برای مقابله با افشای اطلاعات سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی وارد فاز اجرایی شد سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا)، پیرو مصوبه ۵۹ شورایعالی فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران به صورت رسمیآغاز به کار کرد. به گزارش ایسنا، در مراسم رونمایی رسمی از این سامانه که توسط سازمان فناوری […]
برای مقابله با افشای اطلاعات
سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی وارد فاز اجرایی شد
سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا)، پیرو مصوبه ۵۹ شورایعالی فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران به صورت رسمیآغاز به کار کرد. به گزارش ایسنا، در مراسم رونمایی رسمی از این سامانه که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران به صورت آنلاین برگزار شد، ناصر اسماعیلی؛ مدیر پروژه سماوا، تهدیدات و زیانهای فضای مجازی از جمله جعل هویت افراد و باجخواهی سایبری را از جمله مواردی عنوان کرد که ضرورت راهاندازی سامانه احراز هویت معتبر را ایجاد کرده است. وی با تأکید بر اینکه این سامانه با ارائه اطلاعات پایه هویتی به سازمانها، دستگاهها و کسبوکارها از خطرات جمعآوری و افشای اطلاعات در فضای مجازی جلوگیری میکند، گفت: این سامانه در سطوح مختلف امکان استعلام هویت بر پایه کد ملی از طریق سامانه شاهکار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بر پایه اطلاعات سجلی از طریق سازمان ثبتاحوال و بر پایه اطلاعات اتباع خارجی از طریق وزارت کشور را فراهم میکند. اسماعیلی؛ گفت: در همین حال استعلام شناسه املاک از طریق سازمان ثبت اسناد، کدپستی از طریق شرکت پست، استعلام شناسه مالی از طریق بانک مرکزی و شناسه معتبر وسایلنقلیه از طریق سامانه نیروی انتظامی با سامانه سماوا ممکن است.
به گفته وی؛ این سامانه از شهریور۹۹ به صورت آزمایشی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و هماکنون ۳۸ شرکت و کسبوکار به این سامانه متصل شده و دومیلیون ۸۰۰ هزار استعلام احراز هویت نیز در آن به ثبت رسیده است. در این مراسم بهنام ولیزاده؛ معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز، گفت: سند نظام هویت معتبر در جلسه ۵۹ شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسیده است که در آن مقرر شد تأمینکنندگان شناسه هویتی پایه در کشور مشخص شوند و سازمان فناوری اطلاعات نسبت به ایجاد سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی اقدام کند. وی گفت: نگاشت نهادی این سند توسط کمیسیون عالی امنیت مرکز ملی فضای مجازی انجام شد و مطابق با آن سازمانهایی چون تنظیم مقررات ارتباطات، ثبتاحوال، وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد، شرکت پست، بانکمرکزی و نیروی انتظامیبهعنوان تأمینکنندگان شناسه هویت معتبر اعلام شدند. ولیزاده؛ هدف از ایجاد سامانه سماوا را جلوگیری از نشت اطلاعات عنوان کرد و گفت: اتفاقی که روز گذشته در افشای اطلاعات ۳۰میلیون کاربر یکی از بانکها رخ داد به دلیل تجمیع اطلاعات هویتی افراد در سامانههای دستگاهی بوده که نشتی اطلاعات را به همراه دارد. اما در صورت استفاده دستگاهها از سامانه سماوا، اطلاعات هویتی افراد در یک سازمان تجمیع نخواهد شد و اینگونه اتفاقات کاهش مییابد. معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: سماوا فقط یک سامانه احراز هویت کدملی و یا احراز هویت سجلی نیست و مؤلفهها و کاربردهای مختلف دارد و تطابق اطلاعات افراد حقیقی، حقوقی و کسبوکارها با شناسههای مختلفی از جمله شناسایی هویت سجلی و شناسه هویتی اشیاء از طریق این سامانه قابل انجام است. در همین حال در این سامانه امضای الکترونیکی نیز پیادهسازی شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.