‌ای و اساسی برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این بخش نیز انجام شده که این مهم با فعالیت‌هایی همچون ژئوفیزیک هوایی انجام می‌شود.

اسکندری اظهار داشت: به‌زودی واحدهای فراوری معدن در استان آذربایجان غربی ایجاد شده تا با افزایش ارزش‌افزوده این بخش، گام مهمی در زمینه توسعه اقتصادی استان برداشته شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با ابراز خرسندی از این‌که در بخش‌های عملیاتی و اجرایی بخش معدنی هیچ مشکلی در سازمان وجود ندارد، گفت: در این زمینه از سال گذشته بحث کاداس راه‌اندازی و بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های پیش رو حل شد.

وی با تأکید بر این‌که هم اکنون حساسیت‌های فراوانی بر روی بخش معدن وجود دارد تصریح کرد: بنابراین جامعه انتظار دارد که به بخش معدن به ویژه بر عرصه نظارت بر فعالیت‌های معدنی و اخذ حقوق دولتی، بیش از این‌‌ها ورود کرده و نحوه استخراج مواد معدنی موضوعاتی است که در جامعه انتظار بوده و مورد سؤال واقع می‌شود.

اسکندری افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید ضمن ایجاد اشتغال، ارزش افزوده را افزایش داده تا توان مالی مردم در این حوزه ارتقاء یابد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی از الکترونیکی شدن پرونده‌های معدنی در استان خبر داد و اظهار داشت: از یک و نیم سال گذشته این کار آغاز شده و خوشبختانه تاکنون نیز هیچ اعتراض معدنی از سوی مردم صورت نگرفته است.

گفتنی است در پایان این مراسم، سرتیپی به عنوان معاون جدید امور معدنی و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان معرفی و از خدمات اکبر طاهری تجلیل شد.

بازبینی راهبرد توسعه معدنی در آذربایجان غربی

معاون امور معاون و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: سیاست‌گذاری و راهبرد توسعه معدنی بار دیگر مورد بازبینی قرار گرفته تا بتوان انتظارات رشد اقتصادی را برآورده کرد.

عبدالحمیدسرتیپی اظهار داشت: براساس گزارشات سازمان زمین‌شناسی کشور، پوسته ایران یک درصد خشکی‌های کره زمین را داشته و این در حالی است که ۷ درصد ذخایر قطعی معدنی دنیا در این منطقه وجود دارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با ابراز تأسف از این‌که تاکنون وجود معادن تأثیر چندانی در اقتصاد استان نداشته است گفت: هم اکنون ۸۰ درصد صادرات کشور مربوط به تولیدات استان‌های کرمان و یزد بوده و سهم استان آذربایجان غربی از لحاظ تولید و صادرات معدنی کم‌تر از ۱٫۱ بوده و رتبه ۱۳ در بین استان‌های کشور را دارد.

وی تصریح کرد: بنابراین نیاز است که سیاست‌گذاری و راهبرد توسعه معدنی استان بار دیگر مورد بازبینی قرار گرفته تا بتوان انتظارات رشد اقتصادی آذربایجان غربی را برآورده کرد.

سرتیپی افزود: بی‌شک توسعه فعالیت‌های معدنی یک سیستم نظامند و هدف‌دار بوده و انجام کارهای پراکنده نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت، چون گزارش‌های پایان اکتشاف استان ضعیف بوده و تاکنون منجر به نتیجه نشده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با تأکید بر ارایه مشاوره به سرمایه‌گذاران معدنی بیان کرد: سرمایه‌گذاران این حوزه باید از آخرین اطلاعات معدنی آگاهی یافته تا سرمایه‌گذاری‌های آنان منجر به نتیجه شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن، اگر بخش خصوصی نیز با نگاه علمی وارد این مسأله شود نتیجه بخش است چون تمامی مؤلفه‌ها مورد آنالیز واقع می‌شوند.

سرتیپی با اشاره به مسایل زیست‌محیطی بخش معدن اظهار داشت: بی‌شک این رکن یکی از مهم‌ترین مسایل بوده و باید مورد توجه قرار گیرد چون توسعه معدنی هیچ منافاتی با مسایل زیست‌محیطی ندارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی بیان کرد: پس بخش زیست‌محیطی در این سازمان فعال شده تا بتواند ضمن ارایه مشاوره به اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست از اهداف معدن کار نیز دفاع و حمایت کند.

وی با ابراز تأسف از این‌که در استان آذربایجان غربی آزمایشگاه آنالیز مواد معدنی وجود ندارد، گفت: این در حالی است که معدنکار مجبور به مراجعه به شهرهای تهران و تبریز بوده و این برای استانی که معدنی تلقی شده و دارای ظرفیت‌های فراوان و بی‌نظیر معدنی است مناسب نیست.

سرتیپی افزود: بی‌شک آینده رشد و توسعه اقتصادی در قالب‌های معدنی و ژئوتوریسمی بوده و این مهم، تنها وظیفه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیست بلکه در کنار سایر ارگان‌ها، سازمان زمین‌شناسی و سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز می‌تواند این کار‌‌ها را شناسنامه دار کند.

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی، گفت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، خروج از اقتصاد تک محصولی در گرو فعالسازی بخش معدن است.