برخوردار حمایت یارانهای از بنگاههای کوچک فسادآور است یک کارشناس اقتصادی با فسادآور بودن پرداخت مستقیم یارانه از سوی دولت به کسب و کارهای خرد گفت: باید روش حمایت از این کسب و کارها تغییر کند و توسعه مدلهای همکاری صنایع کوچک با صنایع بزرگ میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات سرمایهگذاران خرد و کوچک باشد. […]
برخوردار
حمایت یارانهای از بنگاههای کوچک فسادآور است
یک کارشناس اقتصادی با فسادآور بودن پرداخت مستقیم یارانه از سوی دولت به کسب و کارهای خرد گفت: باید روش حمایت از این کسب و کارها تغییر کند و توسعه مدلهای همکاری صنایع کوچک با صنایع بزرگ میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات سرمایهگذاران خرد و کوچک باشد.
محمدحسینبرخوردار در گفتوگو با تسنیم ضمن تأکید بر ضرورت تعریف راهکارهای ورود سرمایهگذاران کوچک به بازار کار و توسعه خود اشتغالی اظهار کرد: از آنجایی که یکی از روشهای تجربه شده در دنیا برای مقابله با پدیده شوم بیکاری و ورود جوانان به بازار کار، حمایت از سرمایهگذاریهای خرد و بنگاههای کوچک است، باید روشهای این حمایت به دور از برنامههای یارانهای، بیش از گذشته مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد.
این کارشناس اقتصادی با انتقاد از برنامههای مبتنی بر پرداخت مستقیم یارانه که به اسم حمایت از کارآفرینان جوان صورت میگیرد، ادامه داد: این سبک حمایتها معمولاً به انحراف کشیده شده و زمینهساز فساد و رانت است. ضمن اینکه معمولاً بخش عمدهای از بودجه چنین برنامههایی صرف ایجاد و استمرار ابزارها و ساختارهای نظارتی میشود.
برخوردار تصریح کرد: برای حمایت از ورود جوانان و سرمایهگذاران خرد به عرصه کارآفرینی و تحرک بخشیدن به برنامههای خود اشتغالی در کشور باید از روشهایی استفاده کرد که بتواند انگیزهبخش بوده و تقویتکننده انسجام گروههای مختلف جامعه باشد و در این میان، توسعه مدلهای همکاری صنایع کوچک با صنایع بزرگ میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات سرمایهگذاران خرد و کوچک باشد.
به گفته برخوردار، توسعه پیمانکاری شبکهای به معنای همکاری بین صنایع کوچک و متوسط، توسعه همکاری تولیدی یا صنعتی مشترک و تشکیل شرکتهای سهامی متشکل از صنایع کوچک میتواند یکی از راهکارها برای رفع دغدغههای جوانانی که سرمایه اندک خود و خانواده خود را به عرصه تولید یا تجارت آوردهاند باشد و پیشفرضهای اولیه برای توسعه همکاری سرمایهگذاران خرد با بنگاههای بزرگتر را فراهم سازد.
وی ادامه داد: در هر یک از این شکلها، دولت میتواند تخفیفهای ویژه مالیاتی، آموزش نیروی انسانی، حمایت از بازاریابی و بازارسازی و یا حمایتهای دیگری را به عنوان مشوقهای لازم در این زمینه انجام دهد.
برخوردار اضافه کرد: همچنین دولت میتواند کارخانههای بزرگ تابعه خود را تشویق به ایجاد شرکتهای مشترک کوچک با تعداد مشخصی از کارآفرینان مورد تأیید دانشگاههای صنعتی کند.
وی در پایان تأکید کرد: این روشها بسیار گسترده و متنوع است و سیاستگذاران باید با ارزیابی آثار و تبعات آنها، بهترین روشها را برگزیده و توسعه دهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.