ثبت رکوردهای جدید معامله محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالا

ثبت رکوردهای جدید معامله محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالا  بورس کالا از ابتدای سال‌جاری تا پایان بهمن‌ماه شاهد ثبت معامله چهارمیلیون و ۷۵۷ هزار تن محصولات پتروشیمی ‌به ارزش ۷۳ هزار و ۳۶۹ میلیاردتومان بود که به ترتیب رشد ۱۳ و ۹۱ درصدی را در حجم و ارزش ثبت کرد. به گزارش نیپنا؛ عبور ارزش […]

ثبت رکوردهای جدید معامله محصولات پتروشیمی ‌در بورس کالا

 بورس کالا از ابتدای سال‌جاری تا پایان بهمن‌ماه شاهد ثبت معامله چهارمیلیون و ۷۵۷ هزار تن محصولات پتروشیمی ‌به ارزش ۷۳ هزار و ۳۶۹ میلیاردتومان بود که به ترتیب رشد ۱۳ و ۹۱ درصدی را در حجم و ارزش ثبت کرد. به گزارش نیپنا؛ عبور ارزش معاملات امسال بورس کالا از مرز ۳۰۰ هزار میلیاردتومان در شرایطی قابل تأمل است که در کل سال ۹۸ ارزش معاملات ۱۶۹هزار میلیاردتومان و در کل سال ۹۷ که رکورد قبلی بورس کالا بود، ارزش معاملات ۱۷۸هزار میلیاردتومان بود؛ اما این ارقام در ۱۱ ماهه امسال با اختلاف زیاد پشت سر گذاشته شده است. همچنین جدول معاملات امسال نشان می‌دهد که تمام رکوردهای قبلی بازار فیزیکی در حجم و ارزش معاملات البته به جز تالار کشاورزی جابه‌جا شده است. همچنین از این پس باید ارقام جدیدی در مقابل حجم و ارزش معاملات بازار مالی بورس کالا نیز باید نوشت.

معاملات ۳۰ میلیون تنی در بازار فیزیکی

براساس اعلام بورس کالای ایران، بررسی معاملات ۱۱ ماهه امسال نشان می‌دهد مجموع ۳۰۸ هزار و ۹۵۶ میلیاردتومانی ارزش معاملات بورس کالا، ۲۷۲ هزار و ۸۹۳ میلیاردتومان آن به بازار فیزیکی اختصاص داشته است. بازار فیزیکی تا پایان بهمن‌ماه شاهد معامله ۳۰ میلیون و ۲۰۶ هزار تن انواع محصول در بخش‌های صنعتی و معدنی، کشاورزی، پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی، بازار فرعی، اموال غیرمنقول و طلا بود. معاملات این بخش به لحاظ حجم رشد ۲۷درصدی و از نظر ارزشی رشد ۱۲۱درصدی داشته است. بیشترین ارزش معاملات در بازار فیزیکی مربوط به محصولات صنعتی و معدنی با ۱۴۴ هزار و ۷۵۳ میلیاردتومان بود که رشد ۱۶۸ درصدی نسبت به ۱۱ ماهه پارسال داشت. حجم معاملات محصولات صنعتی و معدنی هم در این مدت با رشد ۳۹ درصدی به ۱۲میلیون و ۲۷ هزار تن رسیده است. در بخش حجم معاملات بیشترین حجم اما مربوط به محصولات فرآورده نفتی با ثبت ۱۳میلیون و ۳۱۱ هزار تن بود که ۲۲درصد بالاتر از ۱۱ ماهه سال قبل است. ارزش معاملات این محصولات نیز با رشد ۷۶ درصدی ۵۳ هزار و ۷۳ میلیاردتومان گزارش شده است. در بخش محصولات پتروشیمی‌شاهد ثبت چهارمیلیون و ۷۵۷ هزار تن محصول به ارزش ۷۳ هزار و ۳۶۹ میلیاردتومان بودیم که به ترتیب رشد ۱۳ و ۹۱ درصدی را در حجم و ارزش ثبت کرد. محصولات کشاورزی مورد معامله قرار گرفته در مدت مذکور ۲۶ تن به ارزش ۲۲۳ میلیارد و ۱۷۹ میلیون تومان بوده است. بازار فرعی در این مدت معامله ۱۰۸ هزار و ۶۵۳ تن کالا به ارزش ۷۳۰ میلیارد و ۵۰۷ میلیون تومان را تجربه کرد که هم از نظر حجم و هم ارزش به ترتیب رشد ۲۲ و ۵۵ درصدی را ثبت کرد. در حوزه بازار فیزیکی طلا هم معامله ۶۳۸ کیلوگرم طلا به ارزش ۷۱۰ میلیارد و ۴۶۵ میلیون تومان ثبت شد که رشد ۲۹ درصدی در حجم و ۱۶۵درصدی در ارزش داشت. در مدت مذکور همچنین شاهد ثبت ۳۲ میلیارد و ۶۴۵ میلیون تومان معامله در بخش اموال غیرمنقول (معامله سه باب ملک) بودیم.

۱۳ میلیون قرارداد در بازار مشتقه

در بازار مشتقه بورس کالای ایران ۱۳میلیون و ۱۲۷ هزار قرارداد به ارزش ۱۸ هزار و ۶۶۱ میلیاردتومان گزارش شد. از این حجم ۱۳ میلیون و ۹۴ هزار قرارداد مربوط به قراردادهای آتی و ۳۲ هزار و ۴۹۲ قرارداد متعلق به قراردادهای اختیار معامله است. ارزش معاملات قراردادهای آتی ۱۸ هزار و ۳۲۹ میلیاردتومان و قراردادهای اختیار معامله ۳۳۱ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان بوده است که در بخش قراردادهای اختیار معامله رشد۱۸۳ درصدی در ارزش معاملات به ثبت رسید.

بازار ۱۷ هزار میلیاردتومانی ابزارهای مالی

بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران در ۱۱ ماهه امسال با ثبت یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون و ۸۰۱ هزار قرارداد به ارزش ۱۷هزار و ۴۰۱ میلیاردتومان، رشد ۸۷ درصدی و ۲۰۹ درصدی در تعداد و ارزش قراردادها را به ثبت رساند. بیشترین حجم قرارداد در این مدت متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری با ثبت یک میلیارد و ۳۷۹ میلیون و ۹۴۰ هزار قرارداد بود. ارزش این معاملات نیز نسبت به سایر بخش‌ها بالاتر و پنج‌هزار و ۶۳۰ میلیاردتومان به ثبت رسید. صندوق‌های سرمایه‌گذاری رشد ۸۴ درصدی در حجم و رشد ۲۸۳ درصدی در ارزش معاملات را به ثبت رساند. همچنین حجم معاملات گواهی سپرده کالایی در این مدت ۱۲۰میلیون و ۷۲۹ هزار ورقه بهادار مبتنی بر کالا به ارزش بیش از هشت هزار و ۳۳ میلیاردتومان بود که رشد ۱۱۰درصدی در حجم و ۱۴۰درصدی در ارزش معاملات داشته است. در بازار ابزارهای مالی همچنین ۵۰ میلیون و ۱۳۱ هزار قرارداد سلف موازی استاندارد به ارزش سه‌هزار و ۷۳۸ میلیاردتومان مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب رشد ۱۳۲ درصدی و ۳۶۰ درصدی داشته است.