درخواست راهاندازی مجدد پروژه فارم رفسنجان در ساعات غیرپیک! محمدحسن رنجبر؛ رئیس هیأتمدیره گروه توسعه سرمایهگذاری ایران و چین در نامهای به متولیزاده؛ مدیر عامل شرکت توانیر، درخواست راهاندازی مجدد پروژه فارم رفسنجان را دارد. به گزارش دیجیاتو، با شدت گرفتن گرمای بیسابقه در سه ماهه اول امسال و خشکسالیهای اخیر، قطعی برق به یکی […]
درخواست راهاندازی مجدد پروژه فارم رفسنجان در ساعات غیرپیک!
محمدحسن رنجبر؛ رئیس هیأتمدیره گروه توسعه سرمایهگذاری ایران و چین در نامهای به متولیزاده؛ مدیر عامل شرکت توانیر، درخواست راهاندازی مجدد پروژه فارم رفسنجان را دارد. به گزارش دیجیاتو، با شدت گرفتن گرمای بیسابقه در سه ماهه اول امسال و خشکسالیهای اخیر، قطعی برق به یکی از مشکلات اساسی کشور تبدیل شد. بسیاری دلیل این قطعیها را استخراج رمزارزها چه به صورت مجاز و چه غیرمجاز میدانستند. با این حال براساس تصمیم هیأت دولت و نظر رئیسجمهور، استخراج رمزارز تا پایان شهریور ممنوع اعلام شد. اردکانیان؛ وزیر نیرو، در حاشیه جلسه هیأت وزیران در جمع خبرنگاران در رابطه با قطعی برق این روزها اظهار داشت: ما امسال علیرغم پیشبینیهایی که داشتیم با چند وضعیت غیرمتعارف مواجه شدیم. یکی گرمای زودرس بود و فروردین و اردیبهشت چندین درجه افزایش دما داشتیم و به معنای استفاده زود هنگام از وسایل سرمایشی بود. بخشی از این موضوع مربوط به رمزارزها بود. اعلام شد ۱۰درصد انرژی تولیدی رمزارزها در ایران است. ماینرهای مجاز تا پایان فصل گرما همکاری کرده و خاموش شدند. مجموع این موارد باعث شد در ۳۰ اردیبهشت با اوج باری مواجه شدیم که سال قبل در اواخر خرداد و سال قبلتر در تیرماه اتفاق افتاده بود. دستور ممنوعیت استخراج رمزارز، شامل تمام شرکتهای ماینینگ با مجوز وزارت صمت و سایر کسانی که به صورت غیرقانونی فعالیت میکنند است. حسن روحانی؛ تأکید کرد که برای قانونمند شدن فعالیت رمزارزها در ایران باید زودتر اقدام شود. او در جلسه هیأت دولت عنوان کرد: تولید رمزارز تا پایان شهریور ماه اکیداً ممنوع است و وزارتخانههای اطلاعات، ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیرو مسؤول برخورد و قطع برق این مراکز هستند. با اعلام این دستور، شرکتها و افراد زیادی متضرر شدهاند. علاوه بر سرمایه کسبوکارها که در این مدت بلااستفاده باقی میماند، کارمندان آنها نیز بیکار باقی میمانند. آشتیانی؛ رئیس کمیسیون رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور با بیان اینکه ممنوعیت باید همراه با بیمهبیکاری باشد، خاطرنشان کرد: در حالحاضر کسبوکار پیرامون رمزارزها راه افتاده است که دستورات شتابزده آسیبزا خواهد بود. این کسبوکارها در برابر کارمندان خود وظایفی دارند که با دستورات شتابزده به مشکل بر میخورند. اگر این دستور اجرایی شود، باید برای کارمندان این صنعت بیمهبیکاری در نظر گرفته شود.
فارم ماینینگ رفسنجان
پروژه بزرگترین فارم ماینینگ ارز دیجیتال که در سال۱۳۹۸ در رفسنجان آغاز به کار کرده است، در مسیر فعالیت خود با فرازونشیبهایی روبهرو بوده است. بهخصوص در یک سال گذشته که استخراج رمزارزها در ایران به شکل ویژهای بر سر زبانها افتاده است و این صنعت با مسائلی همچون قانونگذاری و کسب مجوزهای لازم و همینطور مشکل تامین برق مواجه بوده است. این شرکت با جواز تأسیس شماره ۹۹/۴۶۱۳۶ مورخ ۲۷/۸/۱۳۹۹ وزارت صمت، در تاریخ پنجماردیبهشت ۱۴۰۰ اقدام به اخذ پروانه بهرهبرداری نموده است که به جذب سرمایهگذاری خارجی ۱۵۰ میلیون دلاری منتج شده است. در متن این نامه آمده است که در نتیجه تعطیلی این پروژه تا پایان شهریورماه، مشکلات عدیدهای دامنگیر این شرکت شده که جامعه ۲۰۰ نفره مهندسین و کارگران این شرکت از عواقب آن مصون نماندهاند. علاوه بر آن اعتبار تعهدات یک قرارداد بینالمللی با سرمایهگذاری خارجی زیرسؤال رفته است. مطابق جواز تأسیس، میزان برق اختصاصیافته به این شرکت، ۱۴۰مگاوات مصوب شده است که تا زمان دستور خاموشی ۳۰ مگاوات کمتر از سقف مجوز فوق مصرف میشده است. همچنین در ادامه این نامه آمده است که سرمایهگذار خارجی نسبت به خروج یک کانتینر از دستگاههای ماینر موجود در محل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اقدام نموده است.
نامه درخواست راهاندازی مجدد فارم رفسنجان
محمدحسن رنجبر؛ رئیس هیأتمدیره گروه توسعه سرمایهگذاری ایران و چین، در نامهای به متولیزاده از او خواست تا دستور از راهاندازی مجدد فارم رفسنجان و از سرگیری فعالیت این پروژه در ساعات غیرپیک (۱۲ نیمه شب تا ۱۰ صبح) صادر شود.
نظر سایر شرکتهای مجاز استخراج در مورد قطعی برق چیست؟
تاکنون شرکتهای زیادی برای فعالیت در این حوزه اقدام کردهاند، اما تاکنون حدود ۴۰ شرکت مجوز بهرهبرداری استخراج رمزارز دریافت کردهاند که در شرایط حالحاضر، تمام آنها غیرفعال هستند. علی امیری؛ دیگر فعال حوزه ماینینگ و صاحب مزرعه استخراج رمزارز مجاز نیز از برخوردهای دستوری وزارت نیرو برای قطع فعالیت مزارع استخراج مجاز سخن گفت. وی در اینباره عنوان کرد: اگر شرکت برق واقعاً به مشکل کمبود برخورد کرده، اشکالی ندارد. اگر زنگ بزنند و از ما بخواهند که دستگاههایمان را خاموش کنیم، این کار را انجام میدهیم. در هر صورت ما چینی نیستیم که حرفشان را گوش نکنیم. ما ایرانی هستیم و خودمان هم در خانه مشکل قطعی برق داریم و شرایط را درک میکنیم. اما اینکه بخواهند برق ما را به زور قطع کنند و از طرف دیگر برنامهریزی درستی برای رفع مشکلات کمبود برق نداشته باشند، این باعث میشود مزرعهدارها ماینرهای خود را به افرادی بفروشند که استخراج خانگی میکنند و اگر این اتفاق بیفتد دیگر کنترل وضعیت غیرممکن خواهد بود. این اتفاق همین الان هم دارد میافتد. همانطور که اعلام شده ۷۰ درصد ماینینگها در ایران دارد به صورت غیرقانونی انجام میشود که اینها همگی نتیجه سیاستگذاریهای اشتباه است.
کلام آخر
با توجه به نظرات فعالان حوزه رمزارزها، برخورد قهری با شرکتهای استخراج ارز دیجیتال، روش درستی برای کنترل و مدیریت این رشته فعالیتها نخواهد بود. این محدودیتها موجب گسترش فعالیت غیرقانونی و تداوم مشکلات قبلی و پیدایش مسائل جدید خواهد شد. درخواست کاربران و فعالان بر قانونگذاری صحیح و مناسب است تا شرکتها و افراد بتوانند در این حوزه سرمایهگذاری کنند. همچنین اعمال محدودیتها باید بهگونهای باشد که سبب توقیف تولید و فعالیت اشخاص نشود و قانون برای همه به صورت یکسان اجراء شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.