سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق پالایشگاهها و پتروشیمیها به «ثامن» متصل میشوند سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پالایشگاههای نفتی و گازی و همه پتروشیمیها، بورس و شرکتهای بازرگانی مرتبط با این واحدها اگر فروش مستقل داشته باشند باید به سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی (ثامن) متصل شوند. به گزارش فارس، قاسمخورشیدی […]
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق
پالایشگاهها و پتروشیمیها به «ثامن» متصل میشوند
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پالایشگاههای نفتی و گازی و همه پتروشیمیها، بورس و شرکتهای بازرگانی مرتبط با این واحدها اگر فروش مستقل داشته باشند باید به سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی (ثامن) متصل شوند.
به گزارش فارس، قاسمخورشیدی اظهار داشت: فرایند آزمایشی طرح «ثامن» (ثبت الکترونیکی معاملات نفتی) سال گذشته با پالایشگاه تهران انجام شد و امسال برای کل پالایشگاه نفتی و مجتمع پتروشیمی اجرا میشود که آنها نیز کل فاکتورهای فروش نیمهدوم سال ۹۴ را ثبت کردند و از ابتدای امسال هم این فاکتورها را در این سامانه ثبت میکنند.
وی با بیان اینکه مابقی واحدها هم به زودی به این سامانه ثبت الکترونیک معاملات نفتی متصل خواهند شد، گفت: پالایشگاههای نفتی و گازی و همه پتروشیمیها، بورس و شرکتهای بازرگانی مرتبط با این واحدها اگر فروش مستقل داشته باشند باید به این سامانه متصل شوند.
وی با تأکید بر اینکه کل معاملات نفتی داخل کشور در سامانه «ثامن» ثبت خواهد شد، گفت: شرکتهای پاییندستی هم به عنوان خریدار باید به این سامانه متصل شوند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: مجموعه پتروشیمیها و پالایشگاهها یعنی ۶۲ واحد شامل ۹ پالایشگاه نفت، ۶ پالایشگاه گاز و ۴۷ پتروشیمی به این سامانه متصل خواهند شد.
وی اضافه کرد: کل معاملات نفتی داخل کشور چه آنهایی که مستقیماً به فروش میرسد و چه معاملاتی که از طریق بورس انجام میشود در سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی (ثامن) ثبت خواهد شد.
مدیر مبارزه با قاچاق سوخت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه خریداران محصولات نفتی و پتروشیمی هم به این سامانه وصل خواهند شد، گفت: گمرک و استاندارد هم از این سامانه بهرهبرداری خواهند کرد و این سامانه در عین حال به سامانه ۱۶۹ سازمان امور مالیاتی هم متصل است. یعنی پالایشگاه و پتروشیمی یا هر فروشنده دیگری باید فاکتور فروش خود را در سامانه ۱۶۹ سازمان مالیاتی ثبت کند.
وی با بیان اینکه الزام قانون این مسأله به قانون مالیات بر ارزشافزوده باز میگردد، اظهار داشت: وقتی معاملات نفتی در ثامن ثبت میشود، گویی در سامانه ۱۶۹ سازمان مالیاتی ثبت شده است.
خورشیدی تصریح کرد: کار ویژه این سامانه این است که وقتی همه معاملات نفتی داخل کشور تحت نظر باشد، امکان انحراف از شبکه توزیع و تبدیل به قاچاق به حداقل میرسد، یعنی خرید و فروش نفت و مشتقات مایع نفتی را کاملاً شفاف و قابل مشاهده میکند.
وی افزود: در این فاز فقط محصولات مایع پایه نفتی در سامانه ثبت میشوند چون در حال حاضر قاچاق به فرآوردههای مایع نفتی مانند بنزین و گازوئیل و گاز مایع منحصر است.
وی ادامه داد: این کار هم باعث شفافیت مالیاتی و هم شفافیت در مسایل مربوط به قاچاق سوخت و به حداقل رساندن انحراف از شبکه توزیع خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.