سنگ بزرگ اعتبارات عمرانی پیش پای دولت دولت در سالهای اخیر تدابیری برای پیشگیری از آغاز پروژههای عمرانی جدید اندیشیده است اما هنوز نتوانسته است چاه عمیق پروژههای نیمه تمام را با اعتبارات موجود پر کند. به گزارش خبرآنلاین، در حالی که بررسیها نشان میدهد میزان تحقق اعتبارات عمرانی در ۵ دولت گذشته در حدود […]
سنگ بزرگ اعتبارات عمرانی پیش پای دولت
دولت در سالهای اخیر تدابیری برای پیشگیری از آغاز پروژههای عمرانی جدید اندیشیده است اما هنوز نتوانسته است چاه عمیق پروژههای نیمه تمام را با اعتبارات موجود پر کند.
به گزارش خبرآنلاین، در حالی که بررسیها نشان میدهد میزان تحقق اعتبارات عمرانی در ۵ دولت گذشته در حدود ۶۹ درصد گزارش شده است، میزان تحقق اعتبارات عمرانی در سال ۱۳۹۱، در سال تشدید تحریمها تنها ۳۶ درصد گزارش شده است. شوک ناشی از تشدید تحریمها که به ۳ برابر شدن قیمت ارز، کاهش میزان ذخایر طلا و بحرانهایی از این دست منجر شد، سبب شد اقتصاد ایران در سالهای آتی با ناملایمات فراوانی روبهرو شود. تشدید تحریمها در سال ۱۳۹۱ اعتبارات عمرانی را در واقع نصف کرد و حجم ۷۱ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال ۱۳۹۱ را به ۳۶ درصد کاهش داد.
بررسیها نشان میدهد کاهش قابل توجه تخصیص اعتبارات عمرانی، یکی از دلایل مهم ورود اقتصاد ایران به رکود است. این رکود در سالهای پس از تشدید تحریمها و همچنین در حال حاضر، با وجود اجرایی شدن برجام پابرجاست؛ از اینرو پیشبینی شده است درصورت تداوم روند کنونی حاکم بر اقتصاد ایران، طی دو تا ۳ سال دیگر بحران اقتصاد ایران که از رکود نشأت میگیرد، برطرف شود.
گزارشهای پژوهشی نشان میدهد با طی این روند در سال ۱۳۹۷ درآمد سرانه ایرانیان میتوان دوباره به سطح سال ۱۳۹۰ بازگردد.
برآوردهای صورت گرفته حاکی از آن است که طی این دوره زمانی هیچگاه میزان اعتبارات عمرانی ایران با پیشبینیها بودجهای برابری نکرده است از اینرو بسیاری بودجه عمرانی را سنگ بزرگ دولتها تعبیر میکند که نشانی از نزدن در ادبیات ایران تلقی میشود.
اقتصاد ایران با انبوه پروژههای نیمه تمام عمرانی روبهروست و برخی برآوردها از بلوکه شدن میلیاردها دلار اعتبارات از منابع کشور در این پروژههای نیمهکاره حکایت دارد. دولت در سالهای اخیر تدابیری برای پیشگیری از آغاز پروژههای عمرانی جدید اندیشیده، اما هنوز نتوانسته است چاه عمیق پروژههای نیمه تمام را با اعتبارات موجود پر کند. در بهترین حالت، میزان تحقق اعتبارات عمرانی در سالهای پس از تشدید تحریمها حدود ۶۷ درصد گزارش شده است. این رقم به سال ۱۳۹۳ باز میگردد. رشد اقتصادی ایران در این سال در حدود مثبت ۳ درصد گزارش شده است.
براساس این گزارش بیشترین میزان تحقق اعتبارات عمرانی در دو دهه گذشته به سالهای ۱۳۷۸ و ۱۳۸۷ باز میگردد که در این دو سال به ترتیب ۹۲ و ۹۵ درصد اعتبارات عمرانی ایران محقق شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.