سازمان بنادر در هزینههای خود بازنگری کند مدیرعامل کشتیرانی کاسپین گفت: به نظر میرسد دیدگاهی که سازمان بنادر و دریانوردی در مورد استراتژی درآمد و هزینه دارد، در وضعیت نابسامان اقتصادی جهانی مشکل ایجاد میکند. به گزارش ماریننیوز، تعرفههای گمرکی بنادر از موضوعاتی است که مشکلات زیادی برای مالکان کشتی ایجاد کرده است. نحوه تعیین […]
سازمان بنادر در هزینههای خود بازنگری کند
مدیرعامل کشتیرانی کاسپین گفت: به نظر میرسد دیدگاهی که سازمان بنادر و دریانوردی در مورد استراتژی درآمد و هزینه دارد، در وضعیت نابسامان اقتصادی جهانی مشکل ایجاد میکند.
به گزارش ماریننیوز، تعرفههای گمرکی بنادر از موضوعاتی است که مشکلات زیادی برای مالکان کشتی ایجاد کرده است. نحوه تعیین این تعرفهها از بحثهای مسألهدار است و در آیندهای نزدیک گزارشهایی در این خصوص تهیه و بازتاب داده میشود. در ادامه گفتوگویی اختصاصی با محمدی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی کاسپین پیرامون تعرفههای چندبرابری در بنادر ایران انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
گفتوگو را با صحبت در مورد نقش سازمان بنادر در تعیین تعرفههای چند برابری برای مالکان کشتی شروع کنیم.
ببینید، ما قبل از ورود به بندر و در زمان تخلیه یا بارگیری کالا با سازمان بنادر و دریانوردی مسأله داریم. قصد دارم روی بخش دوم این موضوع تمرکز کنم. در وضعیت رکود جهانی اقتصادی تعرفههایی که در بنادر ما از مالکان کشتی گرفته میشود، به هیچوجه نسبت به کشورهای همسایه رقابتی نیست؛ مثلاً در دریای کاسپین تعرفههایی که از مالکان کشتیهای ایرانی گرفته میشود دو الی ۲٫۵ برابر تعرفههایی است که در بنادر قزاقستان گرفته میشود. بنابراین در وضعیتی که ما به دنبال اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی بخش داخلی هستیم، این اقدام غیرقابل قبول است. به نظر میرسد دیدگاهی که سازمان بنادر و دریانوردی در مورد استراتژی درآمد و هزینه دارد، در وضعیت نابسامان اقتصادی جهانی مشکل ایجاد میکند.
+به نظر شما سازمان بنادر در این خصوص چگونه باید عمل کند؟
شاید قبل از اینکه ما بخواهیم به مالکان کشتی ایرانی برای گرفتن تعرفهها و عوارض بندری بالاتر فشار بیاوریم، در هزینههای خودمان بازنگری کنیم. مدیران سازمان بنادر و دریانوردی اگر تصمیم دارند با رویکرد درآمد-هزینه مدیریت کنند و عمده درآمد از مالکان کشتی دریافت شود، زمینهساز مسایل بزرگی در این بخش هستند. مالکان ایرانی عوارض و تعرفهها را که یکی از آیتمهای مهم برای ورود به بنادر هست، با کشورهای رقیب مقایسه میکنند و به راحتی متوجه اختلاف قیمتهای فاحشی میشوند. شاید سازمان باید روی هزینههای خود بازنگری کند (که شاید در ساماندهی به آنها دقت کافی به عمل نیامده است)، به جای اینکه با کسب درآمد از مالکان، مسبب این مشکلات بزرگ باشد.
+این تعرفهها و عوارض بالا، به چه شکل جایگاه تجاری ما را در منطقه تحت تأثیر قرار میدهد؟
با ذکر مثالی موضوع روشن میشود: کشتی فلهبر ۵۴ هزار تنی که به بندر جِبلعلی دبی، امسعید قطر و یا صحار عمان میرود، بین ۱۰ تا ۱۷ هزار دلار عوارض بندری از مالکان کشتی دریافت میکنند. همین کشتی زمانی که وارد بندر شهیدرجایی و یا امامخمینی میشود، مبلغی بالغ بر ۶۰ هزار دلار عوارض باید پرداخت کند که بیش از ۵ برابر مبلغی است که در بنادر رقیب پرداخت میشود. اگر ما به دنبال هاب شدن در منطقه و جذب کشتیهای بیشتر هستیم، باید قیمتهای رقابتی ارایه دهیم.
+دلیل بالا بودن مبالغ تعرفهها و چند برابر بودن آنها نسبت به سایر بنادر منطقه چیست؟
ببینید اینها پروژههای کلان ملی هستند. زمانی که فاز جدیدی در یک بندر تعریف میشود، نباید از محل منابع سازمان بنادر تعیین شود. مدلهایی در دنیا تعریف و اجرا شده که از محل منابع بخش خصوصی میتوان پروژهها را استارت زد، به شکلی که بار هزینهای بر دوش مالکان کشتی نباشد و آنها علاقهمند به تجارت در بنادر دیگر باشند. بهتر است در این حوزه تأمل بیشتری کنیم، زیرا منافع ملی ما را تحتالشعاع قرار میدهد. عمان و دبی برای جذب کشتیها به شدت در منطقه فعال و در حال برنامهریزی هستند. بنابر این نباید به منافع سازمانی نگاه کرد، زمانی که حجم زیادی از تجارت وارد بنادر ما میشود، زنجیرهای از درآمدزایی و اشتغال برای کل کشور ایجاد میشود. شاید بهتر باشد، بخشی از منافع سازمان بنادر و دریانوردی را فدای منافع ملی کنیم.
+ایده شما برای حل این مشکل چیست؟ آیا ارگانهای دولتی دیگر نمیتوانند در این خصوص راهگشا باشند؟
در این حوزه دولت باید تحرک بیشتری از خودش نشان دهد، به نظر میرسد معاون اول رییسجمهوری و شورایعالی صنایع دریایی باید برای حل این مسأله کمک کنند. ما باید به سمتی برویم که توان رقابتی را در منطقه حفظ کنیم و به جای درآمد چند هزار دلاری متعلق به سازمان بنادر و دریانوردی، زنجیرهای از درآمد و اشتغال برای کل کشور ایجاد کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.