نگهداری از ۸۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر باقی‌مانده در کشور

نگهداری از ۸۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر باقی‌مانده در کشور مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه اگر مدیریت بخش آب با جدیت پیگیری نشود در ۲۰ سال آینده اتفاقات جبران‌ناپذیری در کشور رخ خواهد داد، گفت: از منابع آب تجدیدپذیر باقی‌مانده که حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب است نگهداری کنیم. محمدحاج‌رسولی‌‌ها در گفت‌وگو […]

نگهداری از ۸۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر باقی‌مانده در کشور

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه اگر مدیریت بخش آب با جدیت پیگیری نشود در ۲۰ سال آینده اتفاقات جبران‌ناپذیری در کشور رخ خواهد داد، گفت: از منابع آب تجدیدپذیر باقی‌مانده که حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب است نگهداری کنیم.

محمدحاج‌رسولی‌‌ها در گفت‌وگو با فارس تصریح کرد: دیگر از منابع ۱۲۰میلیارد مترمکعبی منابع آب تجدیدپذیر برخوردار نیستیم و در حال حاضر از منابع آب تجدیدپذیر باقی‌مانده که ۸۰ میلیارد مترمکعب است باید صیانت و نگهداری کنیم.

وی ادامه داد: باید علاوه بر صیانت و نگهداری از منابع آب تجدیدشونده نسبت به بازیابی منابع گذشته نیز تلاش کنیم، تا حد امکان مصرف آب زیرزمینی را کاهش دهیم و بیش‌تر مصارف خود را به آب‌های سطحی معطوف کنیم.

حاج‌رسولی‌‌ها در پاسخ به این سئوال که طرح تعادل بخشی سفره‌های زیرزمینی می‌تواند در کاهش مصرف آب منابع زیرزمینی کمک کند، گفت: طی برنامه‌ریزی صورت گرفته و تا پایان برنامه ششم توسعه با برنامه‌های مدیریت مصرف و صرفه‌جویی، مصرف ۵٫۷ میلیارد مترمکعبی مخازن به صفر رسیده و از سویی نیز برداشت آب‌های زیرزمینی تا ۱۱میلیارد مترمکعب کاهش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا از برنامه ششم توسعه به بعد، در مدت ۲۰ سال آینده ۱۲۰ میلیارد مترمکعب آب کسر شده از منابع تجدیدپذیر به مرور به سفره‌های زیرزمینی بازگردد.

وی تأکید کرد: در بحث تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی ۱۵ پروژه تصویب شده که ۱۲پروژه مربوط به وزارت نیرو و ۳ پروژه با سایر سازمان‌های اداری مرتبط است پس اگر بحث مدیریت بخش آب با جدیت پیگیری نشود در ۲۰ سال آینده اتفاقات جبران‌ناپذیری در کشور رخ خواهد داد.

 

حاج‌رسولی‌ها در خصوص چاه‌های غیرمجاز شناسایی شده گفت: بیش از ۳۰۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد و متأسفانه چاه‌های غیرمجاز از جمله معضلات اساسی کشور است و چنان‌چه زودتر این مسأله کنترل نشود طی ۲۰ سال آینده پهنه فلات ایران زمین با آسیب‌های جدی مواجه خواهد شد.