رئیس کمیسیون انرژی مجلس؛ عدم فرماندهی واحد صنعت برق یکی از دلایل خاموشیهاست رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورایاسلامی، گفت: دلیل خاموشیهای اخیر برق در کشور نبود فرماندهی واحد در این صنعت است و رمزارزها و هدررفت انرژی نیز مزید بر علت شده است. به گزارش ایرنا، فریدون عباسی؛ در جلسه علنی مجلس و در جریان […]
رئیس کمیسیون انرژی مجلس؛
عدم فرماندهی واحد صنعت برق یکی از دلایل خاموشیهاست
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورایاسلامی، گفت: دلیل خاموشیهای اخیر برق در کشور نبود فرماندهی واحد در این صنعت است و رمزارزها و هدررفت انرژی نیز مزید بر علت شده است. به گزارش ایرنا، فریدون عباسی؛ در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی گزارش وزیر نیرو، گرم شدن زودهنگام هوا، راهاندازی چاههای کشاورزی، کمبود آب و لزوم ذخیره آب در تابستان، تولید رمزارز که دستگاههای زیربط به کمک وزیر نیرو نیامدند، راندمان پایین نیروگاهها، اتلاف برق در شبکهها، افزایش روشنایی، هدررفت انرژی، بهای پایین برق نسبت به تولید برق از جمله عوامل خاموشیهای اخیر است. رئیس کمیسیون انرژی افزود: قرار بود ۱۲۳ هزار مگاوات برق تولید شود که این مهم رخ نداد و تولید هشت هزار واحد نیروگاه سیکل ترکیبی هم محقق نشد. وی افزود: استانداردسازی از طریق فرماندهی واحد، تنوع بخشی به تولید برق با ساخت نیروگاه هستهای، کمک مردم با مصرف بهینه انرژی، اجرای سیکل ترکیبی، جایگزینی نیروگاههای فرسوده، مشخص کردن سهمیه هر فرد در انرژی برق، اقدام درست برای مصرف برق در صنایع بزرگ از جمله راهکارهایی است که میتواند در حل مشکل خاموشیها اثر داشته باشد. احمد محرمزاده؛ نماینده مردم اهر و هریس، با اشاره به سخنان وزیر نیرو گفت: با این بیبرنامگی مشکلات تولیدکشور به خطر افتاده است. هنوز اوج مصرف آغاز نشده ولی قطع برق به کارخانهها خسارت وارد کرده است. نماینده مردم اهر و هریس، افزود: کشور پتانسیل خوبی در بخشهای مختلف دارد ولی عدم توجه وزارت نیرو به کارخانهها و کارگران، ضررها زیادی به بار آورده است و یک ساعت خاموشی خسارت جبرانناپذیری به تولید میزند. مالک شریعتی؛ سخنگوی کمیسیون انرژی، هم اظهار داشت: ظرفیت تولید برق کشور طبق برنامه ششم افزایش نیافته است و ۱۰هزار مگاوات برقی که هم وجود دارد مربوط به گذشته است و درکنار این مسأله، نبود حکمرانی واحد در بخش انرژی سبب عقب افتادن تعمیرات شده و در زمستان هم مشکلات زیادی در این باره خواهیم داشت. نماینده مردم تهران، عنوان کرد: شدت مصرف انرژی در صنایع بزرگ زیاد است. قرار بود که این مقدار مصرف نصف شود ولی این امر محقق نشد. وی خاطرنشان کرد: مصرف برق در رمزارزها نیز در این موضوع بسیار تأثیرگذار بوده و باید وزارت نیرو در این خصوص کاری انجام میداد و صندوق توسعه ملی نیز هدفمندعمل میکرد که در این باره نیز سهلانگاری شده است. مهدی سعادتیبیشهسری؛ نماینده مردم بابل، نیز درباره سخنان وزیر نیرو، گفت: در سال تولید برای کارخانهها و زندگی مردم مشکلات زیادی با قطع برق رخ داده است و سبب نارضایتی شده و به اقتصاد و کشاورزی کشور ضربه زده است. نماینده مردم بابل، افزود: قرار بود که انرژی برق به۲۵ هزار مگاوات برسد که این برنامه محقق نشد. همچنین باید از انرژیهای نو و خورشیدی به بهترین شکلی استفاده میکردیم که ضعفهایی دراین باره وجود دارد.
وزارت نیرو بیش از ۵۱ هزار میلیاردتومان بدهی دارد
رحیم زارع؛ نماینده مردم آباده، نیز در این باره اظهار داشت: وزارت نیرو ۲۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به تولیدکنندگان، ۲۰هزار میلیارد تومان به شبکه بانکی، سههزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران، مشاوران و تولیدکنندگان تجهیزات بدهکار بوده و چهارهزار و ۴۰۰ میلیاردتومان نیز سایر بدهیهای این دستگاه است که در مجموع ۵۱هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان بدهی است. نماینده مردم آباده، افزود: در قانون ۲۵ هزار مگاوات تولید برق پیشبینی شده بود که تاکنون عملکرد وزارت نیرو بیش از ۵۰ درصد بوده و توان تولید نیروگاههایی که تا پایان سال ۹۹ احداث شد ۱۱هزار مگاوات است. زارع؛ با اشاره به رشد ماینرها در کشور عنوان کرد: استفاده از ماینرها در صنایعی که تعطیل شده صورت گرفته و وظیفه ما نظاممند کردن آن است. از طرفی در فصل زمستان امسال با قطعی برق مواجه خواهیم بود که دلیل آن تخصیص فقط ۱۷درصد اعتبارات صنعت برق است و رشد ماینرهای قاچاق هم به آن اضافه شده است. وی با بیان اینکه نظاممند کردن ماینرها و تولید رمزارزها باید از سوی مجلس صورت بگیرد، گفت: نسبت به سال گذشته ۵۷درصد کاهش بارندگی وجود دارد و با این روند قطعی برق در زمستان در مناطق سردسیر چهار تا شش ساعت در روز خواهد بود. علیرضا سلیمی؛ نماینده مردم محلات، نیز در تذکر شفاهی براساس ماده ۴۴و۴۸ آییننامه داخلی مجلس درباره سخنان وزیر نیرو، گفت: این سبک ارائه گزارش از سوی وزیر نیرو به مجلس شگفتآور بود و باید جناب وزیر درباره نحوه اجرای ماده۴۴ قانون برنامه توسط این وزارتخانه که به موافقت اصولی برای ایجاد نیروگاههایی با بازدهی ۵۵ تا ۶۰ درصد اشاره دارد، توضیحاتی را ارائه میدادند. نماینده مردم محلات، افزود: وزیر نیرو باید در مورد ماده (۴۸) قانون برنامه که به صراحت به تولید برق هستهای تا ۲۰ هزار مگاوات توسط این وزارتخانه و دولت اشاره دارد، توضیحاتی ارائه میداد. همچنین باید به تشریح نحوه اجرای بند(ت) ماده(۴۸) قانون برنامه که در آن به ۲۵هزار مگاوات تولید برق از طریق سرمایهگذاری مؤسسات امور غیردولتی، تعاونی و خصوصی تولید میشود، گزارش میدادند.
سلیمیدر مورد رمزارز یادآور شد: کل مصرف رمزارز در دنیا ۳۰ هزار مگاوات است که در ایران حدود هزار و ۵۰۰ مگاوات تولید میکند، بنابراین باید این روند را مدیریت کنیم. نماینده مردم محلات، اضافه کرد: تولید برق هستهای هشتبرابر ارزانتر است که در این مورد هیچ اقدامیانجام ندادید ضمن اینکه وزیر نیرو باید پیرامون معاهده پاریس توضیحاتی را مبنی بر اینکه چه میزان در عدم توسعه نیروگاه با سوخت هستهای مؤثر بوده، توضیح دهند. محمدرضا پورابراهیی؛ نماینده مردم کرمان نیز در اخطاری با استناد به بند۱۲ اصل۳ قانون اساسی گفت: سرمایهگذاری بخشخصوصی که اکنون ۵۰ درصد تولید برق کشور را برعهده دارد، با چه حمایتی از سوی وزارت نیرو همراه بوده است. در این مدت هیچ ظرفیت جدیدی به نیروگاههای کشور اضافه نشده است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: آقای وزیر، در سالهای اخیر پس از معاهده پاریس، این وزارتخانه تمامی سرمایهگذاری کشور را در این حوزه متوقف کرده و امروز آثار این ظرفیت متوقف شده بر اقتصاد و مسائل اجتماعی مختلف مردم عیان شده است. پورابراهیمی؛ با اشاره به وجود ۲۶ هزار میلیاردتومان مطالبات معوق به نیروگاههای برق بخشخصوصی، اظهار کرد: تمامیاین نیروگاهها زیانده شده و ادامه فعالیت آنها امکانپذیر نیست. وی درباره ابزار قیمتی و کنترلی در صنعت برق، گفت: وزارت نیرو در زمستان قیمتها را پایین میآورد و بخشخصوصی را از رده خارج کرده و امکان صادرات فراهم نشده است. همچنین بورس انرژی که مهمترین جایگاه عرضه و تقاضا در حوزه برق کشور به شمار میآید را کاملا به تعطیلی کشاند. نماینده مردم کرمان، خاطرنشان کرد: میزان مصرف برق برای ماینرهای مجوزدار(رمزارزها) در کشور حدود ۳۰۰ مگاوات است و به همین میزان مصرف ماینرهای غیرمجاز در کشور وجود دارد، بنابراین میزان برق مصرفی دستگاههای استخراج رمزارزها در کل به ۶۰۰ مگاوات میرسد که نشاندهنده سوءمدیریت وزارت نیرو است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.