خودروهای دپویی در انتظار تصمیم جدید

خودروهای دپویی در انتظار تصمیم جدید آیت‌ا… ابراهیم رئیسی؛ رئیس قوه‌قضاییه، در تازه‌ترین اظهارات خود درخصوص تعیین‌تکلیف برخی از خودروهای دپویی در گمرکات جنوبی تأکید کرده که باید هرچه سریع‌تر نسبت به ترخیص آنها اقدام کرد. وی اعلام کرده «برخی از مال‌ها از سال ۹۰ و ۹۱ در گمرکات باقی مانده و مدتی از آن […]

خودروهای دپویی در انتظار تصمیم جدید

آیتا… ابراهیم رئیسی؛ رئیس قوه‌قضاییه، در تازه‌ترین اظهارات خود درخصوص تعیین‌تکلیف برخی از خودروهای دپویی در گمرکات جنوبی تأکید کرده که باید هرچه سریعتر نسبت به ترخیص آنها اقدام کرد. وی اعلام کرده «برخی از مال‌ها از سال ۹۰ و ۹۱ در گمرکات باقی مانده و مدتی از آن گذشته و مال از بین رفته است. در بازدید از گمرکات بوشهر و بندرعباس شاهد توقیف این خودروهای توقیفی بودیم که مردم نیز خواستار تعیین‌تکلیف این اموال باقیمانده در گمرکات هستند. این در حالیست که این اموال زیر باران و نور آفتاب باقی مانده. بنابراین چه مال برای مردم و دولت باشد، تعیین‌تکلیف آن باید به صورت جدی در دستور کار باشد.» این اظهارات در حالیست که پیش از نیز انجمن واردکنندگان خودرو بر تعیین‌تکلیف هرچه سریعتر اموال مردم تأکید داشته است. به اعتقاد این انجمن خودروهای دپویی در گمرکات متعلق به مردم بوده و هزینه واردات آن از سوی شرکت‌ها دریافت شده بنابراین جزء دارایی‌ها مردم به شمار می‌رود و باید هرچه سریع تر نسبت به ترخیص آن‌ها اقدام شود.

مهدی دادفر؛ دبیر انجمن واردکنندگان خودرو ، با بیان اینکه در چند سال اخیر با تصمیمات غیرکارشناسی سرمایه مردم در گمرکات در حال نابودی است با این حال همچنان بر سر ترخیص این خودروها بین دستگاه‌های مختلف دعواست، می‌گوید: اگر نباید واردات خودرو انجام شود برنامه کاهش آسیب به اموال و دارایی‌ها و مقابله با فساد در کجای این دستورات قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه با ناهماهنگی و تصمیمات اشتباه مسؤولان درخصوص واردات خودرو، آسیب زیادی به اموال و دارایی‌های مردم وارد شده است، می‌افزاید: علاوه بر دارایی و سرمایه مردم، روان آن‌ها نیز با بدترین تصمیمات غیرکارشناسی در مظان بدترین تهدید‌ها قرار گرفته است. دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، با اشاره به مکاتبات صورت گرفته و مهلت‌های تعیین شده برای ترخیص خودروهای موجود در گمرکات تصریح کرد: پیش از سال ۹۵ واردکنندگان پس از خرید و همزمان با جریان حمل خودرو مراحل ثبت سفارش را انجام می‌دادند اما به یکباره واردات ممنوع و افرادی که از این رویه اقدام به واردات می‌کردند با مشکل مواجه شدند. به گزارش خودروکار، با این حال همچنان دوهزار و ۸۷۳ دستگاه خودرو در گمرکات باقی مانده که با ردیف درآمدی که در لایحه بودجه سال آینده برآورد شده، قرار است این خودروها با نرخ ارز سال۱۴۰۰ که در بودجه ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان پیشبینی شده، ترخیص شوند که درآمد ۲۰۴۳ میلیاردتومانی را برای دولت محقق خواهد کرد.

در میان این تعداد خودرو، حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ دستگاه خودرو بالای ۲۵۰۰ سی‌سی بوده و آمریکایی است که براساس قانون نباید وارد شوند. البته بخشی از این خودروها نیز پیش از قانون ثبت سفارش و وارد گمرکات شدند و تعدادی هم اصلاً ثبت سفارش نشده بودند.