بخش‌خصوصی در حوزه مسکن جدی‌تر گرفته شود

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور بخش‌خصوصی در حوزه مسکن جدی‌تر گرفته شود گروه راه‌وشهرسازی -تفاهم‌نامه‌ همکاری در راستای ارتقای کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حُسن اجرای خدمات میان شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به امضاء رسید. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: این تفاهم‌نامه با […]

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور

بخش‌خصوصی در حوزه مسکن جدی‌تر گرفته شود

گروه راه‌وشهرسازی -تفاهم‌نامه‌ همکاری در راستای ارتقای کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حُسن اجرای خدمات میان شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک و شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به امضاء رسید. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: این تفاهم‌نامه با موضوع استفاده مطلوب و بهینه از ظرفیت‌های قانونی و توانمندی‌های علمی‌ فنی و تجهیزاتی به امضاء رسید. احمد خرم؛ با بیان اینکه در این تفاهم‌نامه انجام امور کنترلی در تشخیص صلاحیت و صدور پروانه اشتغال به کار شرکت‌های خدمات فنی آزمایشگاهی و ژئوتکنیک طبق ضوابط مقرر انجام می‌شود، افزود: بر این اساس بررسی ادواری وضعیت شرکت‌های تأیید صلاحیت شده، انجام امور کنترلی در امر تمدید و ارتقای پایه پروانه شرکت‌های تأیید صلاحیت شده انجام می‌شود. وی اظهار کرد: کنترل خدمات ارائه شده توسط شرکت‌های تأیید صلاحیت شده به منظور بهبود مستمر ارائه خدمات، تعیین استانداردهای ثانویه و انجام اقدامات کالیبراسیون تجهیزات شرکت‌های تأیید صلاحیت شده، بازنگری و اصلاح شیوه‌نامه تشخیص صلاحیت و صدور پروانه اشتغال به کار شرکت‌های خدمات فنی آزمایشگاهی و ژئوتکنیک، ارائه گزارش‌های مدیریتی ادواری در این خصوص و همکاری در امر آموزش و ترویج دانش فنی مرتبط با خدمات سازمان نظام مهندسی ساختمان تأکید شده در قالب این تفاهم‌نامه صورت می‌گیرد. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، با بیان اینکه پیشنهاد می‌کنم که شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک حوزه مقررات آیین‌نامه نظارت عالیه آن را نگه دارید و مابقی را به بخش‌خصوصی واگذار کنید، افزود: در دوران وزارت بنده تلاش بسیار زیادی برای واگذاری بخش‌های مختلف از جمله راه‌های روستایی به بخش‌خصوصی صورت گرفت که تا حدی هم این اقدام را توانستیم انجام دهیم. خرم؛ با بیان اینکه در قالب این تفاهم‌نامه سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه علمی‌ کاربردی، سازمان نظام مهندسی کشور و آزمایشگاه فنی و مکانیک باید حضور داشته باشند تا اقدامات در حوزه نظام اجرایی انجام شود، افزود: در سال۸۱ از طریق برگزاری یک فراخوان و با همکاری بخش‌خصوصی توانستیم اقدام به جذب بیش از هزار نفر مهندس کنیم. وی اظهار کرد: با همکاری این چهاردستگاه می‌توانیم برنامه‌ریزی و طراحی ساختاری داشته باشیم و می‌توانیم یک ساله تحول اساسی در این بخش ایجاد کنیم. این مقام مسؤول بیان کرد: اقدامی‌که در این حوزه صورت گرفته آن است که نظام فنی و اجرایی در این بخش تغییر کرده و و نظام مهندسی را از ساختار مهندسی خارج کرده و هم‌اکنون با همکاری تشکل‌ها از تجربیات در حوزه‌های صنعتی، انرژی، نفت‌گاز و پتروشیمی هم استفاده خواهیم کرد. وی بیان کرد: باید نظام اجرایی در کشور را با همکاری بخش‌خصوصی ایجاد کنیم و باید این بخش را جدی بگیریم و حمایت کنیم تا برسیم به مقررات ملی که پایه آن مغزهای متفکر در کشور است. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، با بیان اینکه متأسفانه در ۴۰ سال اول انقلاب برای ارتقای گواهینامه از سطح ملی به بین‌المللی اقدامی‌ صورت نگرفته است، افزود: فردا با مسؤول کشور ژاپن جلسه‌ای برگزار می‌شود و همچنین با بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر از جمله آلمان، کانادا و سوئد هم برای همکاری و ارتقای دانش فنی و مهندسی ارتباط برقرار می‌کنیم. این مقام مسؤول در پایان بیان کرد: با کشور آلمان قراردادی برای ارائه آموزش برگزار کرده‌ایم و به تمامی ‌مهندسانی که در این دوره شرکت کرده‌اند، مدرک بین‌المللی سرتیفسکت ارائه می‌دهیم.

کاهش عمر مفید ساختمان‌ها به ۲۶ سال

همچنین مجید کیانپور؛ مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، با بیان اینکه خدمات خوبی در جهت ارتقای دانش فنی و مواردی که منجر به افزایش عمر مفید ساختمان‌ها می‌شود در قالب این تفاهم‌نامه مطرح شد، گفت: ظرفیت بسیار خوبی برای ساختمان‌سازی وجود دارد، به طوری که در سال‌هایی که بازار مسکن رونق داشت در حدود ۷۵۰ هزار واحد مسکونی توسط بخش‌خصوصی تولید می‌شد و در حال‌حاضر با کاهش رونق در این بازار هم‌اکنون میزان ساخت واحدهای مسکونی توسط بخش‌خصوصی به ۴۰۰ هزار پروانه ساختمانی رسیده است. وی ادامه داد: با توجه به اهمیت بخش ساختمان در رونق اقتصادی کشور و با توجه به آن‌که بخش مسکن ۳۰ درصد اقتصاد کشور را شامل می‌شود، باید در جهت استانداردسازی و تأمین کیفیت آن اقدامات مؤثری صورت گیرد. کیانپور؛ با اشاره به اینکه باید انگیزه لازم را جهت سرمایه‌گذاری در بخش مسکن توسط سرمایه‌گذاران افزایش دهیم، گفت: باید اقدامات لازم در جهت افزایش عمر مفید ساختمان‌ها را همواره در دستور کار خود قرار دهیم؛ چرا که در گذشته به‌طور معمول میانگین عمر ساختمان‌ها حدود ۳۶ سال بود، اما هم‌اکنون به ۲۶ سال رسیده و این در حالی است که اقدامات لازم در جهت توسعه اقتصادی کشور و افزایش دانش روز صورت گرفته است. وی اظهار کرد: باید در جهت کنترل کیفی و استانداردسازی مصالح و نحوه طراحی آنها تلاش مضاعفی را داشته باشیم و باید دانش و ظرفیت مهندسی را به سمتی هدایت کنیم که بتوانیم عمر مفید ساختمان‌ها را ارتقاء دهیم. کیانپور؛ با اشاره به اینکه ۱۰۰ هزار مهندس در کشور وجود دارند که یک پتانسیل خوب ویژه‌ای را در این حوزه تأمین می‌کنند، افزود: باید استفاده از ظرفیت آزمایشگاه مکانیک فنی و مکانیک خاک و طراحی و کنترل کیفیت و اعمال نظر همچنین استانداردسازی در این حوزه تأکید مضاعفی داشته باشیم. مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، بیان کرد: اگر یک محصول ساختمانی تهیه می‌شود، این محصول به‌طور خاص توسط تمامی ‌دهک‌های جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و زمانی که این محصول دچار فرسودگی می‌شود، نیاز به بازسازی دارد؛ بنابراین باید به‌گونه‌ای در این حوزه فعالیت شود که شاهد افزایش کیفیت محصولات تهیه شده در این بخش باشیم.