هشدار نسبت به احتمال شیوع بیماری کریمه گنگو آغاز مبارزه با کنه با افزایش گرم شدن هوا و تشدید فعالیت کنهها به عنوان ناقل اصلی بیماری تب کریمه گنگو دامپزشکی استان نسبت به احتمال شیوع این بیماری هشدار داد. به گزارش مهر، تب خونریزیدهنده کریمه گنگو (CCHF) بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که […]
هشدار نسبت به احتمال شیوع بیماری کریمه گنگو
آغاز مبارزه با کنه
با افزایش گرم شدن هوا و تشدید فعالیت کنهها به عنوان ناقل اصلی بیماری تب کریمه گنگو دامپزشکی استان نسبت به احتمال شیوع این بیماری هشدار داد.
به گزارش مهر، تب خونریزیدهنده کریمه گنگو (CCHF) بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که برای اولین بار در کریمه (شوروی سابق) و کشور کنگو گزارش شده است و سپس در کشورهای مختلف جهان شناسایی و گزارش شد.
عامل بیماری تب خونریزیدهنده، ویروسی از خانواده بناوریده است که از طریق گزش کنه، تماس با دام آلوده، تماس با بافت خون و ترشحات دام و انسان آلوده قابل انتقال است.
در دام علایم مشخصی از این بیماری وجود ندارد، ولی در انسان بیماری با تب بالا، دردهای عضلانی و سردرد شروع و با خونریزی عمومی در بدن به مرگ منتهی خواهد شد.
مبارزه با ناقل بیماری (کنه) از طریق سمپاشی دامها و اماکن دامی، رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام در کشتارگاهها، عدم استفاده از گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی، جلوگیری از نقل و انتقال و ورود و کشتار دامهای مشکوک و غیربومی و خرید دام از محلهای مجاز از اقدامات بهداشتی کنترلی این بیماری است.
بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری است که از طریق گوارش منتقل نمیشود بلکه از راه خون منتقل شده و افرادی که با دام سرو کار دارند باید از پاشیده شدن خون بر پوست و دستها و نقاط بدن با استفاده از دستکش و لباسها جلوگیری کرده و کلیه نکات ایمنی در این زمینه را رعایت کنند.
تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزیدهنده است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود، بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شناسایی و نام تب خونریزیدهنده برای آن اعلام شد.
در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزیدهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است که در سال ۱۹۵۶ در کشور کنگو آفریقا مشاهده شده و از این رو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث نام فعلی تب کریمه کنگو شد.
طرح مبارزه با بیماری کریمه گنگو در آذربایجان غربی آغاز شد
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی آذربایجان غربی از آغاز طرح مبارزه با انگلهای خارج از بدن دام جهت پیشگیری از بیماری تب خونریزیدهنده کریمه گنگو در استان خبر داد و گفت: این طرح از اول مرداد به مدت یک ماه در استان اجرا میشود.
نادر صدقی در گفتوگو با مهر ادامه داد: در راستای مبارزه با بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو با توجه به قابل انتقال بودن بین انسان و دام و همچنین به جهت اینکه ناقل بیماری مذکور کنهها هستند که با افزایش دما فعالیتشان تشدید میشود نسبت به شیوع این بیماری هشدار دارد.
وی ادامه داد: در این راستا اداره کل دامپزشکی استان در۶ شهرستان مرزی سردشت، بوکان، تکاب، پیرانشهر، نقده و مهاباد از اول مردادماه امسال عملیات مبارزه با انگلهای خارج بدن دام را آغاز کرده است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی آذربایجان غربی ادامه داد: این طرح در مدت یک ماه به اجرا درآمده و در طول اجرای آن، عملیات سمپاشی بدن دام سنگین و سبک و بخشی از جایگاه انجام خواهد شد.
صدقی با بیان اینکه امسال تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است، افزود: این اقدام در راستای ارتقای سلامت و بهداشت جامعه اجرا میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.