سرمایه‌گذاری خارجی متضمن توسعه ایران نیست

سرمایه‌گذاری خارجی متضمن توسعه ایران نیست استاد اقتصاد دانشگاه تگزاس آمریکا حضور شرکت‌های چندملیتی و سرمایه‌گذاران خارجی را در جهت کسب منافع بیش‌تر آن‌‌ها دانست که نمی‌تواند به‌هیچ‌وجه متضمن توسعه اقتصادی ایران باشد. پروفسور «لویدجف‌دوما» در گفت‌وگو با ‌تسنیم، با بیان این‌که هدف اصلی سرمایه‌گذاران خارجی، کسب بیش‌ترین منافع ممکن و نه توسعه اقتصادی ایران […]

سرمایه‌گذاری خارجی متضمن توسعه ایران نیست

استاد اقتصاد دانشگاه تگزاس آمریکا حضور شرکت‌های چندملیتی و سرمایه‌گذاران خارجی را در جهت کسب منافع بیش‌تر آن‌‌ها دانست که نمی‌تواند به‌هیچ‌وجه متضمن توسعه اقتصادی ایران باشد.

پروفسور «لویدجف‌دوما» در گفت‌وگو با ‌تسنیم، با بیان این‌که هدف اصلی سرمایه‌گذاران خارجی، کسب بیش‌ترین منافع ممکن و نه توسعه اقتصادی ایران است، گفت: تحت شرایط صحیح و مناسبی، شرکت‌های چندملیتی می‌توانند در ایجاد انگیزه برای توسعه مفید واقع شوند؛ اما باید این را به خاطر داشت که هدف اصلی از حضور چنین شرکت‌هایی، نمی‌تواند این موضوع باشد. به عبارتی آن‌‌ها در حالی به ایران خواهند آمد که در تلاش برای سود و منافع بیش‌تر هستند و هر آن چیزی را که لازم است انجام می‌دهند تا هر چقدر می‌توانند را در این راه به دست آورند.

وی افزود: درواقع آن‌‌ها به این موضوع اهمیت نمی‌دهند که آن‌چه انجام می‌دهند باعث تشویق توسعه ایران می‌شود و یا باعث مداخله در جریان اقتصادی خواهد شد. اگر ایران قادر به تنظیم نوع درستی معامله با شرکت‌های چندملیتی باشد، می‌توان منافعی را در این میان برشمرد، اما چیزی که باید در نظر داشت این است که هیچ‌چیزی به‌صورت قطعی تضمین‌شده نیست.

وی زیرساخت‌های لازم جهت رشد اقتصادی و همچنین حضور سرمایه‌گذاران خارجی را همان زیرساخت‌های توسعه محلی عنوان کرد و افزود: برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی لازم است تا وضعیت حمل‌ونقل، تأمین منابع برق و آب و زیرساخت آسیب‌پذیر درمانی بیش‌ از پیش بهبود یابد.

استاد اقتصاد دانشگاه تگزاس، همچنین با اشاره به نقش عمیق و مؤثر ترکیه در بازار اقتصادی سوریه، مشکل اصلی را بحران سوریه دانست که باید قبل از همه‌ چیز پایان یابد و ادامه داد: ترکیه به‌صورت بالقوه توانایی نقش‌آفرینی بیش‌تری در بازار اقتصادی سوریه دارد؛ اما آن‌چه مهم‌تر به نظر می‌رسد پیدا کردن یک راه معقول برای پایان دادن به هرج‌ومرج سوریه، به عنوان یک مسأله جدی‌تر است.

 

وی صادرات مستقل نفت از سوی کردهای عراق را به وجود آورنده مشکل بزرگی برای کشور عراق عنوان ‌کرد و گفت: به وسعتی که کرد‌ها به‌طور مستقل و جدا از دولت مرکزی عراق، دست به فعالیت اقتصادی و صادرات نفت می‌زنند، کاهش شدید درآمد نفتی به عنوان مشکل دیگری برای کشور عراق مطرح خواهد شد.