نگرانی کارگران از زمزمه حذف یارانه

نگرانی کارگران از زمزمه حذف یارانه دبیرکل شورای اسلامی کار استان خراسان ‌رضوی با اشاره به این‌که حقوق ۸۱۲ هزار تومانی کارگران فاصله زیادی با هزینه‌های واقعی آن‌‌ها دارد، گفت: در این فضا زمزمه حذف یارانه کارگران که اقشار آسیب‌پذیر کشور هستند به گوش می‌رسد. رحمت‌ا… پور‌موسی در گفت‌وگو با تسنیم، از وضعیت نابسامان حقوق […]

نگرانی کارگران از زمزمه حذف یارانه

دبیرکل شورای اسلامی کار استان خراسان ‌رضوی با اشاره به این‌که حقوق ۸۱۲ هزار تومانی کارگران فاصله زیادی با هزینه‌های واقعی آن‌‌ها دارد، گفت: در این فضا زمزمه حذف یارانه کارگران که اقشار آسیب‌پذیر کشور هستند به گوش می‌رسد.

رحمت‌ا… پور‌موسی در گفت‌وگو با تسنیم، از وضعیت نابسامان حقوق و دستمزد کارگران گلایه کرد و گفت: در چنین شرایطی برخی از کارگران نگران حذف یارانه خود هستند.

دبیرکل شورای اسلامی کار استان خراسان‌رضوی با بیان این‌که یکی از اقشار آسیب‌پذیر جامعه کارگران هستند، افزود: کارگران با حداقل حقوق کار می‌کنند در چنین شرایطی وضعیت معیشتی آن‌‌ها جوابگو نیست. هرچند که میزان یارانه رقم بالایی نیست اما برای کارگران مفید است و می‌تواند بخشی از مشکلات کارگران را حل کند.

این فعال کارگری افزود: از آن روزی که موضوع حذف یارانه مطرح شد بار‌ها دولتی‌‌ها بیان کردند به حذف یارانه کارگران کاری نداریم اما مشاهده می‌کنیم هر از چند گاهی زمزمه حذف یارانه کارگران پیچیده می‌شود که این موضوع برای جامعه کارگری نگرانی ایجاد می‌کند. حذف یارانه کارگران و بازنشستگان به ضرر جامعه است. چرا که انگیزه نیروی کار که اکثر قشر کارگر هستند را برای ساختن اقتصاد موفق کاهش می‌دهد.

 پورموسی اظهار کرد: در حالی که سبد هزینه خانوارهای کارگری نزدیک به ۳ میلیون تومان است که حقوق ۸۱۲هزار تومانی کارگران فاصله زیادی با واقعیت‌های جامعه دارد و این روز‌ها دستمزد کارگران خیلی پایین‌تر از خط فقر است.

وی گفت: دست‌کم یک‌سوم کارگران حقوق و مزایای واقعی را دریافت نمی‌کنند. زمانی که حقوق کارگر به اندازه کافی نباشد، قطعاً ضرر و زیان آن به جامعه باز خواهد گشت، چون حداقل مزدهای فعلی تأمین کننده هزینه‌های زندگی نیست.

این مقام مسؤول کارگری کشور تصریح‌کرد: هم اکنون کارگرانی که در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌کنند، حدود ۵۰ درصد درآمدهای خود را صرف اجاره بها می‌کنند علاوه بر این موضوع هزینه‌های دیگری دارند که باید تأمین شود.

 

دبیرکل شورای اسلامی کار استان خراسان‌رضوی با بیان این‌که مسایل معیشتی و کمبودهای درآمدی باعث شده است تا برخی افراد روزانه ۱۸ تا ۲۰ ساعت هم کار کنند، گفت: این نوع کار کردن اولاً بهره‌وری نیروی کار را زیرسؤال می‌برد و کارگر مجبور است برای ۱۸ ساعت کار روزانه، انرژی خود را تقسیم کند و این مسأله باعث می‌شود تا نتواند در هیچ یک از محل‌های کاری خود بهره‌وری لازم را داشته باشد.