نایب رییس نظام مهندسی ساختمان کشور مهندسی کشور مُرد علی فرجزادهها با تأکید بر اینکه مهندسی کشور مُرد، گفت: ما هیچ کاری برای حرفه مهندسی نکردهایم. نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفتوگو با صما خدمات مهندسی ساختمان را به عنوان ستون اصلی مهندسی کشور دانست و تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایف […]
نایب رییس نظام مهندسی ساختمان کشور
مهندسی کشور مُرد
علی فرجزادهها با تأکید بر اینکه مهندسی کشور مُرد، گفت: ما هیچ کاری برای حرفه مهندسی نکردهایم.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفتوگو با صما خدمات مهندسی ساختمان را به عنوان ستون اصلی مهندسی کشور دانست و تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایف مغفول مانده در قانون دوره مسؤولیت خدمات مهندسی است که در مرحله اول مجلس و قانونگذار و سپس آییننامه دولت و مقررات ملی و در نهایت شورای مرکزی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استانها از آن غفلت کردهاند و این مهم را پیگیری نکردهاند.
وی ادامه داد: در حالی که این دوره مسؤولیت خدمات مهندسی در خانواده بزرگ مهندسی را تعیین و پیگیری نکردهایم، صحبت از واقعی و یا صوری بودن خدمات میکنیم، اما درواقع عمق فاجعه بیشتر از این است.
فرجزادهها تأکید کرد: اگر مهندسان این موضوع را درک کنند خدماتی که ارایه میکنند، نامحدود است، چه آنهایی که خدمات واقعی ارایه میکنند و چه کسانی که خدمات صوری ارایه میدهند، هر دو گروه منصرف میشوند. در صورتی که ما راه اصلی را گم و روی مباحث دیگر تمرکز کردهایم.
وی با اعتقاد به اینکه اعضای سازمان نظام مهندسی چه افرادی که خدمات واقعی و چه افرادی که خدمات صوری ارایه میدهند از لحاظ مسایل و فرمول دنیوی مغبون هستند، افزود: از لحاظ اخروی وقتی یک مهندس خدمات واقعی ارایه میدهد، ضمن اینکه به هموطن خود بهره میرساند، نان حلال به دست میآورد. ولی فردی که خدمات صوری ارایه میکند، نه تنها بهرهای به مردم نمیرساند، حتی درآمد وی حرام است.
فرجزادهها با اشاره به اینکه از این منظر این موضوع بسیار ارزشمند است، اضافه کرد: اما از طرف دیگر مسأله این است که ما در این دنیا مسؤولیم و آیا مگر میشود خدماتی که یک مهندس ارایه میدهد، نامحدود محسوب شود؟
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین ادامه داد: ما در دوره پنجم شورای مرکزی مواردی را گزارش کردیم که طبق آنها، در استانهایی که مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی، خدماتی را ارایه و سپس از این دنیا رحلت کرده بودند و در قید حیات نبودند، در صورت وقوع مشکل در ساختمان مربوطه، مراجع قضایی به این قضیه ورود و مهندسانی را محکوم کردند که دیگر در قید حیات نیستند.
فرجزادهها با بیان اینکه در دو استان این اتفاق افتاد و ورثه این مهندسان مرحوم مکلف به پرداخت جرایم شدند، اظهارداشت: عمق فاجعه تا اینجاست و چند سال است که این موضوع را فریاد میزنم و هیچکس گوش نمیدهد و نه دولت، نه مجلس، نه سازمان نظام مهندسی و نه مهندسان دارای پروانه و فاقد پروانه به این قضیه توجه نمیکنند.
وی با بیان اینکه خدمات مهندسی وجوه مختلفی دارد، به تفاوت صفر تا ۱۰۰ خدمات مهندسی و پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: وقتی مهندسان در هفت رشته خدمات مهندسی ارایه میدهند، بهطور نامحدود باید پاسخگو و متعهد باشند؛ ولی از آن طرف صنف پزشکان به ازای ارایه خدمات پزشکی، بدون هیچگونه تعهدی پول خود را میگیرند.
نایب رییس نظام مهندسی ساختمان کشور با انتقاد از روند حاکم تأکید کرد: در حرفه پزشکی، پزشکان قبل از جراحی دستمزد خود را گرفته و به سادگی از فرد بیمار تعهد و امضا میگیرند که به ازای ارایه خدمات درمانی، هیچگونه مسؤولیتی قبول نمیکنند و اقدام به عمل جراحی میکنند که حالا ممکن است موفق و یا ناموفق باشد.
وی افزود: با این حال صنف پزشکان هر روز بیشتر از روز قبل حمایت میشوند و حقوق آنها از طرف وزارت بهداشت چند برابر میشود و بخش مهندسی همچنان درجا میزند.
این مسؤول ادامه داد: این مشکل جامعه مهندسان، به عنوان وظیفه مغفول مانده و مطالبه شورای مرکزی و دولت و مجلس است که شورای مرکزی نظام مهندسی هم مطالبه نکرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.