بدهی ۹۰ هزار میلیاردی دولت از محل تحویل نفت‌خام تسویه می‌شود

بدهی ۹۰ هزار میلیاردی دولت از محل تحویل نفت‌خام تسویه می‌شود نمایندگان مجلس، دولت را مکلف به تسویه بدهی قطعی خود تا سقف ۹۰۰ هزار میلیاردریال به اشخاص حقیقی و حقوقی و تعهدات مربوط به طرح‌های عمرانی و دفاعی از محل تحویل نفت‌خام و میعانات گازی صادراتی کردند. به گزارش ایلنا، نمایندگان در جلسه علنی […]

بدهی ۹۰ هزار میلیاردی دولت از محل تحویل نفت‌خام تسویه می‌شود

نمایندگان مجلس، دولت را مکلف به تسویه بدهی قطعی خود تا سقف ۹۰۰ هزار میلیاردریال به اشخاص حقیقی و حقوقی و تعهدات مربوط به طرح‌های عمرانی و دفاعی از محل تحویل نفت‌خام و میعانات گازی صادراتی کردند. به گزارش ایلنا، نمایندگان در جلسه علنی مجلس شورای‌اسلامی ‌در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰ با مفاد بند الحاق۴ تبصره یک ماده واحده موافقت کردند.

متن بند الحاقی ۴ به شرح زیر است:

دولت مکلف است از طریق شرکت ملی نفت ایران درصورت درخواست دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط تا مبلغ نهصد هزار میلیارد (۹۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال از خالص بدهی قطعی خود به اشخاص حقیقی، حقوقی، تعاونی و خصوصی که در چارچوب قوانین تا پایان سال ۱۳۹۹ ایجاد شده و همچنین اجرای تکالیف این قانون از جمله پرداخت تعهدات مربوط به طرح‌های عمرانی و دفاعی از محل تحویل نفت‌خام ومیعانات گازی صادراتی به این اشخاص براساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران تسویه و از طریق منابع و مصارف عمومی‌دولت و براساس جدول شماره(۲۱) این قانون با خزانه داری کل کشور اعمال حساب کند.اجرای این حکم منوط به اجرایی شدن سقف تعیین شده در بند(ب) این تبصره نیست و مازاد بر سقف مندرج در بند مذکور است. همچنین در صورت تقاضای اشخاص حقیقی، حقوقی، تعاونی و خصوصی دارای انواع اوراق مالی اسلامی‌با سررسید زودتر از خردادماه سال ۱۴۰۰، تا سقف یکصد و پنجاه هزار میلیارد (۱۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال از طریق تحویل نفت‌خام صادراتی به این اشخاص به میزان ارزش اسمی‌اوراق با قیمت روز صادرات تسویه نماید. متناسب با میزان استفاده از سازوکار این بند معادل سی‌وهشت درصد (۳۸%) جهت پرداخت سهم صندوق توسعه ملی و چهارده‌ونیم درصد (۵/۱۴%) به عنوان سهم شرکت ملی نفت ایران، حواله تحویل نفت قابل انتقال به غیر در اختیار آنها قرار می‌گیرد. آیین‌نامه اجرایی این بند به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه‌های نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امور اقتصادی و دارایی و صنعت،‌معدن‌وتجارت به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اجازه داده می‌شود از محل این بند مبلغ سیصدهزار میلیارد(۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال از سهمیه نفت‌خام، میعانات گازی را از طریق پالایش در پالایشگاه‌های غیر دولتی که نسبت به افزایش ظرفیت تولید خود اقدام نموده‌اند، به مصرف برساند.معادل فرآورده‌های ناشی از اجرای این بند جهت صادرات آن در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌گیرد.