کاهش ۵۰ پلهای رتبه ایران در حوزه محیطزیست طی یک دهه اخیر رییس دانشکده محیطزیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری مشکلات و چالشهای متعدد محیطزیستی ایران از کاهش ۵۰ رتبهای کشور به لحاظ شاخصهای بینالمللی محیطزیستی در یک دهه اخیر خبر داد. کاهش ۵۰ پلهای رتبه ایران در حوزه […]
کاهش ۵۰ پلهای رتبه ایران در حوزه محیطزیست طی یک دهه اخیر
رییس دانشکده محیطزیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری مشکلات و چالشهای متعدد محیطزیستی ایران از کاهش ۵۰ رتبهای کشور به لحاظ شاخصهای بینالمللی محیطزیستی در یک دهه اخیر خبر داد.
به گزارش ایرنا از واحد علوم و تحقیقات، دکتر مجید عباسپور با بیان اینکه در حوزه محیطزیست توفیقات زیادی حاصل نشده است، گفت: اقداماتی که در سطح جهانی در حوزه محیطزیست صورت میگیرد به مراتب با سرعت بیشتری نسبت به اقدامات صورت گرفته در این حوزه در ایران است و همین امر موجب کاهش رتبه ایران در ۱۰ سال اخیر از ۵۵ به ۱۰۵ شده است؛ هرچند رویکرد دولت یازدهم در دو سال گذشته در ارتباط با محیطزیست جای قدردانی دارد.
وی با بیان اینکه دانشکده محیطزیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات اولین دانشکده تخصصی محیطزیست در ایران است، ادامه داد: دانشگاهها میتوانند در زمینه آموزش و پژوهش ارتباط خوبی با صنعت و به خصوص بخش محیطزیست داشته باشند؛ ظرفیت علمی و پژوهشی مناسبی در دانشگاهها وجود دارد که با ارتباطی مناسب میتوان از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
عباسپور توجه به محیطزیست و حفظ و صیانت از آن را در امر توسعه بسیار حایز اهمیت دانست و افزود: برخی از مدیران در بحث توسعه و محیطزیست، محیطزیست را در اولویت چندم خود قرار میدهند؛ این در حالی است که این مقوله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در امر توسعه باید به عوامل مخرب محیطزیست توجه ویژهای شود.
وی تصریحکرد: برای توسعه در یک منطقه، باید به مسایل متعددی توجه کرد و ماهیت این مسایل و تبعات اجرای پروژههای توسعهای را به دقت بررسی کرد و مسایلی نظیر جمعیت شناختی منطقه، اقتصاد مردم، وضعیت منابع طبیعی و زیستمحیطی و شرایط موجود در آن منطقه را مورد بررسی قرارداد.
عباسپور ادامه داد: در مرحله دوم باید فعالیتهایی راکه میتواند به محیطزیست آسیب برساند، مشخص کرد و اقدامات لازم و ضروری برای به حداقل رساندن این فعالیتها را مورد بررسی قرارداد.
رییس دانشکده محیطزیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه انرژی و محیطزیست ارتباط تنگاتنگی دارند، افزود: یکی از مشکلات اصلی حوزه انرژی، مصرف بیرویه و آلودگی محیطزیست ناشی از میزان مصرف است که در این راستا انرژیهای نو و تجدیدپذیر اهمیت ویژهای دارند.
وی یادآور شد: واحد علوم و تحقیقات با تدریس رشتههایی نظیر انرژیهای تجدیدپذیر و مهندسی انرژی و فعالیت در این حوزه (واگذاری کرسی انرژیهای تجدیدپذیر از سوی یونسکو از نتایج فعالیت این واحد است) در این عرصه پیشگام بوده است.
عباسپور راهاندازی و تدریس رشتههای جدیدی نظیر آلودگی دریا و شیمی دریا برای اولین بار در کشور را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این واحد به منظور مقابله با چالشهای محیطزیستی عنوان کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.