سوزاندن فرصتهای شغلی با صادرات مواد خام معدنی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با اشاره به اینکه برخی صادرکنندگان موادخام معدنی به دلیل سود بیشتر از فروش آن به تولیدکنندگان داخلی خودداری میکنند، گفت: جهتدهی صادرات به سمت مواد خام معدنی، عملاً قدرت چانهزنی مبادلات تجاری و بسترهای صادرات فرآوری محصولات را محدود میسازد. […]
سوزاندن فرصتهای شغلی با صادرات مواد خام معدنی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با اشاره به اینکه برخی صادرکنندگان موادخام معدنی به دلیل سود بیشتر از فروش آن به تولیدکنندگان داخلی خودداری میکنند، گفت: جهتدهی صادرات به سمت مواد خام معدنی، عملاً قدرت چانهزنی مبادلات تجاری و بسترهای صادرات فرآوری محصولات را محدود میسازد.
رمضانعلیسبحانیفر در گفتوگو با خانه ملت با بیان اینکه در بخش صنایع و صادرات موادمعدنی اشکالات عمدهای وجود دارد، گفت: باید با سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی مواد معدنی هرگونه روزنه و توجیه برای صادرات مواد معدنی به صورت خام را بست، اما متأسفانه برخی صادرکنندگان به دلیل اینکه صادرات مواد خام معدنی سود بیشتری برای آنها به همراه دارد، از فروش آن به تولیدکنندگان داخلی خودداری میکنند.
نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی، افزود: زمانی که جهتدهی صادرات، به سمت مواد خام معدنی سوق داده شود، عملاً قدرت چانهزنی مبادلات تجاری و بسترهای صادرات فرآوری محصولات را محدود میسازد و به عبارت دیگر، خریداران خارجی ترجیح میدهند، مواد خام معدنی را خریداری کنند تا بتوانند با قیمت کمتر، از منافع بیشتر ناشی از فرایند تبدیل با ضریب تکاثری، بهرهمند شوند.
ضرورت ارایه تسهیلات از طریق صندوق و بانکهای توسعه برای احداث صنایع تبدیلی مواد معدنی
سبحانیفر با بیان اینکه صادرات موادمعدنی بهصورت خام فرصتهای شغلی را از بین میرود، ادامه داد: زمانی که فرآوری موادمعدنی در کشور صورت گیرد، از یک سو، باعث ایجاد ارزشافزوده میشود و در هزینه حمل و جابهجایی نیز صرفهجویی میشود و از سوی دیگر، موجب اشتغالزایی و رفاه عمومی جامعه و ورود ارز بیشتر به کشور میشود.
اقتصاد معدن نیازمند طراحی هوشمندانه برنامههای استراتژیک است
وی با بیان اینکه اجرایی کردن درست و به موقع برنامههای اقتصاد معدن و صنایع معدنی، نیازمند طراحی هوشمندانه برنامههای استراتژیک است، یادآور شد: هر مقدار که این برنامهها بهصورت دقیقتر و منظمتر سازماندهی شوند، امکان تحقق اهداف برنامههای استراتژیک را بیشتر فراهم میسازد.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ضرورت حمایت و پشتیبانی قانونی و ارایه تسهیلات از طریق صندوق و بانکهای توسعه برای احداث، تکمیل و راهاندازی صنایعی که ارزشافزوده زیادی را ایجاد میکنند، افزود: مواد معدنی فرآوری شده ابتدا باید نیاز تولیدکنندگان داخلی را تأمین کنند و در درجه بعدی با بازاریابی مناسب صادر شوند و صادرات مواد معدنی درحالی که کارخانههای تولیدی داخلی به آن نیازمند هستند، یک ضربه مهلک به زیرساختها و تولید کشور وارد کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.