دلیل واقعی ریزش قیمت بیتکوین در روزهای اخیر چه بود؟ بازار ارزهای دیجیتال طی هفتههای گذشته با اصلاح قیمتی، یا حتی ریزش چشمگیری مواجه بوده است. در هفته اخیر که مملو از خبرهای بد و منفی بود، قیمت بیتکوین و قیمت اتریوم با کاهش چند ۱۰درصدی همراه بودهاند. اما توکنهای دیفای در این بین استثنا […]
دلیل واقعی ریزش قیمت بیتکوین در روزهای اخیر چه بود؟
بازار ارزهای دیجیتال طی هفتههای گذشته با اصلاح قیمتی، یا حتی ریزش چشمگیری مواجه بوده است. در هفته اخیر که مملو از خبرهای بد و منفی بود، قیمت بیتکوین و قیمت اتریوم با کاهش چند ۱۰درصدی همراه بودهاند. اما توکنهای دیفای در این بین استثنا بودند، به طوری که اکثر آنها افزایش قیمت داشتهاند. دلیل ترس تریدرها و ریزش قیمت بیتکوین چه بود؟ فشار فروش گسترده در بازار از جانب چه کسانی ایجاد شد؟ دارندگان بیتکوین و اتر در هفتههای اخیربه ترتیب با ۵۰ و ۶۰ درصد ضرر مواجه شدهاند. روند نزولی پس از روند صعودی قوی این دو ارز دیجیتال رخ داده است. طی روند صعودی اخیر بازار و قبل از اصلاح اخیر، قیمت بیتکوین و اتر به ترتیب ۱۰۰ و ۲۰۰ درصد افزایش یافته بود. اما دلیل این ریزش شدید قیمت بیتکوین و اتریوم چه بود؟ بسیاری از افراد، اخبار منفی هفته گذشته را دلیل اصلی و محرک FUD (ترس، عدم قطعیت و شک) اخیر میدانند که در بین افراد تازهوارد و ناآشنا به ارزهای دیجیتال به وجود آمده است. درخصوص FUD اخیر میتوان گفت که یکی از مقصران اصلی کسی نیست جز فردی که چند هفته پیش بهعنوان قهرمان ارزهای دیجیتال شناخته میشد. همانطور که حدس میزنید درباره ایلانماسک صحبت میکنیم که تأثیرگذاری توئیتهای وی در عرصه و بازار ارزهای دیجیتال کاملاً مشهود است.
مفهوم Fomo و Fud چیست؟ احساسات در بازار رمزارز را مدیریت کنید!
داستان ایلانماسک از آنجایی آغاز شد که بیانیه زیر را درباره عدم ادامه پذیرش پرداختهای بیتکوین توسط شرکت تسلا منتشر کرد: شرکت تسلا خرید خودروهای خود با استفاده از بیتکوین را به حالت تعلیق درآورده است. ما نگران افزایش بسیار زیاد استفاده از سوختهای فسیلی به ویژه زغالسنگ که بیشترین آلایندگی در بین تمام سوختها را دارد برای استخراج و تراکنشهای بیتکوین هستیم. ارز دیجیتال در بسیاری از سطوح ایده خوبی است و معتقدیم آینده نویدبخشی دارد، اما این عرصه نباید به بهای از بین رفتن محیطزیست رشد کند. تسلا هیچکدام از بیتکوینهای خود را نمیفروشد و بهمحض آنکه استخراج آن به سمت انرژی پایدارتری پیش برود قصد استفاده از این ارز دیجیتال را داریم. همچنین نگاهی به سایر ارزهای دیجیتال داریم که کمتر از یک درصد انرژی مورد نیاز برای تراکنشهای بیتکوین را استفاده میکنند. این بیانیه تغییر دیدگاه کاملی نسبت به پذیرش پرداختهای بیتکوین بود. طی سهساعت پس از انتشار این توئیت، قیمت بیتکوین تا ۱۵درصد کاهش یافت. یکی از دلایل اولیه برای ریزش قیمت بیتکوین را میتوان همین اظهارنظر بیان کرد. اما بهطور قطع تمام ماجرا این نبود. ریزش قیمت اولین ارز دیجیتال بازار، ابعاد گستردهتری داشت. پس از این اعلان، هزاران حساب توئیتری به ایلان ماسک پیام دادند و خواستار تغییر نظر وی شدند. اگرچه وی چند بار به پیامها پاسخ داد اما کلافگی وی کاملاً مشهود بود. این موضوع باعث شد که وی در پاسخ به سؤال که آیا شرکت تسلا در سهماهه آتی بیتکوین خود را میفروشد یا خیر، با یک کلمه پاسخ داد: قطعاً. این توئیت منجر به ریزش هفتدرصدی دیگری برای بیتکوین طی سهروز شد. اگرچه در این توئیت بیان شد که تسلا دارایی بیتکوین خود را فروخته است، اما روز بعد ایلان ماسک گفت که این موضوع صحت ندارد.
ترس سرمایهگذاران دلیل ریزش قیمت بیتکوین
به دلیل FUD ایجادشده ناشی از توئیتهای ایلان ماسک طی هفتههای گذشته، اخبار دیگری نیز دلیل ریزش قیمت بیتکوین بود و این روند نزولی را سرعت بخشید. برای مثال، در مقالهی بلومبرگ درخصوص بازرسی سرویس درآمد داخلی آمریکا (IRS) از صرافی بایننس صحبت شد. هرچند بایننس گفت با مجریان قانونی همکاری میکند، اما این خبر باعث شد که بعضی از سرمایهگذاران بترسند و فشار فروش در بازار بیشتر از قبل افزایش پیدا کند. این مورد نیز یکی دیگر از دلایل ریزش قیمت بیتکوین بود. آخرین دلیل ریزش قیمت بیتکوین و تیر نهایی بر پیکر بیتکوین، خبر منتشر شده از کشور چین بود. رویترز نیز به بررسی پیام نهادهای کشور چین درخصوص ممنوعیت حضور سازمانها در عرصه و بازار ارزهای دیجیتال پرداخت. اگرچه این موضوع در ابتدا به نظر میرسید که قانون جدیدی از جانب دولت چین است، اما در واقع صرفا تکرار و شفافسازی اقداماتی بود که در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ صورت گرفته بود. تأثیر این اخبار در فعالیتهای درون زنجیرهای بیتکوین مشاهده شد. برای مثال، ورود سرمایه به صرافیهای متمرکز به بالاترین سطح خود طی سهماهه اخیر رسید. عموماً افراد زمانی که بیتکوین خود را از کیف پول خود به صرافیهای ارز دیجیتال منتقل میکنند، بهدنبال فروش داراییهای خود هستند. با توجه به انتقال ۸۵,۰۰۰ بیتکوین معادل با ۳٫۸میلیارددلار به صرافیهای متمرکز، حجم ورود بیتکوین به صرافیها نسبت به ۳۰ روز قبل ۲۷۰ درصد افزایش یافت. در تاریخ ۱۲و۱۳می و پس از توئیتهای ایلان ماسک و بازرسی از بایننس، ورود بیتکوین به صرافیها به بالاتر از ۷۰,۰۰۰ بیتکوین رسید. اگرچه کل ورودی بیتکوین به صرافیها را نمیتوان با رویدادهای اخیر مرتبط دانست، اما مشخص است که این اتفاقات بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیرگذار بودهاند. بنابراین، احتمالاً بخش مهم و چشمگیری از این ورودیها از جانب کاربرانی بود که در صدد واریز دارایی بیتکوین خود به صرافیهای متمرکز و فروش آن بودند. علیرغم فروش عمده و ریزش قیمت بیتکوین، تمام اندیکاتورها الگوی ریزشی برای قیمت بیتکوین را پیشبینی نمیکنند. اندیکاتورهای مالکیت درون زنجیرهای نشان میدهند که موجودی بیتکوین در کیف پولهای این ارز دیجیتال در حال افزایش است. این موضوع در تصویر زیر نشان داده شده است. پس از کاهش مستمر در سهماهه اول سالجاری، میانگین موجودی آدرسهای بیتکوین به تدریج افزایش یافت. پس از آنکه قیمت بیتکوین به ۶۰,۰۰۰ دلار رسید، این روند نیز علیرغم اصلاح قیمت اخیر، افزایش یافت.
سخن پایانی
بهطور کلی، بازار ارزهای دیجیتال هفتههای پرفرازونشیبی را با توئیتهای ایلان ماسک و اخبار منفی مختلف پشتسر گذاشته است. اگرچه این اتفاقات به ورود بیتکوین به صرافیها و فروش آنها منجر شده است، اما احتمال دارد این روند تغییر کند زیرا خرید از جانب بازیگران بزرگ این عرصه افزایش یافته است. به نظر میرسد دلیل ریزش قیمت بیتکوین فروش آن توسط خرده معاملهگران بوده و سرمایهگذاران قدیمیهمچنان بیتکوینهای خود را نگه داشتهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.