رییس شبکه هپاتیت ایران دریافتکنندگان خون قبل از سال ۷۵ آزمایش هپاتیتC بدهند رییس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه افرادی که قبل از سال ۷۵ خون دریافت کردند باید آزمایش هپاتیتC را انجام دهند از وجود یک میلیون و۴۰۰ مبتلا به هپاتیتB در کشور خبر داد که هنوز مورد شناسایی قرار نگرفتهاند. به […]
رییس شبکه هپاتیت ایران
دریافتکنندگان خون قبل از سال ۷۵ آزمایش هپاتیتC بدهند
رییس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه افرادی که قبل از سال ۷۵ خون دریافت کردند باید آزمایش هپاتیتC را انجام دهند از وجود یک میلیون و۴۰۰ مبتلا به هپاتیتB در کشور خبر داد که هنوز مورد شناسایی قرار نگرفتهاند.
به گزارش تسنیم، سیدمؤیدعلویان در نشست خبری روز جهانی هپاتیت، اظهار داشت: خوشبختانه واکسن هپاتیتB در اکثر نقاط کشور وجود دارد و شیوع هپاتیتB به جز در سیستان و گلستان زیر دو درصد و در برخی نقاط به یک درصد کاهش یافته است یعنی افراد زیر ۲۸ سال به زیر یک درصد و افراد زیر ۲۲ سال به زیر نیم درصد کاهش در زمینه این بیماری داشتیم، زیرا یکی از کشورهایی هستیم که واکسیناسیون هپایتB را انجام میدهیم و در ۱۲ ساعت نخست زمان تولد این واکسن تزریق میشود در حالی که در کشورهای منطقه وضعیت بیماری هپاتیت آنها اسفبار است و پوشش زیر یک درصدی دارد در حالی که در ایران این پوشش ۹۹ درصد است.
وی ادامه داد: هم اکنون در زمینه تولید هپاتیتB شرایط خوبی در کشور داریم و بیمهها نیز پوشش میدهند که باعث شده است این داروها ارزانتر شود و بنابراین از نظر دانش فنی و نیروی انسانی برای این بیماری مشکلی نداریم و برآورد میکنیم یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور دچار بیماری هپاتیتB هستند که البته این افراد ناشناخته بوده و باید با غربالگری و شناسایی آنها درمان و مراقبتشان صورت پذیرد.
رییس شبکه هپاتیت ایران تصریح کرد: بیماری هپاتیتC نیز در ایران از سال ۱۳۷۵ به این طرف شناخته و روی آن کار شده است، زیرا قبل از آن اصلاً دانش آزمایشگاهی برای شناخت این بیماری وجود نداشت ولی پس از سال ۷۵ با همت سازمان انتقال خون؛ خون سالم در کشور در اختیار افراد قرار گرفت. بنابراین باید افرادی که قبل از سال ۷۵ خون دریافت کردند حتماً نسبت به هپاتیتC آزمایش دهند؛ زیرا در آن سالها به دلیل آلودگی برخی فاکتورهای خونی بیماران دیالیزی و تالاسمی و… به هپاتیتC مبتلا شدند.
علویان ادامه داد: هپاتیتC نسبت به ۱۰ سال گذشته شیوع آن بسیار کاهش یافته است و از ۱۸ درصد به ۳ درصد در کل کشور با آمار کاهش مواجهیم. همچنین در هموفیلیها نیز نسبت به ۱۰ سال گذشته از شیوع بیش از ۴۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است در تالاسمیها نیز هپاتیتC از بالای ۳۰ درصد به زیر ۷ تا ۸ درصد کاهش یافته است و همه این دستاوردها با کمک وزارت بهداشت، انجمن هپاتیت و نظام شبکه بهداشت صورت پذیرفته است.
وی در ادامه با اشاره به درمان رایگان ۸ هزار بیمار خاص و ابراز خرسندی از کنترل بیماری هپاتیتC گفت: هم اکنون ۵۰۰ بیمار خاص مبتلا به بیماری هپاتیتC داریم که مراحل درمان آنها در حال انجام است.
رییس شبکه هپاتیت ایران همچنین با اشاره به ریشهکنی بیماری هپاتیتC تا سال ۱۴۱۰ در کل کشور گفت: برآورد ما در حوزه بیماران خاص ریشهکنی هپاتیتC تا سال ۱۴۰۰ است یعنی ۵ سال زودتر از کل کشور.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.