پاداش‌های میلیاردی وزارت نیرو برای فرار از خاموشی‌ها

پاداش‌های میلیاردی وزارت نیرو برای فرار از خاموشی‌ها در شرایط فعلی که هر روز میزان مصرف برق افزایش می‌یابد فاصله کشور با خاموشی به‌طور فزاینده کاهش پیدا می‌کند بر همین اساس نیز وزارت نیرو و توانیر راهکارهایی را تدبیر کرده‌اند تا شاید بتوان رکورد پانزدهمین سال بدون خاموشی را ثبت کرد. به گزارش ایسنا، وزارت […]

پاداش‌های میلیاردی وزارت نیرو برای فرار از خاموشی‌ها

در شرایط فعلی که هر روز میزان مصرف برق افزایش می‌یابد فاصله کشور با خاموشی به‌طور فزاینده کاهش پیدا می‌کند بر همین اساس نیز وزارت نیرو و توانیر راهکارهایی را تدبیر کرده‌اند تا شاید بتوان رکورد پانزدهمین سال بدون خاموشی را ثبت کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت نیرو برای کاهش و بهینه‌سازی مصرف برق در کشور مشوق‌هایی را در نظر گرفته که در صورت اعلام آمادگی مشترکان پاداش‌های میلیاردی نصیب آن‌‌ها می‌شود. بر همین اساس با مشترکین صنعتی قرارداد امضا شده که با توجه به کاهش مصرف از تخفیفات وزارت نیرو برخوردار شوند که در سال گذشته ۴ هزار و ۲۰۰ مشترک صنعتی با این طرح قریب به ۹۰ میلیارد تومان پاداش همکاری از وزارت نیرو و شرکت‌های برق و توزیع دریافت کردند.

علاوه بر این نیز برای مشترکان کشاورزی در دو سال گذشته مشخص شد اگر ۴ ساعت اوج بار (با توجه به شرایط جغرافیایی) با هماهنگی شرکت‌های توزیع موتور‌ها و پمپ‌‌ها از مدار خارج کنند ۲۰ ساعت دیگر مصرف برق برای آن‌ها رایگان حساب می‌شود، از همین رو در سال گذشته ۲۷ هزار مشترک کشاورزی از این راه ۵ میلیارد تومان از شرکت‌های توزیع پاداش دریافت کردند.

از سوی دیگر برای تمام مشترکان صنعتی، خانگی، تجاری و کشاورزی اعلام شد در صورت دارا بودن موتورهای دیزلی در ساعات اوج مصرف با هماهنگی شرکت‌های توزیع، برق تولید خود را مصرف کنند و از شبکه برق سراسری استفاده نکنند، ۰٫۴۰ قیمت سوخت مصرفی با ارایه فاکتور و هزار و ۵۰۰ ریال به ازای هر کیلووات به آن‌ها پرداخت می‌شود، که براساس آمار وزارت نیرو سال گذشته از این محل ۷۵۰ مشترک اعلام آمادگی کرده و مبلغ ۱۰ میلیارد تومان پاداش به آن‌ها اختصاص یافت.

با این وجود امسال شاهد یک رکورد شکنی در مصرف برق بودیم، چرا که بیش‌ترین مصرف برق در سال جاری در ۳۰ تیرماه با مصرف ۵۲ هزار و ۶۹۵ مگاوات به ثبت رسید که بیش‌ترین مصرف در طول تاریخ صنعت برق تاکنون بوده است.

در این بین سهم مشترکان خانگی ۳۳ درصد، بخش صنعت ۳۲٫۵درصد، بخش کشاورزی ۱۶٫۵ درصد، بخش عمومی و اداری ۹ درصد و ۷ درصد مشترکان سایر مصارف همانند مشترکین تجاری و دو درصد مربوط به روشنایی معابر اختصاص یافته است.

 

مدیریت مصرف برق نه تنها می‌تواند کشور را از خاموشی فراری دهد، بلکه می‌تواند موجب ارتقای  صنعت برق و حفظ سرمایه ملی کشور شود. اما این مسأله که آیا مشوق‌های میلیاردی وزارت نیرو می‌تواند امسال نیز پاسخگو باشد، نیازمند گذر کامل از دوران پیک است. اما شواهد نشان می‌دهد که امسال سال خوش خبری برای صنعت برق نخواهد بود، با این وجود امید می‌رود که مدیریت مصرف بتواند گره این مشکل را بگشاید.