تقویت ۳۴ پله‌ای شاخص کل بورس

تقویت ۳۴ پله‌ای شاخص کل بورس معامله‌گران بازار سهام دیروز با تقویت ۳۴ واحدی شاخص کل بورس تهران شاهد معاملات آرام و متعادل در نماد معاملات شاخص‌‌سازی چون معدنی‌‌ها و برخی پالایشی‌‌ها بود. به گزارش فارس، شاخص کل هموزن نیز با رشد ۲۸ واحدی عدد ۱۳ هزار و ۹۷۳ واحد را برای خود ثبت کرد. […]

تقویت ۳۴ پله‌ای شاخص کل بورس

معامله‌گران بازار سهام دیروز با تقویت ۳۴ واحدی شاخص کل بورس تهران شاهد معاملات آرام و متعادل در نماد معاملات شاخص‌‌سازی چون معدنی‌‌ها و برخی پالایشی‌‌ها بود.

به گزارش فارس، شاخص کل هموزن نیز با رشد ۲۸ واحدی عدد ۱۳ هزار و ۹۷۳ واحد را برای خود ثبت کرد. در این روز همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۱۰۵ واحدی به رقم ۸۴ هزار و ۸۷۵ واحد رسید.

شاخص بازار اول نیز در حالی با افزایش ۱۱ واحدی به رقم ۵۳ هزار و ۱۴۵ واحد رسید که شاخص بازار دوم با ۱۵۰ واحد افزایش عدد ۱۶۳ هزار و ۲۷۲ واحد را تجربه کرد.

همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) بدون تغییر محسوسی به رقم ۷۹۶ واحد رضایت داد.

براساس این گزارش، دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت همراه اول با ۴۲ واحد، مخابرات ایران با ۳۰ واحد و صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با ۲۹ واحد افزایش بیش‌ترین تأثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت فولاد مبارکه با ۳۸ واحد، ایران خودرو با ۳۱ واحد و سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی با ۲۲ واحد کاهش بیش‌ترین تأثیر منفی را بر محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۷۷۵ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۵۳ هزار و ۴۵۳ نوبت دادوستد بود.

طی معاملات این روز نماد معاملاتی شرکت‌های سیمان سپاهان، حق تقدم استفاده نشده بانک آینده، پرمیت، سرمایه‌گذاری توسعه و عمران استان کرمان، اوراق اجاره صپارس از سوی ناظر بازار متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه سرمد، مهندسی ساختمان و تأسیسات راه‌آهن، سرمایه‌گذاری مسکن تهران، لوازم خانگی پارس، گروه صنعتی سدید، لوله و ماشین‌سازی ایران، سیمان شرق، سیمان کردستان، سیمان خوزستان، فرآوری مواد معدنی ایران، قند نقش جهان، بیمه دانا بازگشایی شدند.

طی معاملات روز گذشته ۴۷ میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان به ارزش کم‌تر از ۶ میلیارد تومان میان کدهای درون‌گروهی دست به دست شد. در نماد گروه صنایع کاغذ پارس نیز دیروز ۱۳ میلیون سهم به صورت بلوکی به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان جابه‌جا شد.

در بانک خاورمیانه اما روز گذشته ۱۰٫۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲٫۵ میلیارد تومان میان کدهای درون گروهی صنایع عمده منتقل شد.

معاملات کد به کد به جابه‌جایی ۸ میلیون سهمی گسترش صنایع انرژی آذراب به ارزش بیش از ۱٫۵ میلیارد تومان نیز منتهی شد. در گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید نیز دیروز ۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون تومان با معاملات انتقالی میان کدهای درون‌گروهی روبه‌رو شد.

براساس این گزارش، روز گذشته بازار سهام اگر چه با معاملات آرام و متعادل در فضایی کم‌حجم دنبال شد که همپای بازارگردانی ضعیف برخی حقوقی‌‌ها در گروه‌های پیشرو سنتی بازار برخی معامله‌گران ترجیح دادند تا با نقد کردن بازدهی‌های به دست آمده در بازار اول به دنبال جذب سهم‌های ارزان شده بازار دوم با استراتژی کوتاه‌مدت‌نگری به تکاپو بیفتند.

در این بین بازار سهام تلاش می‌کند تا با شناسایی برخی گروه‌های ارزنده لیدرهای گمنام را برای خود دست و پا کند. گروه‌هایی که در روزهای کسادی خودرویی‌‌ها و بانک‌ها بهانه‌ای برای سهامداری معامله‌گران پیدا کنند.

در گروه پالایشی‌‌ها «شبریز» همچنان پیشرو این گروه با برجای گذاشتن صف خرید نه چندان پایدار ۴ میلیون سهمی بود، در این نماد معاملاتی امروز کم‌تر از ۱۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۶٫۵ میلیارد تومان معامله شد که عمده خریداران آن حقیقی‌‌ها بودند.

در گروه معدنی‌‌ها نیز دوقلوهای سنگ آهنی با حمایت حقوقی روبه‌رو شدند هر چند که تعدیل قیمت‌ها از صفر تابلو فراتر نمی‌رود.

همچنین نماد معاملاتی گروه صنایع کاغذ پارس در حالی بیش از ۱۰۱٫۵ میلیون سهم به ارزش کم‌تر از ۲۶ میلیارد تومان معامله شد که هجوم تقاضا در نماد معاملاتی صف خرید ۱۵ میلیون سهمی را برای این سهم رقم زد. در گروه محصولات کاغذی کاغذسازی کاوه و کارتن ایران نیز امروز با رنج شدن قیمت‌ها در بالا‌ترین دامنه نوسان قیمتی روبه‌رو بود.

 

گفتنی است، بازار سهام بازاری متعادل و کم‌حجم بود که در آن علاوه بر تلاش برای خرید اوراق بدهی تکاپو برای یافتن لیدرهای گمنام برای نوسان‌گیران قابل تأمل بود.