معاون نعمتزاده خبر داد رقابت استرالیا و اروپا درمناقصه پروژه تیتانیوم کهنوج معاون وزیر صنعت از درخواست کشورهای اروپایی، استرالیا و چین برای حضور در پروژههای معدنی ایران خبر داد و گفت: عملیات اکتشافی حین استخراج باید در معادن توسعه یابد. به گزارش مایننیوز، مهدیکرباسیان گفت: پروژه تیتانیوم کهنوج در سطح بینالمللی مطرح شده است […]
معاون نعمتزاده خبر داد
رقابت استرالیا و اروپا درمناقصه پروژه تیتانیوم کهنوج
معاون وزیر صنعت از درخواست کشورهای اروپایی، استرالیا و چین برای حضور در پروژههای معدنی ایران خبر داد و گفت: عملیات اکتشافی حین استخراج باید در معادن توسعه یابد.
به گزارش مایننیوز، مهدیکرباسیان گفت: پروژه تیتانیوم کهنوج در سطح بینالمللی مطرح شده است که وجود شرکتهای معتبر بینالمللی دنیا از استرالیا، اروپا و چین در رقابت برای برنده شدن در مناقصه سرباره و کنسانتره این کارخانهها، گواه این موضوع است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه عملیات استخراجی معادن افزود: عملیات اکتشافی حین استخراج نیز باید در این معادن توسعه یابد. هزینه این دو فاز پروژه ۵۰۰۰ میلیارد ریال است که برای شروع کار اجرایی، طی یک ماه قبل این سازمان مجوز فروش اوراق مشارکت را از شورای اقتصاد به مبلغ ۳۳۰۰ میلیارد ریال دریافت نموده است و مابقی مبلغ طی مدت توسط سازمان تأمین خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیمانکار تیتانیوم کهنوج فاز سرباره انتخاب شده و پیمانکار فاز کنسانتره نیز به زودی اعلام خواهد شد و حداکثر طی چند ماه آینده عملیات اجرایی این فازها شروع میشود و این پروژه حتماً تا تولید پیگمنت ادامه پیدا خواهد کرد، این در حالی است که پیگمنت محصول نهایی پروژه است که در مصارف داخلی استفاده و ارزشافزوده آن برای کشور بوده، مابقی آن صادر خواهد شد. بعد از آن نیز باید صنایع پایین دستی برای ایجاد اشتغال بیشتر در منطقه ایجاد شود.
صادرات بیش از ۷ میلیارد دلار مواد معدنی و صنایع معدنی
همچنین مهدی کرباسیان در حاشیه بازدید از کارخانه آلومیناجاجرم اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۷ میلیارد دلار مواد معدنی و صنایع معدنی به کشورهای همسایه، چین و کشورهای اروپایی ازجمله سویس و ایتالیا صادر شده است که نسبت به سال گذشته ۸۴ درصد رشد داشتهایم.
وی افزود: بخشی از این موفقیتها ثمره اجرای برجام در کشور بوده که در حال حاضر فروش آلومینا را بهصورت مستقیم با کشورهای اروپایی انجام میدهیم این در حالی است که درگذشته کشورهای مختلف حتی حاضر به آمدن به ایران برای مذاکره نبودند و ملاقاتها و مذاکرات در کشور ثالث برگزار میشد.
رشد چشمگیر پروژه شمش آلومینا نسبت به یک سال گذشته
معاون وزیر صنعت درباره راهاندازی پروژه شمش جاجرم گفت: با توجه به اینکه این پروژه از سال ۸۶ آغاز شده اما متأسفانه تاکنون ۴۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
کرباسیان اظهار کرد: با توجه به اینکه پس از دو سال، کار ساخت این کارخانه متوقفشده بود اما در خردادماه سال گذشته با سفر وزیر صنعت و معدن به شهرستان جاجرم دوباره کار آغاز شد و هماکنون قسمت مهمی از پروژه در اختیار شرکت nfc چین قرارگرفته است.
واگذاری آلومینا به بخش خصوصی پس از اتمام پروژه
وی تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است پس از اتمام پروژه آلومینا به بخش خصوصی واگذار شود چراکه پس از اتمام باارزش افزوده بالاتری میتوان واگذار کرد.
کرباسیان با بیان اینکه اصراری برای نگهداری سهم ۵۱ درصدی آلومینا وجود ندارد گفت: طی مکاتباتی که با وزیر اقتصاد و هیأت واگذاری شده پس از اتمام کار پروژه واگذار خواهد شد.
چشمانداز وزارت صنعت در آلومینا
معاون وزیر صنعت گفت: یکی از اقداماتی که بهموازات برداشت بوکسیت از معادن شروع شده، اکتشاف است که تاکنون ۲۵۰ هزار کیلومتر در سطح کشور انجام و سبب افزایش ۵۰ درصدی منابع معدنی شده است.
وی بیان داشت: استخراج آلومینیم در کشور هماکنون ۴۰۰ هزار تن در سال است که چشمانداز ما در وزارت برای سال ۱۴۰۴ این است که این رقم را به یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تن برسانیم.
کرباسیان گفت: ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور علاوه بر نفت و گاز وجود دارد که در برخی از آنها ذخایر قابل توجهی وجود دارد.
توجه مسؤولان و سرمایهگذاران به صنایع پاییندستی آلومینا
معاون وزیر گفت: در نیمه نخست سال آینده بهصورت قطعی کارخانه شمش آلومینا راهاندازی میشود از هماکنون مسؤولان استان باید به فکر جذب سرمایهگذار جهت راهاندازی صنایع پاییندستی آلومینا باشند تا با ورود سرمایهگذاران از سراسر کشور زمینه اشتغال برای جوانان و رشد و توسعه استان فراهم شود.
کرباسیان اظهار کرد: محیطزیست و ایمنی از اولویتهای اصلی آلومینا است و همهی موارد زیستمحیطی در ساخت کارخانه اعمال خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.