۱۹ اولویت برای تسهیل فضای کسب‌و‌کار

نماینده بخش خصوصی در شورای گفت‌وگو مطرح ‌کرد ۱۹ اولویت برای تسهیل فضای کسب‌و‌کار کدام اقدامات به تسهیل فضای کسب‌وکار در صنعت منجر خواهد شد؟ احمدپورفلاح، نماینده بخش خصوصی صنعت در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به این سؤال پاسخ می‌دهد. به گزارش اقتصاد‌نیوز، پورفلاح در تحلیلی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: سریع‌‌ترین […]

نماینده بخش خصوصی در شورای گفت‌وگو مطرح ‌کرد

۱۹ اولویت برای تسهیل فضای کسب‌و‌کار

کدام اقدامات به تسهیل فضای کسب‌وکار در صنعت منجر خواهد شد؟ احمدپورفلاح، نماینده بخش خصوصی صنعت در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به این سؤال پاسخ می‌دهد.

به گزارش اقتصاد‌نیوز، پورفلاح در تحلیلی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: سریع‌‌ترین راه برای حل مشکل فضای کسب‌‌و کار در صنعت چیست؟ برای پاسخگویی به این پرسش فهرست انبوهی از مشکلات در صنعت از ذهن هر فعال اقتصادی کشور می‌گذرد، چرا که سال‌هاست صنعت ایران با مشکلات گوناگونی دست‌وپنجه نرم می‌کند. اما اگر بخواهیم در این زمینه اولویت‌بندی کنیم باید به موضوعاتی پرداخت که در ادامه به این موارد اشاره می‌شود.

وی در ادامه این تحلیل اولویت ۱۹گانه را بدین شرح برمی‌شمرد:

۱٫عدم اصرار بیش از این در کاهش تورم (تورم اگر ناشی بر هدایت نقدینگی به‌کارهای مولد و اشتغال‌زا و به بخش متعهد و سالم اقتصاد باشد فی‌النفسه آن‌قدر بد و خطرناک نیست. نگاهی به تورم سنگین در کشورهایی چون ترکیه، روسیه، برزیل و گذر آن‌‌ها از بحران‌های اقتصاد به اتکای تولید و خدمات، درست بودن این نظریه را به ذهن متبادر می‌سازد.)

۲٫برخورد جدی قوه قضاییه و سیستم بانکی با غارت‌کنندگان منابع بانکی و برگشت منابع به بانک‌ها در جهت توزیع به شریان‌های سالم بخش مولد

۳٫تنفس دادن دوساله به واحدهای صنعتی بدهکار به سیستم بانکی، مالیاتی و تأمین اجتماعی که محصول تولیدی آن‌‌ها مورد نیاز جامعه مصرف است و ناخواسته به این بحران کشانده شده‌اند (می‌تواند در کمیته‌ای متشکل از بانک، واحد گرفتار و تشکل مربوط با تأیید اتاق ایران، محق بودن بنگاه‌های متقاضی مورد ارزیابی قرار گیرد).

۴٫در اختیار گذاشتن سرمایه در گردش متناسب با حجم تولید و تعداد کارکنان، با تأیید کمیته‌ای متشکل از نماینده سازمان صنعت ‌و معدن، تشکل مربوطه و واحد متقاضی

۵٫ارایه وام‌های کم‌بهره با بازپرداخت طولانی در جهت ایجاد تحریک واقعی تقاضا

۶٫عدم صدور پروانه تأسیس واحدهای جدید تولیدی در جهت هدایت منابع موجود در بخش مردمی و سیستم بانکی به واحدهای موجود به صورت مستقیم و از طریق بورس

۷٫عزم عمومی به اجرایی شدن و گذر از برجام و دستیابی سریع به مزایای مورد انتظار در پسابرجام (یکصدایی و انسجام عمومی زمینه‌ساز جلوگیری از سوءاستفاده طرف‌های ما در تعلل در اجرای تعهدات‌شان است).

۸٫شکل دادن و فعال کردن پنجره واحد به صورت واقعی و دور از تعلل، انحصارطلبی و زیاده‌خواهی دولتی

۹٫ایجاد اعتماد عمومی به آینده با پرهیز از برخوردهای جناحی و اختلاف ‌سلیقه‌ای و به وجود آوردن امید به آینده و اشتیاق در سرمایه‌گذاری و خرید

۱۰٫باید بپذیریم که مسؤولیت ناوگان تولید تأمین نیاز داخلی، تولید محصولاتی که بازار صادراتی دارد و نهایتاً ایجاد شغل و درآمد برای کارکنان است. انتظار جبران کسری بودجه دولت از سوی واحدهای صنعتی و تحمیل عوارض سنگین به آن‌‌ها موجب رونق واحدهای صنعتی شد.

۱۱٫قوانین وضع‌شده در جهت حمایت از تولید همانند قانون بهبود مستمر از محیط کسب‌‌و کار، قانون حمایت از تولید و ارتقای نظام پولی و مالی، قانون رفع موانع تولید را با عزمی ملی و مسؤولانه اجرایی کنیم.

۱۲٫از زیاده‌خواهی و مشکل‌تراشی پاره‌ای از بانک‌ها جداً جلوگیری و سریعاً با آن‌ها برخورد قانونی کنیم (مثلاً از طرفی و به ظاهر در جهت حمایت از بانک‌ها دو درصد از سود تسهیلات می‌کاهیم و از طرف دیگر با رسوب دستوری ۱۰ تا ۱۵ درصد و گاه بیش‌تر از میزان تسهیلات تا پایان تأدیه آخرین قسط این حمایت را کاملاً خنثی می‌کند).

۱۳٫نظارت بیش‌تری بر بورس توزیع کالا داشته باشیم. دیده می‌شود که بورس در مواردی به افزایش قیمت غیرقانونی در عرضه مواد اولیه واحدهای تولیدی اقدام می‌کند و نهایتاً امکان جذب مواد به وسیله کارخانه‌ها را محدود می‌کند و زمینه را برای حضور دلالان و محتکران فراهم می‌سازد و قیمت‌ها را در بازار افزایش می‌دهد.

۱۴٫به بنگاه‌های بزرگ تولیدکننده مواد اولیه تکلیف شود که تأمین نیازهای کارخانه‌های داخلی را از اولویت‌های خود قرار دهند.

۱۵٫تعرفه ورود مواد اولیه کارخانه‌ها را در حد صفر کاهش دهند تا مواد اولیه ارزان‌تر به خطوط تولید برسد و رقابت منطقی در بازار ایجاد و از ورود مواد از طریق قاچاق جلوگیری شود.

۱۶٫تا عادی شدن شرایط از ورود محصولاتی که عرضه آن نسبت به تقاضا فزونی دارد جلوگیری و این مورد کاملاً مدیریت شود.

۱۷٫بخش مسکن با حمایت‌های مناسب فعال شود تا هم قدری بحران اشتغال التیام یابد و هم تعداد بالای واحدهای تولیدی مرتبط با مسکن مجدداً به عرصه تولید بازگردند.

۱۸٫صنعت و صنعتگر را همیشه گرامی بداریم، نه این‌که فقط در مقاطعی که درآمدهای نفتی‌مان کاهش می‌یابد، به یاد بخش تولید بیفتیم؛ آن هم فقط بر روی کاغذ و در نوشتار‌ها و همچنین صرفاً در گفتار‌ها و فشار آوردن بیش‌تر بر تولید و تولیدکننده.

 

۱۹٫بانک‌ها را توجیه کنیم که زیر کلید گرفتن واحدهای بدهکار راه‌حل مسأله نیست. چون نهایتاً به تعطیلی واحد و اخراج کارکنان می‌انجامد که نمی‌تواند یک هدف مسؤولانه و منطقی باشد. اگر هم می‌خواهید منابعی را صرف راه‌اندازی مجدد مجموعه‌ای که ناخواسته به بحران کشیده شده، کنید، بهتر است از طریق مدیران و صاحبان مربوطه انجام شود که هم تخصص مربوطه را دارند و هم عشق و علاقه بیش‌تر به واحد خود دارند (البته مسلماً با مطالعه و نظارت منطقی).