عراق برای جبران نقض پیمان اوپک‌پلاس دست به‌کار شد

عراق برای جبران نقض پیمان اوپک‌پلاس دست به‌کار شد عراق قصد دارد به منظور جبران نقض سهمیه اوپک‌پلاس در سال گذشته، تولیدش را در ماه‌های ژانویه و فوریه کاهش دهد. به گزارش ایسنا، علی نزار؛ نایب‌رئیس شرکت دولتی سومو اعلام کرد این کشور در ماه‌های ژانویه و فوریه حدود ۳٫۶میلیون بشکه در روز نفت تولید […]

عراق برای جبران نقض پیمان اوپک‌پلاس دست به‌کار شد

عراق قصد دارد به منظور جبران نقض سهمیه اوپک‌پلاس در سال گذشته، تولیدش را در ماه‌های ژانویه و فوریه کاهش دهد. به گزارش ایسنا، علی نزار؛ نایبرئیس شرکت دولتی سومو اعلام کرد این کشور در ماه‌های ژانویه و فوریه حدود ۳٫۶میلیون بشکه در روز نفت تولید خواهد کرد که پایین‌ترین سطح تولید از اوایل سال ۲۰۱۵ و در مقایسه با سطح تولید حدود ۳٫۸۵میلیون بشکه در روز در دسامبر خواهد بود. صادرات نفت عراق شامل صادرات منطقه کردستان عراق طی این مدت اندکی بیش از سه میلیون بشکه در روز خواهد بود. این رقم در ماه میلادی گذشته تقریباً ۳٫۳میلیون بشکه در روز بود. این مقام عراقی، گفت: توانایی بغداد برای برآورده کردن اهداف مذکور به توافق دولت نیمه خودمختار منطقه کردستان عراق برای کاهش عرضه از میادین تحت کنترل این منطقه بستگی دارد. دولت مرکزی عراق در گذشته بارها شکایت کرده بود که نمی‌تواند تولید منطقه کردستان را کنترل کند. اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک‌پلاس در آوریل سال گذشته با محدودیت عرضه به منظور تقویت قیمتها موافقت کردند. عربستان‌سعودی بعداً از عراق و سایر اعضا شامل نیجریه بابت تولید بالاتر از سهمیه تعیین شده انتقاد کرد و از آنها خواست کاهش تولید جبرانی داشته باشند. عراق بر پایبندی خود به توافق اوپک‌پلاس که تا سال میلادی آینده ادامه خواهد داشت، تأکید کرده است.

دنبالهروی از عربستان‌سعودی

تصمیم عراق برای تولید کمتر نفت در پی تصمیم مشابه عربستان‌سعودی در ماه میلادی جاری صورت گرفته است. با تشدید شیوع ویروس کرونا، عربستان‌سعودی تولیدش در فوریه و مارس را به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد. این اقدام که به منزله محدودیت عرضه در بازار است، از قیمتها پشتیبانی کرده است. آمار نفتکش‌ها نشان می‌دهد عراق هم‌اکنون نفت کمتری می‌فروشد. صادرات این کشور در ۱۵ روز نخست ژانویه درست بالای سه میلیون بشکه در روز بوده است. علی علاوی؛ وزیر دارایی عراق در مصاحبه جداگانه‌ای اعلام کرد دولت عراق سرگرم مذاکره با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت شش میلیارددلار وام است. نزار؛ همچنین گفت: عراق در حال بررسی ساخت یا استفاده از تأسیسات ذخیرهسازی نفت در آسیاست تا ریسک عدم امکان ارسال نفت به مشتریان اصلی خود را کاهش دهد. عربستان‌سعودی و امارات متحده عربی در حال‌حاضر بخشی از نفت خود را در ژاپن، کره‌جنوبی و هند ذخیره می‌کنند. عراق قصد دارد به طور میانگین ۱٫۱ میلیون بشکه در روز گرید نفتی جدید بصره مدیوم را صادر کند و نخستین محموله ماه جاری صادر می‌شود. براساس گزارش بلومبرگ، نائب‌رئیس سومو؛ گفت: کابینه مصطفی الکاظمی؛ نخست وزیر عراق، هنوز قرارداد چند میلیارد دلاری با شرکت ژنهوا اویل چین را امضاء نکرده است. طبق این قرارداد، سومو به مدت پنج ساله روزانه ۱۳۰ هزار بشکه نفت به ژنهوا تحویل می‌دهد و ژنهوا پول یک سال اول خرید نفت را از پیش پرداخت می‌کند.