مسؤول مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار قرارداد آتی سبد سهام وارد بازار سرمایه میشود یک مقام مسؤول در سازمان بورس آخرین تحولات ابزارهای مالی اسلامی در بازار سرمایه را اعلام کرد و گفت: قرارداد آتی سبد سهام وارد بازار سرمایه میشود. به گزارش مهر، در هفتمین نشست از سلسله […]
مسؤول مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار
قرارداد آتی سبد سهام وارد بازار سرمایه میشود
یک مقام مسؤول در سازمان بورس آخرین تحولات ابزارهای مالی اسلامی در بازار سرمایه را اعلام کرد و گفت: قرارداد آتی سبد سهام وارد بازار سرمایه میشود.
به گزارش مهر، در هفتمین نشست از سلسله نشستهای انجمن مالی اسلامی، مجیدپیره، کارشناس مسؤول مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار و عضو کمیته آموزش انجمن مالی اسلامی ایران آخرین تحولات ابزارهای مالی اسلامی در بازار سرمایه را مرور کرد.
موافقت با انتشار اوراق معاملات کشف مابهالتفاوت، حل اختلاف برای انتشار دو ابزار قرارداد آتی سبد سهام و قرارداد اختیار معامله سبد سهام، اوراق منفعت، اوراق سفارش ساخت، صکوک قابل تعویض و صکوک قابل تبدیل از مهمترین خبرهای مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس بود.
پیره با اشاره به حضور طیف گستردهای از ابزارهای مالی در بازار سرمایه گفت: این ابزارها به دو بخش تقسیم میشوند؛ بخشی مانند صکوک، کاربرد تأمین مالی دارند و دسته دوم، کاربرد پوشش ریسک که نمونه آنها قرادادهای آتی است. در ۱۰ سال اخیر فعالیت بازار سرمایه این ابزارها در بازار حضور داشتند.
وی در ادامه به اولین موضوع جدید یک سال گذشته در این حوزه اشاره کرد و گفت: قرارداد آتی سبد سهام در حال بررسی است.
پژوهشگر مالی اسلامی و عضو کمیته آموزش انجمن مالی اسلامی تصریح کرد: قراردادهای آتی در بازار سرمایه سابقهای بیش از ۷ سال دارند و توسعه بازار قرارداد آتی در بازار کالایی قابل توجه بوده است. هرچند برخی نمونهها موفق و برخی ناموفق بودند. به عنوان مثال بازار قرارداد زیره و آتی تک سهم کوچک مانده، اما بازار قرارداد آتی سکه طلا واقعاً موفق بوده و رشد خوبی داشته است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به توسعه قراردادهای آتی کالایی مسؤولان به دنبال توسعه این بازار بودند، ابراز داشت: بر همین اساس قرارداد آتی شاخص از سوی مدیران مطرح شد که کمیته فقهی از نظر شرعی این قرارداد را صحیح ندانست و دلیل آن هم لزوم قابلیت تحویل در قراردادهای تحویل بود، در عین حال، شاخص یک عدد از رفتار مجموعه سهام است و قابل تحویل نیست.
به گفته پیره الگوی جایگزین، سبد سهام آتی بود. درخصوص آپشن سهام نیز اختیار معامله شاخص مورد مخالفت کمیته فقهی قرار گرفت و جایگزین آن اختیار معامله سبد سهام بود.
وی به سومین موضوع جدید که در سال جاری گذشته مطرح و امسال نیز هنوز در دست بررسی است اشاره کرد و گفت: معاملات کشف مابهالتفاوت یا «پریمیوم» که معاملاتی است برای پوشش ریسک در دست بررسی است. این ابزار قراردادی است که به موجب آن طرفیت توافق میکنند درباره یک مابهالتفاوت بر اساس نرخ مبنا معامله انجام دهند.
پژوهشگر مالی اسلامی و عضو کمیته آموزش انجمن مالی اسلامی به دو سؤال مطرح شده در این حوزه اشاره کرد و گفت: آیا اوراق مرابحه میتواند برای خرید سهام مورد استفاده قرار بگیرد؟ آیا یک هلدینگ در افزایش سرمایه شرکتهای تابعهاش میتواند از اوراق مرابحه استفاده کند؟ این دو سؤال مورد بررسی است.
پیره ادامه داد: در حال حاضر مرابحه کالایی در حال استفاده است اما استفاده از این ابزار در افزایش سرمایه شرکتهای تابعه توسط شرکت مادر مورد مخالفت کمیته فقهی قرار گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.