دودی‌ها، نمی‌توانند ایمپلنت کنند!

رییس انجمن دندان دندانپزشکان ایران در پاسخ به مناقصه‌مزایده دودی‌ها، نمی‌توانند ایمپلنت کنند! زهرا قره داغی- صبح دیروز نشست خبری ششمین همایش ایمپلنت با حضور باقر شهنی‌زاده، رییس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، فرزانه فرید دبیر علمی ششمین همایش ایمپلنت، امیرحسین شایگان دبیر علمی پریودنتولوژی و حوریه باشی‌زاده دبیر علمی ششمین همایش ایمپلنت برگزار شد. باقر […]

رییس انجمن دندان دندانپزشکان ایران در پاسخ به مناقصه‌مزایده

دودی‌ها، نمی‌توانند ایمپلنت کنند!

زهرا قره داغی- صبح دیروز نشست خبری ششمین همایش ایمپلنت با حضور باقر شهنی‌زاده، رییس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، فرزانه فرید دبیر علمی ششمین همایش ایمپلنت، امیرحسین شایگان دبیر علمی پریودنتولوژی و حوریه باشی‌زاده دبیر علمی ششمین همایش ایمپلنت برگزار شد.

باقر شهنی‌زاده، رییس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ابتدای این نشست با بیان این‌که بهداشت دندانپزشکی امروزه یک بحث مهم به شمار می‌رود، گفت: چالش‌های فراوانی در این زمینه به وجود آمده و باید تلاش کنیم تا میزان پوسیدگی دندان‌‌ها از طریق توجه به بحث بهداشت دندان‌پزشکی کاهش یابد و در این زمینه به استانداردهای بین‌‌المللی برسیم.

شهنی‌زاده اضافه‌کرد: کشورهای مختلفی برنامه‌های گوناگون در زمینه دندانپزشکی داشته به‌طوری که در سوئد و دانمارک میزان پوسیدگی دندان به صفر رسیده است ولی در بعضی از کشور‌ها میزان پوسیدگی بسیار زیاد است. در کشور ما نیز میزان پوسیدگی براساس شاخص DMFT روی ۶ است.

رییس انجمن دندانپزشکان ایران با اشاره به این‌که موضوع ایمپلنت نیز یک نوع پیشگیری در بهداشت دندان محسوب می‌شود، گفت: ایمپلنت در واقع کاشتن یک دندان در جایگزینی یک دندان از دست رفته است که گاهی رویکرد بی‌تفاوت و عدم پذیرش نسبت به این موضوع وجود داشته و گاهی توجه بیش از حد شده است، ما سعی کرده‌ایم این مسأله را بین افراط و تفریط قرارداده و هشدارهای لازم را ارایه دهیم.

این پزشک عمومی تأکیدکرد: در ششمین همایش ایمپلنت موضوعاتی همچون کنترل عفونت اصول و تئوری مهندسی بافت سخت و نرم، رادیوگرافیک در ایمپلنت‌های دندان، نقش پروتز در مهندسی بافت، آناتومی و پاتولوژی سینوس و … مدنظر قرار دارد.

به گفته وی زمانی که بیمار قرار است برای آن ایمپلنت شود باید بافت استخوانی لثه آن مدنظر قرار گیرد و در صورت نیاز بافت استخوانی مصنوعی به صورت پودر استخوان برای آن پیش‌بینی شود. لذا انجام رادیوگرافی از ناحیه مربوطه حایز اهمیت است.

وی با اشاره به این‌که ایران یکی از پرمصرف‌‌ترین کشور‌ها در زمینه ایمپلنت به شمار می‌رود، گفت: به‌طور متوسط هر ایرانی دو دندان پوسیده، کشیده یا پر شده دارد.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا سیگاری‌ها و قلیانی‌ها می‌توانند ایمپلنت کنند، گفت: با توجه به این که انواع دود برای لثه مضر و باعث شل شدن آن می‌شود، این قشر نمی‌توانند ایمپلنت انجام دهند.

امیرحسین شایگان، دبیر علمی پریودنتولوژی ششمین همایش ایمپلنت که با موضوع مهندسی بافت نرم و سخت از ۱۳ تا ۱۵ مرداد در دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد، اظهارداشت: بهترین فاصله کشیدن دندان و انجام ایمپلنت که حداقل دو ماه بوده البته این مسأله به شرایط بیمار بستگی دارد.

وی افزود: افرادی که مبتلا به دیابت بوده و قند کنترل نشده دارند، نمی‌توان برای آن‌ها ایمپلنت گذاشت چرا که این افراد تراکم استخوان در آن‌ها متفاوت بوده و کم‌تر است لذا حفره ایجاد شده برای ایمپلنت سبب پوچ شدن استخوانشان می‌شود.

جراح و متخصص بیماری‌های لثه ادامه داد: همچنین افرادی که عفونت فک داشته و یا کیست ناحیه فک دارد نباید ایمپلنت انجام دهند و افراد دیابتی تنها به شرط کنترل قند خون این عمل برای آن‌ها انجام شدنی است.

شایگان اضافه کرد: آلیاژ استفاده شده برای ایمپلنت تیتانیوم بوده که این آلیاژ واکنش ایمنی در بدن ایجاد نمی‌کند و بدن فرد در واقع تحمل پذیرش این آلیاژ را دارا است.

 

گفتنی است، این همایش سیزدهم تا پانزدهم مرداد ماه با حضور حدود دو هزار نفر شرکت‌کننده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.