در نشست مدیران صنعت گاز مطرح شد خیز گازی ایران برای افزایش صادرات به ۸۰ میلیارد مترمکعب تخفیف فروش گاز به ترکیه منتفی شد سمیه مهدوی- نخستین نشست آموزشی صنعت نفت با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز، مدیر امور بینالملل، مدیر گازرسانی و مدیر برنامهریزی شرکت گاز روز گذشته در سالن شهید بهشتی وزارت نفت […]
در نشست مدیران صنعت گاز مطرح شد
خیز گازی ایران برای افزایش صادرات به ۸۰ میلیارد مترمکعب
تخفیف فروش گاز به ترکیه منتفی شد
سمیه مهدوی- نخستین نشست آموزشی صنعت نفت با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز، مدیر امور بینالملل، مدیر گازرسانی و مدیر برنامهریزی شرکت گاز روز گذشته در سالن شهید بهشتی وزارت نفت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، حمیدرضاعراقی، معاون وزیر نفت، با اشاره به مصرف روزانه ٧٠٠ میلیون مترمکعب گاز در بخشهای مختلف، گفت: این مقدار تا پایان برنامه ششم توسعه به ١,٢ میلیارد مترمکعب میرسد.
وی در میان اصحاب رسانه با اشاره به اینکه ٩٠ درصد نیروگاههای کشور از گاز طبیعی استفاده میکنند، اظهارداشت: در حال حاضر پالایشگاهها روزانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف میکنند. این بزرگترین رکوردی است که در طول تاریخ کشور زده شده است.
او با اشاره به اهمیت نقش گازرسانی در صنعت کشور، افزود: نقش اساسی این جنس انرژی در پالایشگاهها و در شبکههای توزیع کشور غیرقابل انکار است و یک لحظه درنگ و توقف در فرایند گازرسانی چه در سطح داخلی و چه در سطح بینالمللی بحرانآفرین میشود.
عراقی گفت: تمام فازهای پارسجنوبی توسط شرکت گاز تغذیه میشوند، حتی در حادثه شهران گازرسانی ۹۰ درصدی منطقه پس از دو ساعت از وقوع حادثه، توسط شرکت گاز برقرار شد.
همچنین در ادامه مدیر امور بینالملل شرکت گاز با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حجم صادرات گاز ایران به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: این درحالی است که در این مدت حجم واردات گاز ایران از ترکمنستان حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.
این عضو هیأت مدیره شرکت گاز با تأکید بر اینکه براساس اهداف برنامه ششم توسعه باید حجم صادرات گاز ایران تا سقف ۸۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش یابد، اظهار داشت: از این رو بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد مترمکعب گاز صرفاً به کشورهای همسایه صادر میشود.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی ۱۰ کشور همسایه و منطقه خاورمیانه ظرفیت واردات گاز طبیعی از ایران را دارند، بیان کرد: علاوه بر این کشورهایی همچون چین و هند هم جز بازارهای هدف صادرات گاز ایران به شمار میروند.
وی با بیان اینکه در کنار خط لوله، صادرات گاز از مسیر محمولههای «ال.ان.جی» یکی از گزینههای در دستور کار در دوره پسابرجام است، یادآور شد: در صورت تکمیل پروژه ایران «ال.ان.جی» حتی امکان صادرات گاز از طریق «ال.ان.جی» به کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن فراهم میشود.
رمضانی در ادامه در خصوص ادعای اخیر وزیر انرژی ترکیه مبنی بر اخذ تخفیف ویژه گازی از ایران پس از پیروزی این کشور در داوری بینالمللی، توضیح داد: بوتاش ترکیه از شرکت گاز ایران به دلیل پایبند نبودن به اصول قراردادی (نامطمئن بودن تأمین گاز و تأمین گاز با کیفیت مطلوب) و قیمت بالای گاز ارسالی، به دیوان داوری بینالمللی شکایت کرده است.
مدیر امور بینالملل شرکت گاز، افزود: ترکیه همچنین در زمینه نامطمئن بودن صادرات گاز از سوی ایران درخواست کاهش ٢٥ درصدی قیمت گاز از اوایل سال ٢٠٠٥ میلادی را ارایه کرده بود که دیوان داوری بینالمللی این شکایت را رد کرد.
وی با بیان اینکه ادعای دوم مبنی بر قیمت بالای گاز نیز تاکنون به نتیجه نرسیده و پیشبینی میشود تا دو یا ۳ ماه آینده رأی نهایی دیوان صادر شود، گفت: ادعای دوم ترکیه جنبه قراردادی دارد بهطوری که در قرارداد پیشبینی شده است که هریک از طرفین بنابر شرایطی که بر بازار حاکم است بتوانند طی دوران قرارداد، ۵ بار و به فاصله ۳ سال درخواست تجدید نظر در زمینه قیمت گاز به دیوان داوری ارایه کنند.
این مقام مسؤول، تأکید کرد: ترکیه تقاضای کاهش ۳۷.۵ درصدی قیمت گاز را از اوایل سال ٢٠١٢ میلادی را مطرح کرده که این موضوع حدود ۴ سال است که در دیوان در دست بررسی بوده و شرکت گاز دفاع خوبی را انجام داده است.
رمضانی با اعلام اینکه با اشاره به اظهار نظر مقامات ترکیه، تصریح کرد: اظهار نظرهایی که مقامات ترکیه مطرح کردهاند گمانه زنی است به دلیل این که دیوان داوری یک مرجع بیطرف بوده و هیچ مقامی اطلاع ندارد که رأی صادر شده چه خواهد بود.
گازرسانی به ٤ منطقه از طریق سی.ان.جی
.
همچنین مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، گفت: تاکنون از ٤٠ هزار روستای کشور به ٢٠ هزار روستا گازرسانی شده و گازرسانی به ۵ هزار و ٧٠٠ روستا نیز در دست اجراست.
ناصرابراهیمی با اشاره به بخشنامه وزیر نفت در حوزه گازرسانی به روستاهای بالای ٢٠ خانوار، اظهار کرد: براساس این بخشنامه، به ازای هر خانوار ٦ میلیون تومان اعتبار برای گازرسانی به روش خط لوله در نظر گرفته شده و در صورت افزایش این هزینه باید روشی دیگر جایگزین کنیم.
وی با بیان این که سی.ان.جی بهعنوان نخستین روش جایگزین مطرح است، افزود: تاکنون ۴ منطقه کشور برای گازرسانی به این روش مشخص شده که هفته آینده نخستین پروژه گازرسانی به شهر بیدروبه از توابع شهرستان اندیمشک استان خوزستان افتتاح میشود.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: دو پروژه در منطقه لاریجان و شهر پول در شهرستان نوشهر استان مازندران نیز در دست اجراست.
وی با بیان این که هم اکنون گازرسانی به ۵ شهر استان اصفهان نیز در دست اجراست، تأکید کرد: این شهرها حدود ٢٦٠ کیلومتر از شبکه گاز فاصله دارند و گازرسانی به آنها به روش سی.ان.جی انجام میشود.
افزایش حجم فرآورش گاز به ٣٨٥ میلیارد متر مکعب
شبکه گازرسانی کشور تا پایان برنامه ششم توسعه با اجرای ١٠ هزار کیلومتر شبکه جدید به ٤٦ هزار کیلومتر میرسد.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران، گفت: خط لوله گاز نهم و یازدهم سراسری و تکمیل خط لوله ششم سراسری از جمله خطوطی است که تا پایان برنامه ششم توسعه اجرا میشوند.
محمدرضاقدسیزاده افزود: اجرای خط نهم سراسری افزون بر افزایش ظرفیت صادرات گاز، پایداری انتقال گاز غرب کشور را نیز افزایش میدهد.
وی در ادامه با اشاره به دیگر برنامههای تعریف شده برای صنعت گاز در برنامه ششم توسعه گفت: با ورود فازهای جدید پارس جنوبی، ظرفیت فرآورش گاز از ٧٠٠ میلیون مترمکعب کنونی به یک میلیارد و ١٤٠ میلیون مترمکعب افزایش مییابد.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: با تحقق این برنامه، حجم فرآورش گاز تا پایان برنامه ششم توسعه به ٣٨٥ میلیارد مترمکعب میرسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.