رییس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش میزان فرونشست زمین در کشور گفت: این پدیده ناشی از عملکرد نادرست ما در استفاده از آبهای زیرزمینی است و ارتباطی به تغییر اقلیم ندارد. به گزارش پانا، علیاصغر رجبی اظهار داشت: اساساً وقتی میزان آب به هر دلیلی […]
رییس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش میزان فرونشست زمین در کشور گفت: این پدیده ناشی از عملکرد نادرست ما در استفاده از آبهای زیرزمینی است و ارتباطی به تغییر اقلیم ندارد.
به گزارش پانا، علیاصغر رجبی اظهار داشت: اساساً وقتی میزان آب به هر دلیلی به ویژه کاهش بارندگی بر اثر گرم شدن زمین کم میشود، به دنبال تأمین آب از طریق منابع زیر زمینی میرویم که این مسأله موجب میشود تا زمین در بخشهایی که بیش از حد از منابع استفاده شده، نشست کند.
رییس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: پدیده فرونشست زمین در همه جای دنیا در حال رخ دادن است و این پدیده در کشور ما در شهرهای جنوبی نمود پیدا کرده که مهمترین علت آن مدیریت ناصحیح از منابع زیرزمینی است.
وی در خصوص ارتباط تغییر اقلیم و فرونشستهای زمین نیز توضیح داد: فرونشستها ناشی از عملکرد نادرست ما در استفاده از آبهای زیرزمینی است و ارتباطی به تغییر اقلیم ندارد من هم تا کنون گزارش موثقی از اینکه فرونشست زمین ناشی از تغییر اقلیم باشد ندیدهام، منابع زیرزمینی ذخایر استراتژیک کشور هستند اما اغلب فرونشستها به دلیل مصرف بیرویه آب زیرزمینی رخ میدهد و منجر به از بین رفتن آبخوانها و فرونشست زمین میشود.
رجبی در ادامه با بیان اینکه تغییر اقلیم متأثر از تغییر الگوهای اقلیم و آب و هواست که براساس توسعه اتفاق افتاده گفت: یکی از مهمترین مسایلی که در این بخش وجود دارد موضوع گازهای گلخانهای است. در این میان انتشار گازهای گلخانهای به ویژه کربن نقش بهسزایی در تسریع روند تغییرات آب و هوایی دارد که ایران وضعیت مناسبی در این زمینه ندارد.
وی با بیان اینکه پدیده تغییر اقلیم تمام شئون زندگی ما را تحت تأثیر قرارداده است، بیان کرد: این تغییر اقلیم عمدتاً ناشی از انباشت و افزایش غلظت گازهای گلخانهای به دنبالش گرمایش زمین است. علل این موضوع دست بردن در طبیعت، پدیده شهرنشینی، توسعه بیرویه، تولیدات صنعتی، انباشت زبالههای شهری، فعالیتهای اقتصادی، وارد شدن انواع آلایندهها به آب و خاک و هوا و مجموعه فعالیتهایی است که به دست انسان انجام شده است.
رییس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: دنیا هم در حال برنامهریزی و حرکت به سمت کاهش گازهای گلخانهای است. ایران نیز میبایست بر این اساس متعهد به اجرای برنامههایی در این راستاست تا در نهایت انتشار این گازها کاهش یابد.
همچنین محسن ناصری، مدیر طرح ملی تغییر آب و هوا پیش از این درباره فرونشست زمین به پانا گفته بود: این موضوع در مناطق مختلف کشور در حال رخ دادن است، اما در این میان دو استان فارس و کرمان رکوردار فرو نشست زمین هستند و حتی شهر تهران که رقم سرسامآوری در فرونشست زمین به ویژه در جنوب شهر دارد. البته سازمان زمینشناسی کشور عددی را برای مناطق مختلف از جمله تهران اعلام کرده که مورد توجه ما نبوده و ارتباطی نیز با طرح ملی تغییر اقلیم ندارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.