شفافیت قیمت و حذف واسطه، از مزایای عرضه مرغ در بورس کالا

شفافیت قیمت و حذف واسطه، از مزایای عرضه مرغ در بورس کالا رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ و گوشت گفت: بورس کالا باعث حذف دلالان و واسطه‌ها از بازار مرغ می‌شود. به گزارش ایسکانیوز، با توجه به این‌که شفافیت و کشف قیمت واقعی کالا‌ها یکی از ویژگی‌های اصلی بورس کالا به شمار می‌رود، این ویژگی […]

شفافیت قیمت و حذف واسطه، از مزایای عرضه مرغ در بورس کالا

رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ و گوشت گفت: بورس کالا باعث حذف دلالان و واسطه‌ها از بازار مرغ می‌شود.

به گزارش ایسکانیوز، با توجه به این‌که شفافیت و کشف قیمت واقعی کالا‌ها یکی از ویژگی‌های اصلی بورس کالا به شمار می‌رود، این ویژگی باعث شده تا وزیر جهاد کشاورزی با هدف شفافیت در میزان عرضه و تقاضا و همچنین تأمین به موقع و کافی محصولات، اقدام به عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران کند.

این اقدام در بازار منجر به حذف دلالان و واسطه‌هایی خواهد شد که بازار را دچار نوسان می‌کنند و نیز می‌توان گفت بورس کالا زمینه داد و ستد مستقیم بین فروشندگان و خریداران را فراهم خواهد کرد.

حال برای روشن شدن این‌که بورس کالا چه تأثیری بر قیمت مرغ در بازارکنونی این محصول می‌گذارد گفت‌وگویی با رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ و گوشت شده که در ادامه خواهید خواند.

محمد یوسفی، رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ و گوشت درباره عرضه مرغ در بورس کالا گفت: مرغ یا هر کالای دیگری که در بورس کالا عرضه می‌شود قیمت روشن و شفافی خواهد داشت که ممکن است این روشنی قیمت در بازار وجود نداشته باشد.

وی در ادامه با بیان این‌که قیمت کالای عرضه شده در بورس کالا شفاف و مشخص خواهد بود، گفت: چنین اقدامی باعث کوتاه شدن دست واسطه‌ها و دلالان در تعیین قیمت می‌شود همچنین افراد با مراجعه به سایت بورس کالا از قیمت روز کالای موردنظر با خبر خواهند شد و دیگر مجبور به خرید کالا با قیمت بالاتر نخواهند شد.

یوسفی خاطرنشان‌کرد: ورود مرغ یا هر کالای دیگری به بورس کالا روند مثبتی است که به ثبات قیمت در بازار کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به عرضه مرغ منجمد در بازار گفت: گرچه دولت در عرضه مرغ منجمد در بازار با ضرر دو تا ۳ هزار تومانی در هر کیلو همراه است اما در راستای تنظیم بازار دست به چنین اقدامی زده است بنابراین افراد می‌بایست از خرید مرغ منجمد در بازار استقبال کنند تا مجبور به خرید این کالا با قیمت بالاتر نباشند.

محمد یوسفی در پاسخ به سؤالی مبنی بر دلایل نوسانی بودن قیمت مرغ در چند وقت اخیر گفت: دلیل اصلی این موضوع بالا رفتن قیمت مواد اولیه، قیمت دان و جوجه بوده که تأثیر به سزایی را بر قیمت مرغ در این مدت داشته است.

وی با اشاره به تأثیر گرمای اخیر بر تولید مرغ گفت: گرما باعث شد تا علاوه بر تأخیر در ورود تولیدات مرغ به بازار تا حدودی از رشد به موقع مرغ‌ها هم جلوگیری شود.

همچنین در ادامه به افزایش قیمت ذرت و جوجه اشاره کرد و گفت: این اتفاق باعث افزایش ۵۰درصدی قیمت این کالا نسبت به اوایل سال جاری و سال گذشته شد. بنابراین محصولات کم‌تری وارد بازار شد که منجر به کاهش قیمت مرغ بعد از ایام ماه رمضان نشد.

رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ و گوشت درباره روند کنونی صادرات مرغ به عراق گفت: با توجه به این‌که صادرات یک مقوله رقابتی است باعث شده تا شرایط صادرات چندان رضایت بخش نباشد زیرا در رقابت فعلی کشوری موفق خواهد بود که شرایط بهتری را در این زمینه داشته باشد.

رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ و گوشت با اشاره به رقابتی بودن بازار مرغ در بخش صادرات گفت: تا ۴ یا ۵ ماه گذشته مرغداران قادر به رقابت با کشورهایی همانند برزیل و ترکیه بودند اما طی چند وقت گذشته به دلیل این‌که ترکیه از نظر قیمت و کیفیت از ایران پیشی گرفت باعث شد تا صادرات این کشور به عراق در اولویت قرار گیرد.

یوسفی خاطرنشان‌کرد: دولت در راستای رونق صادرات مرغ به دیگر کشور‌ها درصدد بود تا به ازای هرکیلو ۱۰۰۰ تومان یارانه صادرات قرار دهد که در حال حاضر این امر محقق نشده است.

 

وی در پایان اظهارداشت: صادرات سازوکار خاص خود را دارد. کشورهایی که صادرکننده هستند از محل سودی که در داخل کشورشان می‌برند باید زیان بخش صادرات خود را جبران می‌کنند. غیر از مسایل دیگر مانند قیمت تمام شده و بهره‌های بانکی که بسیار پایین‌تر از کشور ما است. حتی در بعضی از کشور‌ها بهره بانکی در نظر گرفته شده صفر است.