چیزی جز تضعیف شورا‌‌ها و شهرداری‌ها از دولت‌‌‌ها ندیدیم

شهردار تهران چیزی جز تضعیف شورا‌‌ها و شهرداری‌ها از دولت‌‌‌ها ندیدیم شهردار تهران با تأکید بر آغاز دوران سازندگی از دهه ۷۰ و پس از جنگ تحمیلی گفت: ظرف ۳ دهه اخیر در عمل چیزی جز تضعیف شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مشاهده نشد که این روند در تمامی دولت‌های گذشته انجام شده است. به گزارش […]

شهردار تهران

چیزی جز تضعیف شورا‌‌ها و شهرداری‌ها از دولت‌‌‌ها ندیدیم

شهردار تهران با تأکید بر آغاز دوران سازندگی از دهه ۷۰ و پس از جنگ تحمیلی گفت: ظرف ۳ دهه اخیر در عمل چیزی جز تضعیف شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مشاهده نشد که این روند در تمامی دولت‌های گذشته انجام شده است.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نخستین اجلاس جهانی شورا‌‌ها و شهرداران خطاب به اعضای شوراها، شهرداران و مهمانان خارجی حاضر در اجلاس گفت: امروز چالش‌های مشترکی در حوزه‌های داخلی شهر‌‌ها وجود دارد اما بهتر است نگاهی داشته باشیم به‌کارنامه اقدامات عملی در شهر‌‌ها و کارهایی که در شهر‌‌ها انجام شده است. امروز یکی از موضوعات مهم برای شهر‌‌ها حمل و نقل است. از یک روستا تا کلان‌شهر دچار مشکلات متعدد در حوزه حمل و نقل هستیم.

وی افزود: تأمین دو دستگاه اتوبوس در یک روستا همان قدر برای مسؤولین روستا دغدغه است که احداث مترو برای شهرداری تهران چالش محسوب می‌شود. در حقیقت به فراخور ظرفیت‌ها چالش‌‌‌ها و دغدغه‌هایی در حوزه‌های مختلف شهر‌‌ها و روستا وجود دارد.

شهردار تهران با اشاره به وجود ۳۵ کیلومتر مترو در سال ۱۳۸۳ تأکید کرد: امروز در شهر تهران ظرف ۱۰ سال گذشته ۱۱۰ کیلومتر مترو به ۳۵ کیلومتر قبلی اضافه شده است و تا پایان سال آینده نیز در تهران قریب به ۳۰۰ کیلومتر مترو بهره‌برداری خواهد داشت و به این ترتیب مترو تهران جزو ۱۰ مترو برتر جهان قرار خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: تنها بیان مشکل دردی را دوا نمی‌کند، روزی که در شهرداری تهران مدیریت شهری را بر عهده گرفتم تنها ۹٫۲ متر فضای سبز به ازای هر نفر وجود داشت اما امروز این میزان به ۱۵٫۵ متر افزایش پیدا کرده است. تعداد پارک‌های شهر تهران از ۱۱۲۰ پارک ظرف ۱۰ سال گذشته به ۲۳۰۰ پارک افزایش یافته است.

قالیباف در خصوص تحقق شهر الکترونیک و گام‌های شهرداری تهران در این راستا افزود: در زمان تحویل شهرداری تهران و آغاز دوره مدیریت بنده تنها ۷۵ کیلومتر فیبر نوری در شهر تهران وجود داشت و هیچ سیستم هوشمندی در مجموعه شهرداری تهران وجود نداشت، در حالی‌که امروز بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری در شهر تهران جایگذاری شده و شهرداری تهران نیز در میان نهادهای دولتی و غیردولتی یک دولت الکترونیک به تمام معنا پیاده‌سازی کرده است. این اقدامات در حالی انجام شده است که برای تحقق شهر الکترونیک ظرف ۱۴ ماه پیش رو فیبر نوری در شهر تهران به ۲۴۰۰ کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در حوزه شهرسازی و معماری تأکید کرد: در این حوزه طرح جامع برای کلان شهر تهران تهیه شد که این اقدام برای اولین بار انجام می‌شد البته در دهه ۷۰ طرحی نوشته شد که در همان زمان این طرح در کشو گذاشته شد و در کشو نیز بسته شد. در حقیقت این طرح به هیچ عنوان اجرایی نشد در حالی‌که در ۱۰ سال گذشته طرح جامع شهر تهران در شورای عالی معماری به تصویب رسید و به تبع آن طرح تفصیلی و طرح منظر تهیه و کلیه سیستم‌ها هوشمند شدند.

شهردار تهران در تشریح اقدامات خود برای کاهش فاصله شمال و جنوب شهر گفت: در مجموعه شهرداری تهران تلاش شد شهر تهران که از روز اول گرفتار یک دو قطبی شمال و جنوب بوده است را اصلاح کنیم. البته مدعی نیستیم که جنوب شهر مانند شمال شهر شده اما توانسته‌ایم از ادامه دو قطبی شدن جلوگیری کنیم. امروز علاوه بر توقف روند این دو قطبی در شهر تهران بر اساس تمام شاخص‌‌‌ها توانستیم فاصله جنوب و شمال شهر تهران را کاهش دهیم.

وی تأکید کرد: باید این عادت را کنار بگذاریم که به عنوان یک مسؤول در نقش اپوزوسیون حرف بزنیم بلکه باید در نقش یک خدمتگزار پاسخگو صحبت کنیم.

 

قالیباف با اشاره به تخصص مدیریت شهری خود در حوزه دانشگاهی تأکید کرد: امروز واقعیت تلخ ما این است که در حوزه قانون و قانون‌گذاری از ابتدای دهه هفتاد و پس از دوران دفاع مقدس که کشور به سمت سازندگی حرکت کرد تا امروز هر چه در عمل دیدیم چیزی جز تضعیف شورا‌‌ها و دهیاری‌ها نبود. سیاسی سخن نمی‌گویم اما بین دولت‌های گذشته فرقی نمی‌کند هر روز اختیارات شورا‌‌ها و شهرداری‌ها را کاهش دادند و سهم مدیریت شهری از بودجه عمومی کشور کاسته شد. در نتیجه برخی شهرداری‌های کشور امروز توان پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارند و برای جمع‌آوری زباله‌ها دچار مشکل هستند، در چنین شرایطی صحبت از توسعه می‌کنیم.