مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان برگزار شد

با حضور بیش از ۹۴ درصد سهامداران مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان برگزار شد  مجمععمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان، پس از انتخاب هیأت رییسه مجمع، ناظر، معرفی نماینده سهامداران عمده، حسابرسی و بازرسی قانونی شرکت و گزارش صورت حساب‌های مالی ارایه شده به تصویب سهامداران رسید. براساس این گزارش به […]

با حضور بیش از ۹۴ درصد سهامداران

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان برگزار شد

 مجمععمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان، پس از انتخاب هیأت رییسه مجمع، ناظر، معرفی نماینده سهامداران عمده، حسابرسی و بازرسی قانونی شرکت و گزارش صورت حساب‌های مالی ارایه شده به تصویب سهامداران رسید. براساس این گزارش به ازای هر سهام ۲۰۰ ریال سود سالیانه به سهامداران پرداخت می‌شود. در ادامه این مجمع، رییس شرکت پالایش نفت اصفهان گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته منتهی به ۲۹ اسفندماه سال ۹۴ ارایه کرد.

توجه هیأت مدیره به مسایل و چالش‌های اساسی شرکت

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان، لطفعلی‌چاوشی، با اشاره به فعالیت‌های گسترده و متنوع انجام شده در شرکت پالایش نفت اصفهان طی یکسال گذشته، اظهارداشت: رویکرد هیأت مدیره در این دوره توجه به مسایل و چالش‌های اساسی شرکت بود و بیش‌ترین وقت هیأت مدیره هم صرف همین کار شد. وی در ادامه به برخی از مهم‌ترین ا مسایل اشاره و تصریح کرد: شرکت پالایش نفت اصفهان در سال ۵۸ با ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی راه‌اندازی شد و در آن زمان با واحدهای به روزی که داشت به عنوان پالایشگاه طلایی مطرح بود، اما با گذشت زمان نیاز به هماهنگ شدن با شرایط روز پیدا کرد که در این راستا تصمیمات خوبی هم در هیأت مدیره گرفته شد. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان تصریح کرد: رفع موانع تولید، ساماندهی نیروی انسانی، چالش‌‌ها و دغدغه‌های آینده و اجرای پروژه‌ها از جمله مهم‌ترین مباحثی است که مورد توجه هیأت مدیره قرار گرفته است. وی در ادامه با اشاره به این‌که پالایشگاه اصفهان در سال ۵۸، فعالیت خود را با یک تیم نیروی انسانی آغاز کرد، گفت: بیش‌تر این نیرو‌ها که تجارب ارزشمندی داشتند امروز بازنشسته شده‌اند و این موضوع یکی از دغدغه‌های شرکت می‌باشد. وی استفاده از تجارب نیروهای قدیم، ساماندهی نیروی انسانی و تربیت نیرو برای اداره شرکت در آینده، باتوجه به گسترش شرکت و ایجاد واحدهای جدید را بخشی از اقدامات صورت گرفته در این راستا برشمرد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد تولید همه محصولات پالایشگاه اصفهان به موقع انجام می‌شود

چاوشی یکی دیگر از مباحث مهم را رفع موانع تولید در پالایشگاه اصفهان عنوان کرد و افزود: در مجموعه پالایشگاه اصفهان با نیروهای شایسته و توانمندی که وجود دارد، در طول سال گذشته از نظر تولید فراورده و اجرای برنامه‌ها در وضعیت مناسبی بوده‌ایم. وی با اشاره به این‌که پالایشگاه مجموعه فرایندهای پیچیده‌ای است که اگر نقصانی در انجام آن باشد کل تولید را زیر سؤال می‌برد، اظهار کرد: خوشبختانه هیچ خللی در این فرایند‌ها به وجود نیامده و کار‌ها به خوبی انجام شده است، چراکه ایمنی سرلوحه کار شرکت بوده و برای ۳ سال متوالی هم موفق به کسب رتبه برتر در این زمینه شده‌ایم. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با تأکید براین‌که آمار و ارقام نشان می‌دهد تولید همه محصولات پالایشگاه اصفهان به موقع انجام می‌شود، یادآور شد: در زمینه تولید هیچ مشکلی در شرکت وجود ندارد و اگر کسری در سود ایجاد شود ناشی از کمبود تولید نبوده است. چاوشی در ادامه به چالش‌هایی که شرکت پالایش نفت اصفهان با آن مواجه است و یا در سال‌های آینده مواجه می‌شود اشاره و بیان کرد: از لحظه تحویل نفت خام تا تحویل محصول نهایی مشکلات زیادی داریم، از تأمین منابع و آب گرفته تا تولید محصول. براین اساس در دوسال گذشته و اوایل همین دوره هیأت مدیره بر روی چالش‌‌ها و دغدغه‌هایی که ممکن است کل شرکت را زیر سؤال ببرد کار شده است.

وی یادآور شد: در حال حاضر همه دغدغه‌ها استخراج شده، هدف‌های خرد و کلان تعریف شده، برنامه‌ها مشخص و مصوبات لازم اخذ شده است. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره به این‌که در سال ۸۶، وزارت نفت براساس مصوبه دولت مکلف به استانداردسازی و به‌روزرسانی محصولات همه پالایشگاه‌های کشور شد، توضیح داد: این دستور دولت دو ویژگی داشت، که شامل تولید محصولات استاندارد و افزایش ارزش و سوددهی محصولات می‌شد. چاوشی به شروع این فرایند در پالایشگاه اصفهان از سال ۸۶ اشاره و اظهار کرد: متأسفانه در انجام این کار وقفه‌ای ایجاد شد اما در دوره دو ساله هیأت مدیره همه آن‌چه باعث وقفه شده بود در قالب دو طرح بهینه‌سازی و بهبود فرایند و حفظ ظرفیت و رفع تنگنا‌ها تعریف شد.

تعریف ۲۶ پروژه در شرکت پالایش نفت اصفهان

وی از تعریف ۲۶ پروژه در این راستا خبر داد و گفت: این پروژه‌ها عمدتاً فعال شده است. در سال‌های گذشته بخش عمده‌ای از پروژه بنزین‌سازی را تکمیل کرده‌ایم، اما بخشی از کار در تنگنا قرار گرفته و بخشی هم در چند هفته اخیر برای تکمیل واحدهای زیست‌محیطی و حذف نفت کوره و تبدیل به فرآورده‌های دیگر فعال شده است. چاوشی همچنین به ارزش پایین و ضرر و زیان تولید نفت کوره و فاصله گازوئیل تولیدی با استانداردهای روز دنیا اشاره و تأکید کرد: اگر نتوانیم محصولات تولیدی شرکت را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم، محصولات ما در آینده نزدیک نه در داخل و نه خارج از کشور بازاری نخواهد داشت

دغدغه ما برای اجرای پروژه‌های استانداردسازی محصولات، تأمین منابع مالی است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان عدم استانداردسازی محصولات را به معنای توقف کار پالایشگاه دانست و گفت: تنها دغدغه ما برای اجرای پروژه‌های استانداردسازی محصولات، تأمین منابع مالی است. چاوشی اظهار داشت: حدود ۹۰۰ میلیون یورو و ۳۴۰۰ میلیارد تومان هزینه پروژه‌های در دست اقدام شرکت است، و این درحالی است که اجرای این پروژه‌ها سودآوری فوق‌العاده‌ای برای شرکت ایجاد می‌کند. وی به‌طور مثال به استانداردسازی بنزین در سال ۹۴ اشاره و عنوان کرد: در طول چندماه آخر سال ۹۴ سودی که بابت تفاوت قیمت بنزین معمولی و یورو عاید شرکت شد معادل ۲۳۰ میلیارد تومان بود. وی اضافه کرد: پیش‌بینی ما برای استانداردسازی نفت کوره هم حدود ۷۰۰ میلیون یورو در سال است که سودآوری فوق العادی دارد. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان اجرای پروژه‌های استانداردسازی محصولات را دربردارنده الزامات زیست‌محیطی و سودآوری برای شرکت دانست و گفت: برای استانداردسازی بنزین فرصت زمانی داده شد و خوشبختانه این کار انجام شد و باید حتما برای تولیدات دیگر مثل نفت کوره و گازوئیل هم این کار را انجام دهیم.

اهداف کلان و چالش‌های پالایشگاه اصفهان در ۱۰ محور اصلی

وی با اشاره به تعریف اهداف کلان و چالش‌های شرکت پالایش نفت اصفهان در ۱۰ محور اصلی، بیان داشت: ارتقاء عملکرد زیست‌محیطی، ایمنی و بهداشت و مسؤولیت‌های اجتماعی، مدیریت و توسعه سرمایه‌های انسانی، مدیریت منابع آب و انرژی، تأمین خوراک و استمرار تولید، مدیریت بهینه دارایی‌ها، ارتقاء توان بازاریابی و فروش، عملکرد رقابتی، بهبود توان اقتصادی و افزایش سودآوری، تأمین ساختار بهینه سرمایه، هم افزایی بین راهبرد شرکت و ارکان حاکمیتی و پیشگیری از بروز شرایط اضطراری و مدیریت پیامدهای ناشی از شرایط اضطراری و بحران از جمله این اهداف می‌باشد

 شرکت پالایش نفت از لیست صنایع آلاینده حذف شد.

چاوشی در ادامه ارتقای عملکرد زیست‌محیطی را یک تکلیف قانونی و الزام سودآور برای شرکت دانست و گفت: عدم انجام این کار چالش‌های بزرگی برای شرکت ایجاد می‌کند. وی با بیان این‌که از سال ۹۰ با تلاش‌های فراوانی که در شرکت پالایش نفت اصفهان انجام شد، این شرکت به تأیید اداره کل حفاظت از محیط زیست استان از لیست صنایع آلاینده حذف شد و مشمول پرداخت عوارض آلایندگی نبود، عنوان کرد: این موضوع چند سال ادامه پیدا کرد و در طول این سال‌ها علاوه بر فعالیت‌های قبلی، فعالیت‌های زیاد دیگری هم در بخش زیست‌محیطی انجام دادیم و نمونه بارز آن هم تولید بنزین یورو۴ بود. چاوشی ادامه داد: متأسفانه علی‌رغم این‌که پایان سال ۹۳ طبق قانون از لیست صنایع آلاینده حذف شده بودیم، به خاطر فشارهای وارده و بهانه‌های واهی، دوباره به لیست صنایع آلاینده اضافه شدیم و این موضوع چالش بزرگی برای ما ایجاد کرده است. به گفته وی، در حال حاضر در اجراییه‌های صادر شده به خاطر این‌که پالایشگاه اصفهان در سال ۹۴ در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته، در سال ۹۱ هم آلاینده محسوب شده و عوارض آلایندگی و جرایم برای شرکت صادر شده که متأسفانه برای سال‌های بعد هم ادامه دارد و این علی‌رغم تلاش‌هایی است که در این زمینه انجام داده‌ایم.

عملکرد زیست‌محیطی شرکت پالایش نفت اصفهان

وی در ادامه گزارش کوتاهی از عملکرد زیست‌محیطی شرکت پالایش نفت اصفهان ارایه کرد و گفت: مدیریت ضایعات و پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه، لایروبی مخازن نفت خام به روش N.E.S به منظور کاهش لجن حاصل از لایروبی بروش سنتی، پروژه تفکیک عایق‌های حرارتی مستعمل براساس آنالیز دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ استمرار بهره‌برداری از واحد تصفیه پساب به روش RO، استفاده از دستگاه UV جهت گندزدایی فاضلاب بهداشتی از جمله اقدامات زیست‌محیطی این شرکت می‌باشد. مدیرعامل شرک پالایش نفت اصفهان ادامه داد: بهره‌برداری از واحد جدید RO5 جهت استفاده از پساب واحد RO، نصب سلولهای خورشیدی به منظور کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، استمرار بهره‌برداری از مبدل حرارتی Packinox در واحدهای تبدیل کاتالیسیتی، دبل سیل نمودن سقف شناور مخازن با هدف کاهش بخارات نفتی متصاعد شده به هوا، گازسوز نمودن کوره‌ها با خرید مشعل‌های جدید و جلوگیری از انتشار روزانه حدود ۵۵ تن گوگرد از دیگر اقدامات شرکت پالایشگاه اصفهان در راستای حفظ محیط‌زیست است.

تولید روزانه بیش از ده میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در پالایشگاه اصفهان

چاوشی در ادامه به تولید سوخت مطابق با استاندارد EURO4 به میزان روزانه ۸٫۵ میلیون لیتر بنزین و دو میلیون لیتر گازوئیل با بهره‌برداری از واحدهای بنزین‌سازی و ارایه به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی جهت توزیع در استان و کشور اشاره کرد و افزود: نصب آنالایزرهای آنلاین بر روی خروجی دودکش‌ها براساس توافق با اداره کل محیط زیست استان و ارسال اطلاعات آنلاین، جایگزینی گازهای دوستدار لایه ازن با هالون‌‌ها و فرئون‌های مخرب لایه ازن در سیستم‌های اطفاء حریق و سیستم‌های سرمایشی، کاشت ۲۰ هزار اصله درخت در سطح و خارج از شرکت، تصفیه و بازگردانی ۳۲۰ متر معکب در ساعت پساب ارسالی از واحدهای عملیاتی در تصفیه‌خانه صنعتی، تصفیه و بازگردانی ۴۰۰ متر مکعب در ساعت پساب بویلر‌ها و برج‌های خنک‌کننده در واحد اسمز معکوس، تصفیه ۴۰ متر مکعب در ساعت فاضلاب بهداشتی و استفاده جهت آبیاری فضای سبز، حذف روش آبیاری غرقابی و جایگزین کردن آبیاری تحت فشار و قطره‌ای و امکان تولید بنزین مطابق استاندارد EURO5در آینده‌ای نزدیک در واحد جدید بنزین‌سازی از دیگر اقدامات زیست‌محیطی شرکت می‌باشد. وی اظهار داشت: در هیأت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان اهداف تعیین شده، برای هر هدفی پروژه تعریف، برنامه زمان بندی مشخص و مسؤول اجرا تعیین شده است.

افزایش سرمایه شرکت به مبلغ ۲۰۰۰۰ میلیارد ریال در پایان سال مالی ۹۴

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به این‌که سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال شامل تعداد هزار سهم، به ارزش اسمی هر سهم یکصد هزار ریال بود، گفت: طی چند مرحله به مبلغ ۲۰۰۰۰ میلیارد ریال شامل تعداد ۲۰ میلیارد سهم به ارزش اسمی هر سهم هزار ریال در پایان سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۹۴ افزایش یافته است. چاوشی همچنین با یادآوری این‌که شرکت پالایش نفت اصفهان در صنعت فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای فعالیت می‌کند، گفت: در حال حاضر ۹ شرکت پالایشی کشور در این حوزه فعالیت می‌کنند که براساس گزارش‌های عملکرد شرکت‌های پالایشی در سال ۹۴، شرکت پالایش نفت اصفهان از نظر دریافت خوراک نفت خام، در جایگاه اول قرار دارد و از نظر تولید محصولات نفت گاز و نفت سفید مقام اول و نفت کوره و گاز مایع و بنزین در مقام دوم قرار دارد. در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت پالایش نفت اصفهان، با تصویب سهامداران مقرر شد بابت هر سهم ۲۰۰ ریال سود سالیانه پرداخت شود. همچنین انتخاب ۵ نماینده هیأت مدیره شرکت از دیگر مصوبات این مجمع بود.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان افزود: در حال حاضر ۹ شرکت پالایشی کشور در این حوزه فعالیت می‌کنند که براساس گزارش‌های عملکرد شرکت‌های پالایشی در سال ۹۴، شرکت پالایش نفت اصفهان ازنظر دریافت خوراک نفت خام، در جایگاه اول قرار دارد و از نظر تولید محصولات نفت گاز و نفت سفید مقام اول و نفت کوره و گاز مایع و بنزین در مقام دوم قرار دارد.

طی چند مرحله به مبلغ ۲۰۰۰۰ میلیارد ریال شامل تعداد ۲۰ میلیارد سهم به ارزش اسمی هر سهم هزار ریال در پایان سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۹۴ افزایش یافته است