سرمایه‌گذاری معدنی کلید توسعه سیستان و بلوچستان

سرمایه‌گذاری معدنی کلید توسعه سیستان و بلوچستان   نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری موادمعدنی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته با حضور داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام،رییس خانه معدن ایران،معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل ایدرو و استاندار این استان در زاهدان افتتاح شد به گزارش مناقصه مزایده داوود […]

سرمایه‌گذاری معدنی کلید توسعه سیستان و بلوچستان

 

نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری موادمعدنی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته با حضور داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام،رییس خانه معدن ایران،معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل ایدرو و استاندار این استان در زاهدان افتتاح شد

به گزارش مناقصه مزایده داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم گفت: سرمایه‌گذاری معدنی کلید توسعه سیستان و بلوچستان بوده به طوریکه می‌تواند این منطقه را به ثروتمندترین استان کشور تبدیل کند.

دانش جعفری اظهارداشت: این استان مملو از فلزات سنگین قیمتی است که اگر از این‌ها بهره‌برداری و استفاده شود می‌تواند در توسعه استان و ریشه کن کردن فقر منطقه نقش موثری داشته باشد.

وی افزود: معادن در ایران یک و سه دهم درصد اشتغال مستقیم، سه تا ۲۵ درصد درآمد و ۳۰ تا ۶۰ درصد صادرات کشور موثر هستند و باید به این بخش توجه بیشتری شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه معدن یک گنج خدادادی است افزود: کشورهایی می‌توانند از این گنج استفاده کنند که به این نتیجه برسند که تنها راه آن سرمایه‌گذاری بوده و از این منظر ایران چهل و هشتمین کشور دنیا از نظر جذابیت سرمایه‌گذار در بخش معدن است.

وی تصریح کرد: شاخص دیگری به نام حکمرانی معدن وجود دارد که نقش دولت را در جذب سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد و به ساختارهای نهادی، قانونی، میزان شفافیت و پایداری سیاست‌های دولت است به این معنی که دستگاه‌های دولتی اگر بخواهند در بخش جذب سرمایه‌گذاری معدن فعال باشند باید شاخص استانی جذب سرمایه‌گذاری در این بخش بالا برود.

دانش جعفری ادامه داد: معدن می‌تواند باعث توسعه سیستان و بلوچستان به صورت جدی شود که نیاز دارد تا سرمایه گذاران بخش خصوصی در این زمینه وارد شوند تا استان را تبدیل به یک منطقه پیشرو در زمینه صنعت و معدن کنند.

وی با اشاره به اینکه از ظرفیت‌های مهم سیستان و بلوچستان نیروی انسانی فراوان آن است گفت: این استان هم‌اینک جوانترین استان کشور است که ۶۷ درصد جمعیت آن زیر ۳۰ سال هستند یعنی سرمایه‌گذاری از نظر نیروی انسانی با پنجره جمعیتی عالی که وجود دارد می‌تواند یک سرمایه‌گذاری بلندمدت باشد.

محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه اقتصاد معدنی می‌تواند نقش اساسی در توسعه داشته باشد اظهارداشت: به طور قطع ما نتیجه اقدامات در بخش معدن را در آینده خواهیم دید.

بهرامن افزود: برنامه‌ریزی‌ها در بخش معدن آینده محور است و این بخش می‌تواند در آینده تامین‌کننده خوراک بخش بزرگی از صنایع در داخل کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: سرزمینی مثل سیستان و بلوچستان می‌تواند در آینده تامین کننده بخش مهمی از اقتصاد معدنی در دنیا باشد.

رییس خانه معدن ایران تصریح کرد: تامین زیرساخت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری از اساسی‌ترین مسائلی است که می‌تواند پتانسیل معدنی کشور را به داخل کشور و به جهانیان معرفی کند.

داوود شهرکی رییس سازمان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز اظهارداشت: ۲۳ طرح در بخش صنعت و معدن در این استان با ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری امسال افتتاح شده و تا پایان سالجاری پروژه‌های دیگری نیز افتتاح می‌شود.

شهرکی خاطرنشان کرد: باید توسعه سیستان و بلوچستان را به مرحله‌ای برسانیم تا بخشی از کمبودها را با بخش معدن برطرف کنیم که رمز موفقیت این استان نیز همین نکته است.