رمزارزها عامل قطعیهای اخیر برق هستند؟ نائبرئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی رمزارزها را منجر به درآمدزایی برای کشور و برطرف کردن مشکلات مبادلات بینالمللی دانست و گفت: دنیا به سرعت در حال گسترش تجدیدپذیرها و همچنین بهرهبرداری از رمزارزهاست، ما نیز نباید از این گردونه خارج شویم. به گزارش ايلنا، پیام باقری، درباره تولید و […]
رمزارزها عامل قطعیهای اخیر برق هستند؟
نائبرئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی رمزارزها را منجر به درآمدزایی برای کشور و برطرف کردن مشکلات مبادلات بینالمللی دانست و گفت: دنیا به سرعت در حال گسترش تجدیدپذیرها و همچنین بهرهبرداری از رمزارزهاست، ما نیز نباید از این گردونه خارج شویم. به گزارش ايلنا، پیام باقری، درباره تولید و استخراج رمزارزها و تأثیر آن بر افزایش مصرف برق، اظهار داشت: فاصله مصرف برق زمان پیک تابستان و پرباری با فصل زمستان بالغ بر ۲۰ هزار مگاوات است، در واقع برق تولیدشده قابل ذخیرهسازی در ابعاد کلان و صنعتی نیست و اگر هم باشد باید هزینه زیادی مصرف کرد، بنابراین آنچه تولید میشود باید مصرف شود. در عین حال معمولاً مقداری از مازاد تولید برق زمستان به مصرف اورهال کردن نیروگاهها و تعمیرات میشود، بنابراین همچنان در زمستان مازاد برق داریم که میتواند به مصرف استخراج رمزارز که اکنون در دنیا تبدیل به صنعت شده و مورد توجه زیادی قرار گرفته، بشود. وی افزود: اکنون نرخها رمزارزها هم افزایشیافته و جذابیتها بیشتر شده است، بنابراین استفاده از آن برای کشور ما هم آثار و منافع خوبی بهدنبال دارد، زیرا در شرایط تحریم با استفاده از رمزارز میتوان ارزآوری و درآمدزایی داشت و خیلی از فعلوانفعالات مالی در فضای بینالمللی از این طریق انجام شود، زیرا آن کنترلی که روی ارز انجام شده و مشکلاتی برای فعالین اقتصادی بهوجود میآید، در مورد رمزارزها وجود ندارد. نائبرئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: تابستان سال گذشته بحث رمزارزها بهطور جدی مطرح شد و اولینبار هیأتوزیران مصوبه ارئه داد و رمزارز و ماینینگ را بهعنوان صنعت اعلام کرد. بنابراین کسی که مجوز بگیرد، میتواند از مبادی رسمیتجهیزات لازم را وارد و مزارع رمزارز را احداث کند و با نرخی که مصوب شده از برق استفاده کرده و اقدام به تولید رمزارز کند، نرخ برق نیز بهگونهای طراحی شده که در دوران پیک مصرف برق تابستان بیشتر باشد و حتی در برخی مناطق و مواقع ممنوع هم میشود، اما در زمستان که مازاد تولید برق داریم عدد تعرفه پایینتر است یعنی دامنهای از قیمت در نظر گرفته شده که در زمستان پایینتر و در تابستان بالاتر باشد. وی با بیان اینکه تولید رمزارز یک صنعت جدید است که اشتغالزایی دارد، یادآور شد: تداوم فرآیند تولید آن منشأ آثار مفیدی است. بهتر است بخشی از مازاد برق صرف تولید رمزارزها شود، ضمن اینکه تولید و استخراج رمزارز فشار چندانی به شبکه وارد نمیکند و نسبت به تولید و ظرفیت بیش از ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه و ظرفیت قابل بهرهبرداری، عدد قابلتوجهی صرف استخراج رمزارز نمیشود.
باقری، با بیان اینکه باید برنامهریزی دقیقی روی تولید رمزارزها داشته باشیم و سرمایهگذاری جدی برای تولید برق مورد نیاز این حوزه انجام شود، گفت: بهطور معمول کسانی که وارد عرصه تولید رمزارز میشوند در نظر دارند که از شرایط موجود برق شبکه استفاده کنند، اما اگر برنامهریزی دقیقی شود که سرمایهگذاران کلان وارد شده و با احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و حتی تولید پراکنده و CHPها برق مورد نیاز را تولید و مزارع رمزارز احداث کنند، بسیار مثمرثمر خواهد بود. وی با اشاره به لزوم گسترش تجدیدپذیرها برای تولید رمزارز، خاطرنشان کرد: تجدیدپذیرها آلایندگی ندارند و هم مجوز احداث داده میشود و میتوانند برق تولیدی را به شبکه بفروشند و هم صادر و هم از منابع خود برای رمزارز استفاده کنند. نائبرئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، بیان کرد: تولید برق از تجدیدپذیرها برای استخراج رمزارز نیاز به یک برنامهریزی جدی و کلان دارد تا هم صنعت تجدیدپذیر را گسترش دهد و هم از صنعت رمزارز غافل نشویم. به گفته وی؛ اکنون نسبت به برنامه از احداث نیروگاههای تجدیدپذیر عقب هستیم، قرار بود تا برنامه ششم پنجهزار مگاوت وارد مدار شود در صورتی اکنون میزان تولید ما ۱۰۰۰ مگاوات است بنابراین برنامه یادشده موجب گسترش صنعت تجدیدپذیری میشود که در دنیا بسرعت روبه رشد است، ما نیز ظرفیت خوبی در حوزه تولید برق خورشیدی و بادی داریم و بالغ بر ۶۰ هزار مگاوات ظرفیت تکنیکال و فنی در کشور وجود دارد که میتوانیم در کشور استفاده کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.