ورود ۲۰ میلیارد دلار کالاهای قاچاق به کشور مشکلی اساسی است

  در پی ورود میوه‌های تابستانه قاچاق به بازار میوه، رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران تصریح‌کرد: جای سؤال است کالاهای قاچاق با این حجم از چه کانالی به کشور وارد می‌شوند و مبادی ورودی کشور چگونه است که گروهی کالا‌ها قاچاق می‌کنند؟ به گزارش ایسنا، احمد صادقیان درباره‌ قاچاق میوه به […]

 

در پی ورود میوه‌های تابستانه قاچاق به بازار میوه، رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران تصریح‌کرد: جای سؤال است کالاهای قاچاق با این حجم از چه کانالی به کشور وارد می‌شوند و مبادی ورودی کشور چگونه است که گروهی کالا‌ها قاچاق می‌کنند؟

به گزارش ایسنا، احمد صادقیان درباره‌ قاچاق میوه به کشور اظهارکرد: ورود کالاهای قاچاق که فقط در سال گذشته ۲۰ میلیارد دلار بوده است به کشور مشکل اساسی است و فقط بحث قاچاق مختص به میوه نیست. چه کالایی وجود دارد که از طریق قاچاق به کشور وارد نشود؟ گروه‌هایی هستند که برای قاچاق از روش‌های خاصی استفاده می‌کنند و ارتباطات خاصی دارند و این‌طور نیست که هر کسی بتواند میوه یا کالای دیگر را به صورت قاچاق وارد کند.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: آمارهای عجیب و غریبی برای حجم قاچاق به کشور وجود دارد که جای سؤال است کالاهای قاچاق با این حجم از چه کانالی به کشور وارد می‌شوند؟ واقعاً مبادی ورودی کشور چگونه است که گروه‌هایی به صورت تیمی کالاهایی را به صورت قاچاق وارد می‌کنند؟

صادقیان ادامه داد: مسؤولان مربوطه باید شبکه‌های قاچاق را شناسایی کنند. جای سؤال است مگر توان مقابله با قاچاق و قاچاقچیان وجود ندارد و اگر وجود دارد چرا جلوگیری نمی‌شود.

وی اضافه کرد: تولیدکننده انواع میوه هستیم.۶۰۰ هزار تن سیب در سردخانه‌ها مانده است. فقط یکی از استان‌‌ها اعلام کرده که ۶۰ هزار تن انگور در سردخانه‌هایش انبار شده است. از سوی دیگر پرتقال روی دست باغداران مانده است و با همه این اوصاف، این همه میوه با تنوع زیاد به کشور قاچاق می‌شود.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران در مورد این‌که گفته شده میوه‌های قاچاقی به داخل کشور امحاء می‌شوند، گفت: امحا کردن راهکار خوبی نیست، چرا که این کار از نظر شرع درست نیست باید این محصولات مصادره شود و در اختیار بخش‌هایی که نیازمند هستند، قرار گیرد.

صادقیان در مورد تردید نسبت به سلامت و بهداشت میوه‌های قاچاق شده به کشور اظهارکرد: می‌توان سلامت و بهداشت این محصولات را آزمایش و بررسی کرد و اگر مشکلی داشتند امحا شوند.

 

وی ادامه داد: اگر بخواهند می‌توانند با قاچاق مقابله کنند. مسؤولان نشان داده‌اند که کارهای سخت‌تر از این هم با یک تصمیم قاطع می‌توانند انجام دهند. در این مورد هم باید موضوع جدی گرفته شود. سال‌های سال است که کشور و منافع ملی از قاچاق آسیب می‌بیندو از درآمد نفت ما بیش‌تر است.