سخنگوی دولت ایران بهعنوان صادرکننده بنزین در منطقه و جهان شناخته میشود سخنگوی دولت، گفت: تحولات و اتفاقهای مهمی در حوزه فرآوردههای نفتی محقق شده است که اگر این سرمایهگذاری در زمان لازم انجام نمیشد، در شرایط فشار تحریمها برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، کشور با بحران عمیقی روبهرو میشد. به گزارش مناقصهمزایده […]
سخنگوی دولت
ایران بهعنوان صادرکننده بنزین در منطقه و جهان شناخته میشود
سخنگوی دولت، گفت: تحولات و اتفاقهای مهمی در حوزه فرآوردههای نفتی محقق شده است که اگر این سرمایهگذاری در زمان لازم انجام نمیشد، در شرایط فشار تحریمها برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، کشور با بحران عمیقی روبهرو میشد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، علی ربیعی؛ سخنگوی دولت، گفت: متأسفیم کسانی در داخل به نام انتقاد از دولت و با چشم بستن به رفتارهای مجرمانه آمریکا و پیامدهای ویرانگر آن در زندگی مردم، دولت را در خطمقدم این مبارزه بیامان تخریب کردند. با حداقل انصاف میتوانستند ببینند که این دولت نهتنها در سالهای قبل از آوار کردن تحریمها بر سر مردم ما یکی از درخشانترین دورههای رشد اقتصادی را مدیریت کرد، بلکه در همین دوره هم که بسیاری انتظار تورم را در امسال داشتند، مانع از تحقق آن شد. وی افزود: این مدیریت اقتصادی درست زمانی اتفاق افتاد که بحران غیرمنتظره کرونا بار مضاعفی را به دولت تحمیل کرده بود. مردم میتوانند منصفانه قضاوت کنند و سره را از ناسره جدا کنند. سخنگوی دولت، با اشاره به بررسی بودجه در مجلس، تصریح کرد: دولت لایحه بودجه را با توجه به نیاز به افزایش سطح تولید و اشتغال جدید و با نگاهی به تلاش برای عقب راندن تحریم و کسب حقوق از دست رفته ملت ایران و ضرورت حضور اقتصاد ایران در بازارهای جهانی تدوین کرد. ربیعی؛ گفت: بودجه از اختیارات دولت و رئیسجمهوری است و همانطور که از سوی برخی مقامهای شوراینگهبان نیز چند روز پیش اعلام شد، شاکله بودجه نباید تغییر داده شود و اختیار لایحه بودجه برعهده دولت است. وی افزود: امیدوار هستیم با تعاملهایی که بنا شد میان دولت و مجلس صورت بگیرد، بودجهای با تفاهم و هماهنگی در اجراء و داشتن زمینههای اجرایی از مجلس دریافت کنیم. سخنگوی دولت، با اشاره به دستاوردهای دولت در صنعت نفتوگاز که در هفتههای گذشته رونمایی شد، تصریح کرد: توسعه گازرسانی در کشور، افزایش تولید گاز طبیعی در پارسجنوبی و تکیه بر توان داخل در دستور کار دولت قرار دارد. اکنون شاهد روند روبه رشدی در این حوزهها هستیم، بهطوری که هماکنون ۹۸ درصد جمعیت خانوار شهری و ۸۲ درصد خانوار روستایی از گاز طبیعی بهرهمندند. ربیعی؛ عنوان کرد: ۲۴ استان کشور، استان سبز گازرسانی محسوب میشوند که این تعداد تا پایان امسال به ۲۸ استان خواهد رسید و ۹۵ درصد جمعیت کشور از گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد. وی گفت: تعداد شهرهای گازرسانی شده در سال۹۲، هزار و ۵۱شهر بود که این تعداد تا پایان امسال به هزار و ۲۱۲ شهر خواهد رسید. همچنین تعداد روستاهای گازرسانی شده از سال ۹۲ تاکنون افزایش دو برابری داشته و از ۱۴هزار روستا به ۳۲ هزار و ۲۱۹ روستا رسیدهایم که این تعداد تا پایان دولت دوازدهم به ۳۵ هزار روستا خواهد رسید.
تولید گاز در کشور با شتاب قابلتوجهای افزایش یافته است
سخنگوی دولت، با بیان اینکه تولید گاز در کشور با شتاب قابلتوجهی افزایش یافته است، گفت: تولید گاز شیرین ایران اکنون به روزانه ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است که به دلیل افزایش دوونیم برابری تولید گاز در پارسجنوبی از سال ۹۲ تاکنون بوده است. ربیعی؛ افزود: خطوط انتقال گاز کشور با تکیه بر توان داخلی و نیروهای متخصص، رکوردهایی تازه در انتقال گاز ثبت کردند و این مقدار اکنون به روزانه ۸۱۸ میلیون مترمکعب رسیده است و ظرفیت انتقال روزانه ۸۷۰ میلیون مترمکعب گاز هم وجود دارد. وی تأکید کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم و تمرکز صنایع پالایشی بر روی طرحهای عظیم و پالایشگاه ستاره خلیجفارس و نیز اجرای طرحهای بهینهسازی و توسعهای در پالایشگاههای مهم کشور، امروز نهتنها در مصرف بنزین به خودکفایی کامل رسیدهایم، بلکه بهعنوان صادرکننده این فرآورده راهبردی در منطقه و جهان شناخته میشویم و در هفت ماه نخست امسال، حدود یکمیلیارد و ۴۰۰ میلیوندلار درآمد از محل صادرات بنزین داشتهایم. سخنگوی دولت، گفت: این در حالی اتفاق افتاد که با توجه به مصرف افسارگسیخته بنزین در سالهای گذشته، در صورتی که تمرکز لازم بر صنایع پالایشی و راهاندازی یکی پس از دیگری فازهای ستاره خلیجفارس محقق نمیشد، تولید پالایشگاهی کشور کفاف نیازهای داخلی را نمیداد و در نتیجه رقم واردات بنزین افزایش مییافت که این موضوع میتوانست در شرایط تحریم کشور را دچار بحران عمیقی کند. ربیعی؛ عنوان کرد: اعداد و ارقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نشان میدهد ظرفیت پالایشی ایران از یکمیلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در سال ۹۲ به دومیلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در سال ۹۹ افزایش یافته است. وی گفت: روند توسعهای تولید و صادرات بنزین و ظرفیت پالایشی ایران در حالی در هشت سال گذشته رو به رشد بوده است که صادرات فرآوردههای نفتی ایران در فاصله سالهای ۹۱ تا ۹۸، چهار برابر افزایش یافته و از پنجمیلیون و ۹۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۱، به حدود ۲۳ میلیون تن در سال ١٣٩٨ رسیده است. در این مدت همچنین ظرفیت تولید بنزین از ۴۹ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در سال ٩١ به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز در سال۹۸ رسید و ظرفیت تولید نفتگاز نیز از ۹۴ میلیون لیتر در روز در سال ۹۱ به ۱۱۳ میلیون لیتر در روز در سال٩٨ رسید.
ظرفیت تولید بنزین با کیفیت یورو۴ و ۵ به بیش از ۷۶ میلیون لیتر در روز در سال۹۸ رسید
سخنگوی دولت عنوان کرد: علاوه بر رشد کمی کشور در تولید فرآوردههای پالایشگاهی اتفاق مهمی که در صنایع پالایشی کشور رخ داد، رشد چشمگیر تولید فرآوردههای کیفی یورو در سالهای گذشته بود، به نحوی که ظرفیت تولید بنزین با کیفیت یورو ۴ و ۵ از صفر در سال ۹۱ به بیش از ۷۶ میلیون لیتر در روز در سال ۹۸ افزایش یافت. ربیعی؛ تصریح کرد: امروز کشورمان با تولید نزدیک به ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز، خودکفاء شده و مصرف ما کمیبیش از ۷۰ میلیون لیتر است، بنابراین این اعداد بزرگ و مهم بهخوبی نشاندهنده تحولات و اتفاقهای مهمی هستند که در حوزه فرآوردههای نفتی محقق شده است. اگر این سرمایهگذاری در زمان لازم انجام نمیشد، در شرایط فشارهای تحریمها برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، کشور با بحران عمیقی روبهرو میشد که وابستگی در بحث بنزین و بدون استفاده ماندن میعانات گازی از جمله مهمترین آنها بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.