خلأ قانونی در جلوگیری از خطاهای پزشکی وجود ندارد

خلأ قانونی در جلوگیری از خطاهای پزشکی وجود ندارد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر این‌که خلأ قانونی در جلوگیری از خطاهای پزشکی وجود ندارد، گفت: اگر نظارت‌‌‌ها به شکل دقیق و کاملی صورت گیرد از بسیاری خطاهای پزشکی جلوگیری خواهد شد. به گزارش خانه‌ملت، حسینعلی‌شهریاری در خصوص اظهارات وزیر بهداشت و […]

خلأ قانونی در جلوگیری از خطاهای پزشکی وجود ندارد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر این‌که خلأ قانونی در جلوگیری از خطاهای پزشکی وجود ندارد، گفت: اگر نظارت‌‌‌ها به شکل دقیق و کاملی صورت گیرد از بسیاری خطاهای پزشکی جلوگیری خواهد شد.

به گزارش خانه‌ملت، حسینعلی‌شهریاری در خصوص اظهارات وزیر بهداشت و درمان مبنی بر این‌که در تخلفات و خطاهای پزشکی باید مجازات‌ها بازدارنده باشند، گفت: در بحث خطاهای پزشکی قانون تعزیرات حکومتی و قانون نظام پزشکی وجود دارد، بنابراین اگر به زعم وزیر بهداشت قوانین موجود بازدارنده نیست؛ دولت می‌تواند لایحه‌ای در زمینه تغییر قوانین به مجلس ارایه کند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این‌که درصدی از خطاهای پزشکی طبق استانداردهای جهانی قابل پذیرش است، افزود: اما افزایش بیش از حد معمول قابل پیگیری است البته در حال حاضر یکی از مشکلات جامعه عدم نظارت بر اجرای قوانین است، بنابراین با قوانین فعلی اگر نظارت‌‌‌ها به شکل دقیق و کاملی صورت گیرد از بسیاری از خطاهای پزشکی جلوگیری خواهد شد.

وی با انتقاد از این‌که نه تنها در حوزه پزشکی بلکه در بیش‌تر بخش‌ها نظارت کافی وجود ندارد، تصریح کرد: به‌طور حتم تا زمانی که نظارت‌‌‌ها به شکل جدی صورت نگیرد افزایش قوانین و تصویب قانون جدید نیز هیچ تأثیری بر کاهش خطاهای پزشکی نخواهد داشت؛ بنابراین در جامعه هیچ کمبود قانونی وجود ندارد اما نبود نظارت یا نظارت‌های غیرقابل قبول به اشتباه خلأ قانونی برداشت می‌شود.

شهریاری با یادآوری این‌که دولت می‌تواند لایحه‌ای در جهت تغییر قوانین حوزه پزشکی به مجلس ارایه کند، گفت: مجلس شورای اسلامی در بحث خطاهای پزشکی کوتاه نیامده و در صورت نیاز قوانین لازم را تصویب می‌کند، البته در حال حاضر قوانینی در جهت لغو پروانه طبابت پزشک و جریمه‌های سنگین نقدی نیز وجود دارد؛ بنابراین هیچ کمبود قانونی و خلأ قانونی در این زمینه وجود ندارد.

وی با اشاره به این‌که تخلفات پزشکی را هیأت‌های موجود در نظام پزشکی و قوه قضاییه می‌توانند پیگیری کنند، تصریح کرد: امکان بررسی پرونده‌های خطاهای پزشکی بستگی به محل شکایت فرد دارد اما این موضوع به آن معنی نیست که اگر فردی در نظام پزشکی شکایت خود را مطرح کند و این شکایت به نتیجه نرسد نمی‌تواند در دادگستری شکایت خود را مطرح کند، بنابراین این حق برای فرد شاکی وجود دارد.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که برخورد بی‌مورد با پزشکان به هیچ عنوان قابل قبول نیست، افزود: برخوردهای بی‌مورد سبب می‌شود که پزشکان اقدام به انجام اعمال جراحی پر ریسک نکنند، بنابراین یک درصدی از عوارض جراحی اجتناب‌ناپذیر است؛ البته باید دقت کرد که این موضوع به علت سهل‌انگاری پزشک بوده یا این‌که به رغم تمامی تلاش‌های صورت گرفته بیمار دچار مشکلاتی شده است.