بالاخره رصدخانه ملی ایران رسماً افتتاح شد

پس از سال‌ها انتظار بالاخره رصدخانه ملی ایران رسماً افتتاح شد رصدخانه ملی ایران همزمان با اتمام ساخت، نصب و آغاز راه‌اندازی تلسکوپ در قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان افتتاح شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، رصدخانه ملی ایران با حضور حسن روحانی؛ رئیس‌جمهور و سورنا ستاری؛ معاون علمی ‌و فناوری رئیس‌جمهور به صورت مجازی افتتاح […]

پس از سال‌ها انتظار

بالاخره رصدخانه ملی ایران رسماً افتتاح شد

رصدخانه ملی ایران همزمان با اتمام ساخت، نصب و آغاز راه‌اندازی تلسکوپ در قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان افتتاح شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، رصدخانه ملی ایران با حضور حسن روحانی؛ رئیس‌جمهور و سورنا ستاری؛ معاون علمی ‌و فناوری رئیسجمهور به صورت مجازی افتتاح شد. رصدخانه ملی ایران بر روی قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان به ارتفاع تقریبی ۳۶۰۰ متر از سطح دریا واقع شده است. این رصدخانه از نظر سایت آینه و کیفیت عکس از ویژگی بالایی برخوردار است و جزء چند سایت برتر جهان محسوب می‌شود. تمام اجزاء و تجهیزات این تلسکوپ ساخت داخل است و با اجرای این مرکز، ایران جزء یکی از ۱۰ کشور دارای این تجهیزات می‌شود.

حرکتی بزرگ در حوزه نجوم در کشور آغاز شده است

سورنا ستاری؛ معاون علمی ‌و فناوری رئیس‌جمهور در آیین افتتاح و بهره‌برداری از این رصدخانه و افتتاح چند پروژه دیگر، این پروژه را از بزرگ‌ترین پروژه‌های «بیسیک ساینس» و محلی برای آغاز رصد به صورت بین‌المللی عنوان و اظهار کرد: حرکتی بزرگ در حوزه نجوم در کشور آغاز شده است. در حال‌حاضر هشت رصدخانه در نیمکره‌شمالی زمین وجود دارد که شش عدد از آنها در کلاس چهارمتری هستند. مطالعه رصدخانه کاشان، شش سال طول کشیده است، از بین ۸۰ منطقه، این محل برای تأسیس این رصدخانه انتخاب شد و تمام کار مهندسی آن در داخل کشور انجام شده و اکنون آماده بهره‌برداری است. وزن این تلسکوپ حدود ۹۰ تن است و حدود ۴۰ هزار قطعه در این تلسکوپ استفاده شده که دوونیم میلیون نفر ساعت برای ساخت تلسکوپ استفاده شده است. بیش از ۷۰ درصد عملیات اجرایی آن در چهار سال گذشته انجام شده است. خانه‌های خلاق در کاشان، اصفهان و تهران و کارخانه نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه از دیگر طرح‌های ملی هستند که امروز در جهت توسعه زیستبوم نوآوری کشور با فرمان رئیس‌جمهوری افتتاح شد.

خانه‌های خلاق سبب اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی می‌شوند

همچنین اکبر رضوانیان؛ مدیر خانه خلاق و نوآوری کاشان، در این مراسم اظهار کرد: خانه‌های خلاق در دنیا از جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند؛ چراکه سبب درآمدزایی فراوان و توسعه اقتصادی کشورهای هدف می‌شوند. وی افزود: خانه‌های خلاق محلی برای ارائه خدمات زیرساخت و آموزش عملی و شکل‌گیری شرکت‌های نو پا برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای خلاقانه هستند. این خانه‌ها سبب اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی می‌شوند و آموزش را هدفمند کرده و بستر لازم را برای ارائه محصولات در بازار هدف ممکن می‌کنند و سرمایه‌گذاران با یک سرمایه‌گذاری درست آشنا می‌شوند. رضوانیان؛ با بیان اینکه هم‌اکنون ۹ خانه خلاق در کشور وجود دارد، گفت: خانه‌های خلاق در دنیا ۲۷۰۰ میلیارددلار درآمدزایی دارند که سهم ایران از این خانه‌ها ۶۰۰ میلیون دلار است. در تلاش هستیم برای رشته هنر اشتغال ایجاد کنیم و ایمان داریم که اهمیت دادن به خانه‌های خلاق سبب افزایش اعتماد به نفس جوانان و افزایش ارزش‌افزوده می‌شود.