تعیین ۱۵ پروژه همکاری فن‌آورانه بین ایران و اتریش

معاون امور بین‌الملل معاونت علمی خبر داد تعیین ۱۵ پروژه همکاری فن‌آورانه بین ایران و اتریش واگذاری پروژه‌ها از همان ابتدا به بخش خصوصی معاون امور بین‌الملل معاونت علمی و فن‌آوری با بیان این‌که کارگروهی برای همکاری‌های ایران و اتریش در زمینه فن‌آوری تشکیل داده‌ایم، گفت: تا کنون۱۵ پروژه در این تعریف شده است. به […]

معاون امور بین‌الملل معاونت علمی خبر داد

تعیین ۱۵ پروژه همکاری فن‌آورانه بین ایران و اتریش

واگذاری پروژه‌ها از همان ابتدا به بخش خصوصی

معاون امور بین‌الملل معاونت علمی و فن‌آوری با بیان این‌که کارگروهی برای همکاری‌های ایران و اتریش در زمینه فن‌آوری تشکیل داده‌ایم، گفت: تا کنون۱۵ پروژه در این تعریف شده است.

به گزارش مهر، علی‌مرتضی‌بیرنگ در دیدار با معاون وزیر حمل و نقل، فن‌آوری و نوآوری کشور اتریش با اشاره به این‌که بین دو کشور اتریش و ایران همواره رابطه‌ای سازنده و دوستانه وجود داشته و اهمیت همکاری با اتریش برای ما مشخص است بیان کرد: از سال پیش میزبان هیأت‌های متعددی از کشور اتریش بودیم که منجر به تبادلات مناسبی در حوزه علم و فن‌آوری برای دو کشور شده است.

وی گفت: معاونت علمی و فن‌آوری ۹ سال پیش با تأکید بر ضرورت پرداختن به بحث اقتصاد دانش بنیان برای کشور ایجاد شد.

وی عنوان کرد: ایران برنامه‌های بسیاری برای توسعه فن‌آوری‌های پیشرفته در نظر دارد؛ شاید بسیاری از کشور‌‌ها نام ایران را با فعالیت‌های هسته‌ای بشناسند، در صورتی که کشور ما پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای در حوزه‌های دیگر مانند نانوتکنولوژی و سلول‌های بنیادین داشته است.

بیرنگ برای تشریح فعالیت‌های علمی در کشور درباره جایگاه و پیشرفت‌هایی که متخصصان ایرانی در حوزه فن‌آوری نانو داشتند توضیحاتی را ارایه و ابراز کرد: حدود ۱۰ سال پیش در ابتدای برنامه‌ریزی کشور برای توسعه حوزه نانو رتبه ۵۸ را در دنیا به لحاظ تولید علم برای این حوزه داشتیم در حالی که امروز شاهد جایگاه ششم دنیا برای ایران هستیم و از سوی دانشمندان ایرانی در مجلات معتبر بین‌المللی بیش از ۱۷ مقاله در روز منتشر می‌شود. همچنین با وجود این‌که ایران تنها ۱ درصد از جمعیت دنیا را دارد اما ۴ درصد از تولید علم نانو در جهان توسط دانشمندان و محققان ما انجام می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های ۱۵ ستاد توسعه فن‌آوری معاونت علمی در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: علاوه بر فعالیت این ستادها، معاونت علمی در حوزه‌های دیگری همچون حمایت از شکل‌گیری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کند که در این زمینه برنامه‌های گسترده‌ای در معاونت علمی وجود دارد که تعیین معافیت مالیاتی و گمرکی در قالب قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بخشی از حمایت‌های ما از این شرکت‌ها است.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فن‌آوری معاونت علمی و فن‌آوری ایران گفت: همچنین در کنار این برنامه‌ها، برنامه‌های بسیاری برای حمایت از استارت آپ‌‌‌ها در کشور به منظور توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه‌ها داریم زیرا ایران کشوری جوان با ۵ میلیون نفر دانشجو است که اشتغال، موضوعی مهم برای این نیروی تحصیلکرده است، راه‌حل این مسأله نیز حمایت از کارآفرینی و ایجاد شرکت‌ برای فعالیت این جوانان است. البته پارک علم و فن‌آوری پردیس یکی از زیرساخت‌های لازم برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌‌‌ها است.

بیرنگ درباره فعالیت‌های علمی ظرف یک سال گذشته بین ایران و اتریش گفت: نقشه راه همکاری‌های اقتصادی ۵ ساله یکی از برنامه‌های مهم و اجرایی بین دو کشور است که مسؤولیت کارگروه فن‌آوری‌های کار را معاونت علمی دارد. این کارگروه بحث پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و فن‌آوری محیط‌زیست را دنبال می‌کند که در حال حاضر لیست پروژه‌های آن در مسیر نهایی شدن است و تا کنون ۱۵ پروژه در این زمینه مشخص شده است.

 

وی همچنین عنوان کرد: دولت در این همکاری‌ها باید زیرساخت‌های لازم را برای بخش خصوصی فراهم کند اگر از همان ابتدا فعالیت‌ها به بخش خصوصی واگذار شود منجر به همکاری دراز مدت خواهد شد.