فروش نفت ایران چقدر خواهد بود؟

فروش نفت ایران چقدر خواهد بود؟ براساس تصمیم اعضای کمیسیون تلفیق، فروش روزانه نفت در سال آینده ۱٫۵میلیون بشکه نفت پیش‌بینی شد موضوعی که نه‌تنها دور از ذهن نیست بلکه طبق اعلام سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی این عدد قطعاً محقق می‌شود و باید نسبت به وضعیت بازار نفت ایران امیدوار بود. به گزارش ایسنا، […]

فروش نفت ایران چقدر خواهد بود؟

براساس تصمیم اعضای کمیسیون تلفیق، فروش روزانه نفت در سال آینده ۱٫۵میلیون بشکه نفت پیشبینی شد موضوعی که نه‌تنها دور از ذهن نیست بلکه طبق اعلام سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی این عدد قطعاً محقق می‌شود و باید نسبت به وضعیت بازار نفت ایران امیدوار بود. به گزارش ایسنا، آنچه که دولت در لایحه بودجه برای فروش روزانه نفت پیش‌بینی کرده بود حدود ۲٫۳میلیون بشکه با قیمت ۴۰دلار بود. آنچه که در کمیسیون تلفیق مورد بحث و بررسی قرار گرفت، این بود که سقف فروش ۲٫۳میلیون بشکه غیرواقعی بوده و قابل تحقق نیست. در خوش‌بینانهترین حالت اعضای کمیسیون به این جمع‌بندی رسیدند که دولت به صادرات ۱٫۵میلیون بشکه در روز دست یابد که برای آن نیز باید دقیقاً حکم مقام‌معظم‌رهبری اجرایی شود. منابع حاصل از صادرات تا یک میلیون بشکه در روز، ۲۰درصد آن به صندوق توسعه ملی تخصیص می‌یابد و اگر به صادرات ۵۰۰ هزار بشکه دیگر نیز در روز دولت دست یافت، ۳۸ درصد از منابع آن سهم صندوق توسعه ملی است و هرچقدر هم بماند باید صرف بازپرداخت بدهی‌های دولت به صندوق توسعه ملی شود. مالک شریعتی‌نیاسر؛ رئیس کمیته انرژی کمیسیون تلفیق بودجه در این رابطه، گفت: در نهایت جمع‌بندی کمیسیون بر این شد که دولت روی منابع حاصل از فروش بالاتر از یک میلیون بشکه نفت در روز نمی‌تواند حساب باز کند چرا که بیش از آن یا سهم صندوق توسعه ملی است یا سهم بازپرداخت بدهی‌های دولت به صندوق توسعه ملی است که در سال۱۴۰۰ سر رسید آن فرا می‌رسد. به گفته وی عملاً دولت می‌تواند در سال۱۴۰۰ روی منابع حاصل از صادرات یکمیلیون بشکه نفت در روز حساب باز کند. کمیسیون تلفیق راه دولت را برای صادرات نفت تا سقف ۱٫۵ میلیون بشکه نفت در روز را باز گذاشته است که دولت تلاش خود را کند در سال آینده که پنج ماه آن دولت دوازدهم برقرار است و هفت ماه آن را دولت سیزدهم بر سرکار می‌آید به‌طور میانگین بتواند ۱٫۵میلیون بشکه در روز نفت صادر کند و مجلس به‌عنوان مانع صادرات بیشتر دولت تلقی و معرفی نشود. رئیس کمیته انرژی کمیسیون تلفیق بودجه، اظهار کرد: کمیسیون تلفیق در بررسی چارچوب‌های کلی بودجه ۱۴۰۰، با تصویب کاهش سقف فروش نفت از ۲٫۳ میلیون به ۱٫۵ میلیون، ۸۰۰ هزار بشکه در روز وابستگی بودجه به نفت را کاهش داد و پس از آن هم به دولت در تبصره یک حکم کرد تا منابع حاصل از فروش مازاد بر یک میلیون بشکه در روز را به صندوق توسعه ملی واریز نماید و اجازه برداشت نداشته باشد.

آینده بازار نفت ایران امیدوارکننده است

در این راستا سیدحمید حسینی؛ سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، گفت: بخشی از این مسأله که آیا بازار کشش دارد و یا خیر بستگی زیادی به این دارد که ویروس کرونا تا چه میزان به اقتصاد جهانی آسیب وارد کند و اگر از واکسن استقبال شود و بتواند دنیا را ایمن کند، آمار و ارقام نشان می‌دهد که اواسط سال آینده پنج میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه به نیاز مصرف دنیا افزوده می‌شود. وی با بیان اینکه حتماً فرصتی ایجاد می‌شود که ایران بتواند میزان صادرات فعلی خود را که به اعتقاد بسیاری از شرکت‌های بینالمللی اکنون حدود یکمیلیون بشکه است، افزایش دهد و بتواند یکمیلیون بشکه دیگر نیز به میزان صادرات خود اضافه کند، اظهار کرد: بخش دیگر این مسأله نیز ارتباط به این دارد که بایدن به برجام بازگردد. البته حتی اگر آمریکا به توافقات نیز بازنگردد، بازهم این فرصت برای ایران فراهم خواهد شد. سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، افزود: نبود ترامپ باعث می‌شود ترس و دلهره‌ای که از سمت ترامپ وجود داشته و یا پیگیری‌هایی که از سمت ترامپ صورت می‌گرفت، وجود نداشته باشد. با این وجود مجلس احتیاط کرده، اما باید دید که آیا مجلس اجازه انتشار ۷۰۰ هزار بشکه اوراق سلف نفتی را می‌دهد چراکه اگر این مجوز صادر شود اتفاق خاصی برای کشور نمی‌افتد. به گفته حسینی؛ با کاهش فروش نفت مشکلات حل نمی‌شود و باید به‌طور ساختاری به‌دنبال حل مشکلات بود، اینکه تنها وارد بحث درآمدها شدند، نمی‌تواند راهگشا باشد نقطه چالشی بخش هزینه‌هاست و باید دید مجلس برای این بخش چه تدابیری را لحاظ کرده است. وی با اشاره به آینده بازار نفت ایران، گفت: با حضور بایدن ممکن است چالش‌ها کمتر شود و در کوتاه‌مدت اتفاقات مثبتی برای قیمت ارز بیفتد، بحث فروش نفت و روابط بینالملل بهبود می‌یابد و چالش‌های منطقه کم می‌شود، حتی پیش‌بینی می‌شود که جنگ یمن نیز خاتمه یابد. به گفته وی؛ رشد اقتصادی کشور وضعیت چندان بدی ندارد و در حوزه‌های کشاورزی و صنعتی اوضاع چندان بد نیست و بخش خدمات نیز زیر سایه واکسن کرونا می‌تواند خود را بازیابی کند تا اقتصاد کشور رشد مثبتی داشته باشد که می‌تواند از بی‌ثباتی جلوگیری کند و بازارهایی همچون بورس، کالا، طلا و ارز ثبات پیدا کنند و نگرانی‌های مردم کاهش یابد.