بازار مسکن تا انتخابات ۹۶ راکد میماند یک کارشناس معتقد است که بخش مسکن تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده از رکود خارج نخواهد شد. به گزارش ایسنا سعید آگشته اظهار کرد: اقتصاد ایران در همه بخشها معمولاً ۷ تا ۸ ماه قبل و ۵ تا ۶ ماه بعد از انتخابات ریاست […]
بازار مسکن تا انتخابات ۹۶ راکد میماند
یک کارشناس معتقد است که بخش مسکن تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده از رکود خارج نخواهد شد.
به گزارش ایسنا سعید آگشته اظهار کرد: اقتصاد ایران در همه بخشها معمولاً ۷ تا ۸ ماه قبل و ۵ تا ۶ ماه بعد از انتخابات ریاست جمهوری وارد رکود میشود. این اتفاق حتی زمانهایی که با اوج فروش و تحرک در کلیه بازارها از جمله بازار مسکن مواجهیم نیز رخ میدهد. به همین دلیل با توجه به رکود فعلی بخش مسکن پیشبینی میشود این بازار تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ از رکود خارج نشود.
وی افزود: از مهرماه سال جاری که وارد فضای رقابتهای انتخاباتی میشویم، حتماً بازار مسکن با افت مواجه میشود و احتمالاً از نیمه سال ۱۳۹۶ شرایط این بخش مقداری روشن تر خواهد شد.
این کارشناس مسکن در پاسخ به این سؤال که چرا با وجودی که در تیرماه معاملات مسکن تهران ۱۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت، در کل کشور با کاهش ۵۷ درصدی خرید و فروش مواجه شدیم، گفت: یکی از واقعیتهای اقتصاد شهرستانها این است که متأثر از اقتصاد تهران به عنوان پایتخت عمل میکند و در بخش مسکن نیز این موضوع دیده میشود. تهران پیشرو است و شهرهای متوسط و کوچک به تبع آن و به فاصله زمانی یک تا دو ساله حرکت میکنند، اما امسال با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، تحرکات ناچیزی که در بازار مسکن تهران دیده میشود با مدت زمان بیشتری روی شهرستانها تأثیر میگذارد.
به گفته آگشته، احتمالاً در شهر تهران از نیمه دوم سال جاری شاهد افزایش نسبی معاملات خواهیم بود، اما در صدور پروانه ساختمان این اتفاق رخ نخواهد داد؛ زیرا در حال حاضر بازدهی سود بخش مسکن پرریسک و زمانبر است و به همین دلیل سرمایهها وارد بازارهایی میشود که از ثبات بیشتری برخوردارند.
وی تحرک ناچیز معاملات مسکن تهران را ناشی از اثر روانی برجام و کاهش سود بانکی دانست و افزود: سودهای بالای بانکی طی سالهای اخیر باعث شد پولها به سمت بانکها سرازیر شود و بانکها نیز با توجه با اقتصاد بیماری که از آن رنج میبرند، مجبور شدهاند منابع را به طرف بخشهای غیرمولد سوق دهند. به همین دلیل تا زمانی که نرخ سود سپردههای بانکی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد نشود، نمیتوان جنب و جوشی در بازار مسکن مشاهده کرد.
به گفته وی هنوز خواب سرمایه در بخش مسکن بیشتر از سود بانکی است و مردم فعلاً سود سپردهگذاری در بانکها را به سرمایهگذاری در بخش مسکن ترجیح میدهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.