وزیر راه و شهرسازی معنای فعالیت بخش خصوصی به معنای زیر پا گذاشتن قانون نیست به گزارش ایسنا، عباسآخوندی در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران که در سالن همایشهای برج میلاد به میزبانی شهرداری تهران برگزار شد، گفت: مدتی است بحث کسب درآمد پایدار شهری مطرح است چرا که مدیریت شهری در کسب درآمد، […]
وزیر راه و شهرسازی
معنای فعالیت بخش خصوصی به معنای زیر پا گذاشتن قانون نیست
به گزارش ایسنا، عباسآخوندی در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران که در سالن همایشهای برج میلاد به میزبانی شهرداری تهران برگزار شد، گفت: مدتی است بحث کسب درآمد پایدار شهری مطرح است چرا که مدیریت شهری در کسب درآمد، دچار مشکل است.
وی با بیان اینکه در حالیکه قصد ما کسب درآمد پایدار بود اما به نظر میرسد سیر معکوسی را طی میکنیم و شهرها تحت جولان تعدادی سوداگران قرار گرفته است، گفت: همانطور که وزیر کشور و رییسجمهور در این اجلاس عنوان کردهاند، باید با کیفیت مسایل اجتماعی و شهرها، شاهد بهبود کیفیت زندگی در شهرها باشیم نه اینکه به بهانه توسعهشهری دیگر حقوق شهروندان را تضییع کنیم و صرفاً با نگاه درآمدی بخواهیم شهرها را به سوداگران بفروشیم. اینگونه میشود نه محیط زیست، نه حمل و نقل و نه حتی فضای بانشاط شهری داشته باشیم و این وضعیت آشفتهبازاری که در تهران و سایر کلانشهرها مشاهده میکنید، نتیجه این اقدام است.
وزیر راه و شهرسازی خطاب به اعضای شوراهای شهر که در سراسر کشور در این مراسم حضور داشتند، گفت: باید با صراحت و صداقت بگویم که از یک جا باید تصمیم بگیریم تا وضعیت موجود متوقف شود.
وی با بیان اینکه همه ما معتقد هستیم که شهر بدون فعالیت بخش خصوصی اساساً امکان توسعه ندارد، گفت: با این حال آیا فعال کردن بخش خصوصی به معنای نادیده گرفتن حقوق دیگر شهروندان و فروش تمام مقررات است؟ آیا فعالیت بخش خصوصی باید به معنای نادیده گرفتن حقوق شهروندان و ایجاد تبعیض گسترده و قطبی کردن شهر به بالای شهر و پایین شهر شود؟ من فکر نمیکنم بخش خصوصی در مقام قانونگذار و وضعکننده مقررات بتواند قرار گیرد و به بهانه توسعه شهر همه قوانین را زیر پا بگذارد. به هیچ وجه معنای فعالیت بخش خصوصی، زیر پا گذاشتن قانون نیست.
آخوندی با بیان اینکه ما به شدت طرفدار ورود بخش خصوصی هستیم، گفت: با این حال هیچکس حق ندارد حقوق سایر شهروندان را پایمال کند.
وی با اشاره به وضعیت ساختمانسازی در منطقه یک، افزود: منطقه یک روزگاری نه چندان دور باغستان تهران بوده و یکی از زیباترین مناطق در کشور لقب گرفته بود، اما حالا در معرض هجوم ساختمانهای بدقواره و به ظاهر اشرافی و لوکس است. قطعاً این وضعیت در منطقه یک، شهرسازی نیست بلکه تاختوتاز سوداگران بر منافع شهر تهران است.
وزیر راه و ساختمان با بیان اینکه هیچ کدام ما قبول ندارد که در جهت توسعه شهری، حقوق مردم را نادیده بگیریم، گفت: هیچکس نمیپذیرد که حقوق مردم فدا شود تا عدهای خلاف مقررات و ضوابط و تنها با داد و ستد با مراکز قدرت نسبت به تاختوتاز در ساختمان اقدام کنند.
آخوندی با بیان اینکه عدهای معتقدند شوراها به دلیل عملکرد نامناسبشان باید تعدیل و اداره شهرها به نظام دولتی متمرکز باز گردد، گفت: من مخالف این دیدگاه هستم و فکر میکنم اتفاقاً باید نقاط قوت و ضعف شوراها احصا و با حمایت و افزایش قدرت به دموکراسی مردمی کمک کنیم چرا که شوراها باید طرفدار مردم باشند و من به عنوان وزیر راه و شهرسازی تصورم بر این است که باید به عنوان پشتوانه اصلی شوراهای شهر فعال باشیم.
وی با اشاره به بحث بازآفرینی شهرها گفت: ما باید از ۱۵ سال آینده شهرها تصوری داشته باشیم، چرا که بسیاری از شهرهای متوسط ما نه تنها نتوانستند جمعیتی جذب کنند بلکه در مقاطعی جمعیت خود را نیز از دست دادهاند و این در حالی است که در اطراف تهران ۲۵۰۰ واحد مسکونی ساخته میشود که این مسأله به جذب یک میلیون نفر جمعیت جدید کمک میکند که این مسأله برخلاف عدالت اجتماعی و جمعیتی است.
وزیر راه و ساختمان با تأکید بر اینکه باید سیاست بازآفرینی شهرها را در دستور کار قرار دهیم، گفت: حمل و نقل یکپارچه بسیار مهم است چرا که حمل و نقل درون و برونشهری مرزهایی است که در ذهن مسؤولان ایجاد شده و مردم این خطکشیها را قبول ندارند.
آخوندی در خصوص بحث کنترل ساختمان نیز گفت: از نظر من همان مقدار که مقررات ملی ساختمان ارزشمند است مقررات شهرسازی نیز مهم است و نباید اینگونه باشد که یک مهندس در سیستم کنترل ساختمان تنها مقررات ملی را رعایت کرده و به مقررات شهرسازی توجهی نداشته باشد و باید مهندس ناظر در برابر مقررات شهرداری نیز پاسخگو باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.